Brev:
Vredesudbrud - 2 år, 3 mdr.
Hej Helen
Nu skriver jeg igen, i håb om du kan hjælpe os igen.
Vi har som tidlgere nævnt en meget viljefast pige. Hun har fuldstændig hendes egen mening og hendes egen vej hun vil gå. Hun får de vildeste raseriudbrud, hvis hun ikke får hendes vilje. Det er så voldsomt at hun ryster over hele kroppen og bliver aggressiv. Når hun først er kommet så langt, at hun ender i disse udbrud, så er det meget svært at få hendes ud af dem igen. hvis vi nærmer os for at trøste hende, så slår og sparker hun, og hun skriger endnu højere. (kan til tider også være en smule selvskadende) Hvis vi lader hende være, falder hun en smule ned, men hun kan græde i meget lang tid, og kan ikke lide at lade hende være selv, med den vrede og ked af det hed, som hun har. Jeg synes det efterhånden er ...
... blevet så slemt, at jeg kan mærke jeg får hjertebanken, hvis jeg kan mærke der er optræk til et udbrud.
Vi sørger for faste rutiner, så der ikke er noget der kommer bag på hende, men det kan være af de mindste ting, hun får udbrud af. ( Jeg skræller en banan forkert, jeg tager hendes tusch, hvis hun tegner på væggen etc.) Jeg er begyndt at få følelsen af jeg er en fiasko, og det går mig virkelig på, at jeg ikke kan håndtere det. Jeg bliver bange for om der er noget galt med os, eller med hende.
Det er garanteret helt normalt, men det er meget uvant for os, for med storebror stod vi ikke i denne situation, og han er helt anderledes end hende. Og selvfølgelig er jeg godt klar over børn er forskellige, men jeg er virkelig i vildrede. HJÆLP !!!
Hilsen
Den fortvivlede mor.
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
13. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Håndtering af selvstændighedsalder og aftenputninger
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om vores datter på 22 måneder, som i...
10. april 2025 | Sovevaner | 2 år, 7 mdr.
Kære Helen. Vi søger råd til at få putning til at fungere. Vi har pga....
10. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Reaktion på at være blevet storesøster
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om min datter på 22mdr som er blevet...
4. april 2025 | Sovevaner | 22 mdr.
Opfølgning på opvågninger om natten - 22mdr
Kære Helen Tak for dit svar vedr. mit brev om min datters opvågninger....
4. april 2025 | Sovevaner | 22 mdr.
Kære Helen Jeg skriver til dig om min datter på 22mdr. Hun er generelt en...
Viden om børn:
Sprog
Allerede når det lille barn ligger i dine arme for første gang og du snakker med det, dannes grundlaget for at lære at tale. Babyen nyder at lytte til din stemme, som den også kender fra livet inde i maven, og den forbinder det med noget rart, at du taler. Det giver tryghed, nærhed og kontakt.
At synge eller spille musik virker også sprogligt stimulerende på barnet. Efterhånden som barnet bliver ældre så fortæl det, hvad du gør, - skifter bleen, vasker maven, vasker armene,...
Renlighed
Renlighed betyder, at barnet har kontrol over vandladning og afføring. Der er store individuelle forskelle på, hvornår børn bliver renlige.
De fleste børn bliver renlige inden for de første 3 år, hos andre sker det langt senere. Børn bliver ofte først renlige om dagen og senere også om natten.
At træne renlighed bør altid ske i et samarbejde med barnet. Der skal være plads til små uheld og det er vigtigt at støtte barnet og aldrig skælde ud, hvis og når det går...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.