Annonce

Annonce

Brev:

Sen rytme - 7 mdr.


26. februar 2019

Alder:
7 mdr.

Sen rytme - 7 mdr.

Hej igen Helen

Vores datter er nu blevet 7 måneder og hun har siden hun var knap 6 måneder endelig virket glad og tilpas det meste af tiden. Før det havde hun hvad der nok bedst kan betegnes som kolik i 3,5 måned. Da det vendte blev hun meget pylleret og "brokkende" det meste af hendes vågentid, uden vi vidste hvorfor. Men det vendte omkring de 6 måneder, hvilket var dejligt.

Nu er hun blevet 7 måneder, og er i det store og hele en glad og nysgerrig pige, der dog er lidt bagud motorisk, da hun først kunne ligge og træne på maven, da hun blev 3,5-4 måneder. Vi går til stimulastik en gang om ugen, hvilket er rigtig godt.

Vi bøvler nu lidt med at få os en ordentlig rytme. Hun går relativt sent i seng - omkring 21-22 tiden, hvilket hun har gjort siden december, hvor hun var 5 måneder. Lurene om dagen er som vinden blæser - både i længde men også hvornår hun bliver lagt. Det er ofte styret af, hvornår hun står op om morgenen, hvilket kan være alt mellem 6.30 og 8, og så hvornår hun stod op fra sidste lur.

Hun sover om natten kun omkring 9 timer, maksimum 10 timer. Hun får tre lure, der har varighed af alt mellem 40 min. og 2,5 time. Det er umuligt at forudsige hvilken af de tre, der er kort eller lang. Jeg går med barnevognen ved hver lur, da hun sover bedst således. Hun bliver lagt, når hun viser tegn på træthed, hvilket kan være alt fra 2 timer til 3 timer efter hun vågnede sidst. Vi har læst din bog om søvn, og hun "passer" ikke rigtig ind i søvnhjulet for 7 måneder. Hun sover lige nu kun mellem 12 og 13,5 time på et helt døgn.

Vi begyndte på skemad, da hun var 5 måneder og det har gået rigtig, rigtig godt, hvor hun har spist stort set alt vi har serveret også med forskellig konsistensen osv., med stor appetit og godt humør. Men for et par uger siden, kunne hun godt blive lidt pylleret under måltidet i højstolen, og måtte tages på skødet for at fortsætte måltidet. For en uge siden blev hun forkølet med snot og hoste og da blev det svært for os at få hende til at spise skemad. Nu er hun ovre det værste, men hun afværger fortsat og endda mere end da hun var syg. Hun kan reagere allerede når hun bliver sat i ...


Annonce

... højstolen. Imorges havde hun været veltilpas og rolig lige indtil jeg satte hende i stolen og gav hende to skefulde havregrød, herefter begyndte hun at klynke og jeg tog hende på skødet, hvor hun fik endnu en skefuld. Herefter begynder hun at græde voldsomt og er ikke til at trøste i henved 30 min. Jeg er bekymret for, at om vi kan have presset hende til at spise, og hvordan vi kommer videre herfra. Det er dog slet ikke alle måltider, hun opfører sig sådan, men nogle.

Hun får tre hovedmåltider dagligt, de små mellemmåltider, som du skriver om i din bog til 7 måneder er svære for os at overholde. Derudover bliver hun ammet før hver lur og inden hun skal i seng om aftenen. Hun vågner typisk første gang om natten ca. 3,5 time efter første amning, og herefter op til hver anden time om natten - dog nogle dage med længere tid imellem. Jeg kan ikke få hende videre uden at amme hende, så græder hun meget. Natamningerne kan være 2-3 stykker fra 00-06. Jeg er klar over, at de kan spille ind på hendes appetit dagen igennem, men synes jeg ikke rigtig jeg har kunne se en sammenhæng med tidligere.

Hun har den seneste uge været meget pylleret og med pludselige grædeture, hvor hun er svær at trøste, for herefter at blive rolig, glad og grinene. Vi har intet oplagt til hvorfor hun er således - ikke noget tigerspring osv. Vi tænkte hun bøvlede med maven, men den er der fint gang i. Jeg tænker heller ikke, det kan være ørene, da hun ikke er generet hele natten, når hun ligger helt fladt. Måske er det bare alderen?

Vi ønsker dine tanker omkring, hvordan vi kan komme videre fra hvor vi er lige nu og hen til en mere struktureret dag. Vi finder god inspiration i dine dagsplaner i din bog om mad, men vi kan ikke se, hvordan vi kan ende der, når vi lige nu er så langt fra. Vi føler ikke at, der er noget, der følger en rytme - hverken ydertidspunkter mht. søvn, ej heller hovedmåltiderne bliver givet på samme tidspunkt, da det hele "styres" af, hvornår hun står op om morgenen eller fra sidste lur. Jeg er nervøs for, om det at hun evt. kommer til at stå tidligere op, kan få indflydelse på om vi kan komme til stimulastik kl. 11.30.

Kærlig hilsen

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy

En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.

Har vi sprunget seperationsangsten over?

Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...

Læs hele brevet og Helens svar


9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.

Mælk flere gange hver nat

Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...

Læs hele brevet og Helens svar


9. april 2025 | Sovevaner | 8 mdr.

Opvågninger om natten - 8.5 måned

Kære Helen. Vores datter er 8.5 måned og er i 5 måneders tid vågnet hver...

Læs hele brevet og Helens svar


18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.

Uro ved måltider

Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...

Læs hele brevet og Helens svar


16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.

Bider under amning - 6 mdr.

Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Modermælkserstatning

Modermælkserstatning gives til børn, der ikke ammes eller tilbydes udmalket modermælk - og modermælkserstatning kan gives fra fødslen. Modermælkserstatning er sammensat, så det ligner modermælken mest muligt, og børn udvikler sig og trives rigtig godt på modermælkserstatning.

Modermælkserstatninger har et højere indhold af protein, mineraler og vitaminer, end man ser i modermælk. Det skyldes, at barnet ikke kan optage næringstofferne helt på samme måde. Modermælkserstatning...

Læs mere i Babylex

Uld til børn

En gammel tommelfingerregel lyder, at alle de måneder, som ender på "r", kan uld være en fordel - det vil sige september, oktober, november, december, januar og februar.

Uld har mange fordele:

- Det har blandt andet en rigtig god isoleringsevne, så det hjælper dit barn med at holde sig varm. Uld består af ca. 20 procent fibre og 80 procent luft, og det gør, at ulden isolerer rigtig godt.

- Det kan absorbere 30-40 procent af sin egen vægt i væske. Det...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for dit medfølende svar. Både min mand og jeg sad og tudede da vi læste det.

Det går fremad herhjemme. Vi har helt accepteret vores drengs handicap og glæder os hver dag over, hvor dejlig han er. Vi starter fysioterapi imorgen.

Tak fra Signe, mor til dreng på 7 måneder


Annonce