Brev:
2,6 årig med stort temperament
Hej Helen,
Tak for dine input ift indkøring. Du læste gennem linjerne i mit brev og gav mig ret i at det ikke var den rigtige børnehave for min søn. Så vi skiftede til en anden og kørte indkøringen som du havde foreslået og det gik bare så godt. Han er rigtig glad for at være der og taler om hvornår han skal i børnehave igen på de dage han er hjemme, så det må være et godt tegn.
Nu til det næste...
Vi har problemer med hvordan vi bedst takler når han bliver frustreret eller sur og enten kaster med ting eller slår og sparker os.
Vi fortæller ham naturligvis at det ikke er okay at han kaster med tingene men at vi godt kan forstå/se at han er frustreret/sur/ked af det, men at han skal komme til os eller fortælle os det så vi kan hjælpe ham. Nogle gange virker det og vi kan få ham til at samle tingene op igen og lege videre sammen. Men andre gange nægter han at samle op igen. Vi har prøvet at sige at så tager vi tingene væk fra ham eller at sige at vi ikke kan lege ...
... videre før han har samlet op. Men det er altså ikke nemt at samle noget op med tvang... hvad gør vi?
Så til når han bliver så frustreret at han slår og sparker. Jeg synes at havde læst at vi skal fortælle ham det ikke er okay at slå og at vi skal gå væk fra ham, så han lærer at det er konsekvensen. Problemet er bare at han netop vil have at vi går væk og så bare fortsætter med at gøre det vi har sagt han ikke må. Jeg synes også at have læst at time out ikke er en god strategi, men hvad så? Jeg har prøvet at sætte mig på gulvet med ham og højt tælle til 30 og alt efter hans reaktion så holde ham fast så kærligt som jeg kan. Det virker nogen gange men andre gange skal der tælles flere gange til 30 fordi han så slår eller sparker igen. Hvad gør vi?
Sidste spørgsmål, far kan ikke dansk, kan du anbefale nogle bøger på engelsk som kan give os nogle værktøjer til at takle sådanne situationer og hvad der ellers kan komme i fremtiden?
Mange tak.
Med venlig hilsen
En frustreret mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
10. april 2025 | Sovevaner | 2 år, 7 mdr.
Kære Helen. Vi søger råd til at få putning til at fungere. Vi har pga....
11. januar 2025 | Sovevaner | 2 år, 6 mdr.
Kære Helen Det er ved at være et stykke tid siden sidst, men nu er jeg...
12. december 2024 | Renlighed | 2 år, 9 mdr.
Kære Helen Endnu engang kunne jeg godt tænke mig at høre dine tanker om en...
10. december 2024 | Opdragelse | 2 år, 2 mdr.
Hej Helen, Nu skriver jeg i desperation til dig igen :-) Vi er...
5. december 2024 | Opdragelse | 2 år, 9 mdr.
Hej Helen Her går det efterhånden rigtig godt med at være blevet...
Viden om børn:
Portionsstørrelse børn
Det er meget forskelligt, hvor meget det enkelte barn spiser. Nogle børn spiser meget, og andre børn spiser mindre. Der er også forskel på børns appetit, som kan svinge alt efter tidspunktet på dagen.
Børn skal have lov til at regulere deres behov for mad. Det lille barn skal have lov til at die ved brystet, når det viser behov, og børn der får flaske, skal på samme måde have lov til at selvregulere. Barnet må ikke presses til at tømme hele flasken - og omvendt - hvis barnet...
Boel-prøve
Boel-prøven blev indført i Danmark tilbage i 1970´erne og var en fast del af sundhedsplejerskernes arbejde. Sådan er det ikke mere, - nogle kommuner laver stadig boel-prøver på børnene, andre kommuner har anskaffet dette. Denne ændring kom samtidig med at man begyndte at hørescreene alle børn ved fødslen.
Boel-prøven er en screeningsmetode, hvor man ser på hele barnet. Man ser på barnets evne til at have kontakt, til at styre sin motorik, til at vælge fokus og man observerer...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen
Når man læser din brevkasse får man indtryk af at mødre har lettere ved at betro sig til dig via brevkassen, samt at du ligesom kan noget i forhold til at "ramme" plet i forhold til, hvad det er folk har behov for.
For mit vedkommende har dine svar kunne give mig noget andet og mere værdifuldt i forhold til min rolle som mor som mine egne sundhedsplejersker (jeg har haft en 4 - 5 stykker) ikke har kunne give mig.
Tak fra en taknemmelig mor