Brev:
Bad og børneeksem
Hej Helen.
Min søn er 9,5 mdr. gammel. Han er oftest en glad og nem, men meget sensitiv dreng. Han har døjet meget med tør hud og eksem, og gør det stadig, hvilket er grunden til at vi ikke har badet ham ret ofte – vi ville ikke forværre hans hudproblemer. Men det er nok det som har bidt os r…. for det er en evig kamp at få ham i bad, og har egentlig altid været det på nær da han var helt spæd.
Det er tydeligt at han er meget utryg og bange for vandet, dog er han begyndt at synes det er sjovt at plaske i vandet med hænderne. Men det at få kroppen ned i vil han bare ikke. Så snart hans fødder rører vandet bliver han meget ked af det, begynder at græde, og jeg vil næsten sige panisk i hans øjne. Han river og flår i mit tøj (eller fars, hvis det er ham der bader ham) og vil bare op NU! Han er så ulykkelig og bange, og jeg vil have det rigtig skidt med at skulle tvinge ham ned i vandet da jeg ...
... ønsker badet skal være en god oplevelse for ham. Derfor gør vi det at vi tager ham op igen så snart han bliver ked, og går til puslepladsen på hans værelse og får ham vasket færdig, tørret ham etc.
Vi har forsøgt med forskellig temperatur i badevandet (37 grader, lidt varmere og endnu lidt varmere (dog selvfølgelig ikke brændende)). Vi har forsøgt at synge, lege med legetøj og vaskekluden etc. Vi har prøvet hans eget kar og vi har prøvet med vores store badekar.
Vi har også prøvet at have ham med en af os i brusebad, hvilket går meget nemmere når han er i vores favn imens. Men det fungerer bare bedst når vi er to – én under badet og den anden som tager ham når han er færdig i badet. Men dette kan bare ikke lade sig gøre særlig tit.
Hvad kan jeg/vi gøre for at hjælpe vores søn med at blive glad for badet/vandet og få en (og forhåbentlig en masse) god oplevelse?
Med Venlig Hilsen
Karina.
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
29. april 2025 | Diverse | 10 mdr.
Kære Helen. Tak for dit sidste svar angående mad. Jeg synes, at det går...
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.
Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...
9. april 2025 | Sovevaner | 8 mdr.
Opvågninger om natten - 8.5 måned
Kære Helen. Vores datter er 8.5 måned og er i 5 måneders tid vågnet hver...
23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....
Viden om børn:
Efterveer
Efter fødslen skal livmoderen trække sig sammen til normal størrelse igen, - disse sammentrækninger kalder man efterveer. Jo flere børn man har født, jo mere vil livmoderen skulle trække sig sammen, og jo værre er efterveerne ofte.
Efterveer mærkes ofte under amning. Når barnet dier ved brystet, produceres hormonet oxytocin, der får livmoderen til at trække sig sammen og i dagene efter fødslen vil livmoderen gradvist blive mindre - lige efter fødslen går livmoderen ofte til...
Insemination
Hvis man har problemer med at blive gravide, så kan man blive behandlet med Insemination.
Insemination er den enkleste fertilitetsbehandling og den kan hjælpe, hvis manden har lettere nedsat sædkvalitet.
Behandlingen foregår ved at man fører en portion sæd direkte ind i livmoderen. På den måde springes sædcellerne den første del af vejen til ægget over og chancen for graviditet er dermed større. Derudover bruger man en 'oprenset' portion sæd, det vil sige en mere...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.