Brev:
At sætte grænser - 10 mdr.
Hej Helen.
Jeg har haft stor glæde af dine gode råd og nu er der brug for lidt råd og vejledning igen:)
Mit spørgsmål er egentlig hvornår du anbefaler man begynder at sætte grænser?
Vores dreng er knap 10 måneder nu. Han er en meget glad dreng og er meget sjældent sur. Han er en meget aktiv dreng og energien er meget høj. Han startede i dagpleje for tre uger siden og det går bare rigtig godt. Når han bliver rigtig glad og ivrig, kan han være noget af en vildbasse og kan begynde at tage fat i vores hår, vil "slå" og have fat i vores mund, næse, øjne eller kinder. Umiddelbart tænker jeg det er hans måde at kommunikere på med den alder han har. Han gør det jo netop ikke fordi han er sur. Vi tager stille hans hænder og begynder at "ae" i stedet. Men hvornår kan man begynde at lære ham ikke at rykke i håret?
Hvis vi har ...
... besøg af familie oplever jeg at der er mange der ofte kommenterer hvor meget han sviner når han spiser. Han har altid været glad for skemaden og har en meget stor appetit. Han sidder som regel selv med tallerkenen og spiser selv med fingrene eller gaflen, hvor jeg supplerer lidt op med mos. I vores optik skal han have lov til at undersøge og mærke maden selv, når han ikke er ældre, men oplever at mange måske er lidt uforstående for det. Ja det sviner. Det er ikke sådan han kaster rundt med maden, men der er noget der ryger lidt omkring. Min tanke er at det stimulerer ham rigtig godt , men igen hvornår kan man begynde at stille krav til at man sidder pænt ved bordet?
Vi har en pædagog i familien og hun snakker meget om hvor vigtigt det er at sætte grænser. Men er det ikke stadig for tidligt?
På forhånd tak.
Venlig hilsen
L.
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...
14. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Svær søvnmangel pga mange opvågninger
Kære Helen Min datter er netop blevet 10 måneder og jeg skriver til dig for...
7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Har vi sprunget seperationsangsten over?
Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...
29. april 2025 | Diverse | 10 mdr.
Kære Helen. Tak for dit sidste svar angående mad. Jeg synes, at det går...
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
Viden om børn:
Hoppegynge
Små børn skal have mulighed for at bevæge sig så meget som muligt i dagligdagen. Men, en hoppegynge anbefales ikke.
En hoppegynge belaster barnets ryg og ben, og barnet får ikke en bedre balance af at sidde i en hoppegynge. Når barnet sidder i en hoppegynge, er det en passiv bevægelse, og selve hoppet kan give barnet mange stød op i ryggen.
De fleste børn begynder omkring 6 måneders alderen at lave hoppebevægelser, og de vil ofte gerne hoppe på forældrenes skød....
Massage - baby
Mange babyer nyder at få massage eller berøring af ryg, mave, ansigt, fingre, tær. De rolige og rytmiske bevægelser giver barnet en følelse af at være elsket og fylder barnet med velvære. Der findes flere bøger om emnet, hvis du ønsker at sætte dig ind i en bestemt teknik, kan det anbefales at låne eller købe en af disse.
Hvis dit barn har svært ved at komme af med afføring eller luft, så kan det også være en god ide at massere lidt på barnets mave. Dette gøres ved stille og...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.