Brev:
Konflikter
Hej Helen
Vi (min mand og jeg) skriver, fordi vi har brug for dit besyv.
Vi har simpelthen en skøn datter på 3 år og 2 mdr, som bliver storesøster her i starten af det nye år, og som startede i børnehave for snart 3 mdr siden. Hun er en glad, omsorgsfuld, fjollet, charmerende, viljestærk og temperamentsfuld vildbasse. Hun er meget kvik, og har altid været meget fremmelig ift sin alder, som både dagplejer og børnehaven har beskrevet - hvilket vi kun kan nikke genkendende til. Hun er samtidig meget følsom og sart (har store følser) og er ekstrem god til at sætte ord på sine følelser. Generelt stortrives hun også til trods for en hård opstart i børnehave.
DOG: står vi dagligt i konflikter, hvor vi bliver presset udover vores egne grænser. Vi ender simpelthen med at skælde hende ud, og vi står tilbage med ondt i maven og er begge meget kede af det, da det jo ikke er det, vi ønsker. Konflikter opstår, som så mange andre, når vi skal ting, hun ikke gider: tøj, tandbørstning, bad osv.
Vi håndterer det egentlig meget godt langt hen ad vejen ved at lave aftaler med hende. Fx "Hvis vi skal nå at læse godnathistorie, skal du ikke fjolle nu". og "Du må se morgenfjernsyn, når du har taget/fået ...
... tøj på". Et eksempel på hvor problemerne kan opstå: Når hun skal have vasket hår, sprøjter hun vand på sin far. Han siger: " det skal du stoppe med", men hun eskalerer blot. Det er simpelthen, som om hun ikke forstår, hvad det vil sige at stoppe i den situation. En anden ting er, at hun virkelig, virkelig elsker at fjolle, og bruger det også som en overspringshandling for de ting, hun egentlig ikke gider. Vi har forsøgt at skelne mellem, hvornår man fjoller (leg) og hvornår man ikke fjoller (ikke leg). Et eksempel på hvor det går galt, kunne være, når hun skal have børstet tænder eller have tøjet af inden bad, hvortil hun fjoller helt utrolig meget. Faktisk så meget at hun er helt overgearet og slet ikke til at få ro på. Her føler vi, at det eneste, der kan få hende ud af det, er ved at skælde hende ud. Men det hjælper jo ikke. Det bekymrer især moren, at hun er nærmest uden for rækkevidde, når hun fjoller så meget.
Hvordan kommer vi det til livs uden at skælde for meget ud? Vi føler tit, at tingene kammer over for hende og at vi står og skælder ud, fordi vi ikke kan andet, og så har vi en ulykkelig pige. Rigtig træls!
Med venlig hilsen
de bekymrede forældre (og godt nytår selvfølgelig)
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
9. maj 2025 | Sovevaner | 3 år, 2 mdr.
Hej Helen Endnu et spørgsmål angående min datter på 3 år. Min datter...
9. maj 2025 | Opdragelse | 3 år, 2 mdr.
Afhængig af sut - 3 år, 2 mdr.
Kære Helen Min datter på 3 år er utrolig afhængig af sin sut. Den og hendes...
19. april 2025 | Opdragelse | 3 år, 3 mdr.
Hej Helen. Så er vi virkelig trådt ind i 3-års alderen med fulde kraft. Og...
16. april 2025 | Opdragelse | 3 år, 1 mdr.
Hej Helen Min datter på 3 år, er begyndt at være en smule bange om aftenen....
10. april 2025 | Sovevaner | 2 år, 7 mdr.
Kære Helen. Vi søger råd til at få putning til at fungere. Vi har pga....
Viden om børn:
Strømper
Strømper skal passe til barnets fod og gerne være en lille smule længere.
Til de spæde børn, kan man købe frotté strømper som er dejligt bløde og med næsten ingen elastik og dermed ikke noget, som strammer.
Strømper kan være af uld, bomuld eller af et blandingsprodukt og det kan være en god idé at medtænke, hvad materiale du vælger at købe strømper i. Til børn der sveder meget, kan uld være en fordel. Det samme gælder om vinteren, hvis dit barn f.eks. skal have...
Donorhjælp
Hvis man ikke kan blive gravid på almindeligvis, så kan man benytte sig af en donor. Og i Danmark er der to muligheder:
1. Donor med sæd:
Kvinder der ikke har nogen mandling partner eller hvor den mandlige partners sædkvalitet ikke kan anvendes til befrugtning, har mulighed for at blive gravide med en sæddoner.
Sæddonation kan både være anonym og åben. På lægeklinikker vil den normalt være anonym, hvor man kan få åbne donorer på jordemoderklinikker.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.