Brev:
Kræsen baby - 8 mdr.
Hej Helen
Jeg har tidligere fået hjælp til samme problemstilling, og har fået udelukket om han skulle have sanseintegrationsudfordringer. En kraniosakralterapeut rettede op på ”noget” i hans gane.
Som du selv var inde på, har vi på fornemmelsen at han ikke er så stærk rent mundmotorisk, så vi gør lidt forskellige ting for at udfordre hans mund og finmotorik.
Inden måltider sidder han i 5 minutter med en tandbørste.
Til frokost giver vi ham pågen brød hapsere på lidt mindre end 1 x 1 cm, mens vi observerer. Han synes det er sjovt at putte dem i munden og lege med dem, og så ryger de ud igen. Få gange har de startet opkastningsrefleksen og han endte med at få dem slugt. Han får næsten altid et-eller-andet at lege med: banan, kiwi, blomme, melon, brød, udsmattede grønsager osv.
På det seneste har jeg nogle få gange givet ham noget af det til 8 mdr opblødt med lidt MME, bare for at se, om han kan. Den går SLET ikke.
Da han er tilbøjelig til at afvise maden, så har jeg opgivet at lave det selv, og giver ham i stedet færdigretter lavet til babyer. Selv det hélt linde afviser han, så derfor tror jeg, at det er smagen der ér afgørende. Det ender med, at vi laver 2 portioner mad ved hvert måltid: 1) Det han bør spise, som han afviser, og ...
... så 2) Én af sempers majsgrød/aftengrød/risgrød. Så blander vi en lillebitte smule af den afviste mad i grøden og øger blandingen efterhånden som hans måltid skrider frem.
Jeg prøver at introducere ham for noget nyt, og så holde fast i den samme i nogle dage, før jeg skifter.
Det er trættende, krævende og dyrt. Jeg er også bange for om jeg er ved at lære ham dårlige vaner?
Han vil gerne lege med skeen, og meget gerne få lov til at slå ned i grøden, men det er leg og kan ikke kombineres med at få mad i munden. Han er ikke dér, hvor han kan finde ud af at betjene bestik – heller ikke med hjælp for han bliver sur, hvis jeg forsøger at styre hans ske. De gange han godt gider at spise, så gider han også blive madet. Det er ligesom om han godt ved, at hvis det skal være effektivt, så er det mor/far, der skal gøre det.
Han har stadig udfordringer med at græde ved bøvser, skal bøvses af, og gylper stadig engang imellem.
Der er ikke forskel på om han sidder i højstol eller på os.
Til frokost og aftensmad forsøger vi at få timingen til at passe med, at vi alle spiser på samme tid. Dette har ingen mærkbar effekt, og han virker uinteresseret i at vi spiser.
Skal jeg bare fortsætte som jeg gør, eller bør jeg gøre noget anderledes?
Hilsen
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...
14. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Svær søvnmangel pga mange opvågninger
Kære Helen Min datter er netop blevet 10 måneder og jeg skriver til dig for...
7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Har vi sprunget seperationsangsten over?
Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...
29. april 2025 | Diverse | 10 mdr.
Kære Helen. Tak for dit sidste svar angående mad. Jeg synes, at det går...
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
Viden om børn:
Nysgerrighed børn
At være nysgerrig er den egenskab, der giver barnet nye erfaringer, og dermed får barnet til at udvikle sig og blive mere intelligent. Små børn er født som små forskere, der er rigtig gode til at undre sig over ting de møder og være nysgerrige på den verden, der omgiver dem.
Et barn skal derfor ikke stoppes i at udforske verden, men skal have lov til at undersøge og bibeholde sit naturlige anlæg for nysgerrighed. Det lille barn skal således opfordres til at føle, gribe, smage og...
Tvillingefødsel
Det er altid noget ganske særligt at få et barn, men at få to på en gang er noget helt specielt.
En tvillingefødsel skal helst foregå på en specialafdeling, fordi der ved fødsel af to børn er større risiko for komplikationer. Cirka halvdelen af alle tvillingegraviditeter bliver afsluttet med planlagt kejsersnit, og når du er i 36. graviditetsuge, vil du ofte få svar på, hvorvidt du kan føde vaginalt, eller om det anbefales, at du føder ved planlagt kejsersnit.
Man...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.