Annonce

Annonce

Svar: Fra bedside crib til eget værelse


22. december 2018

Kategori:
Alder:
10 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sovevaner.

Kære spændte forældre :)

Tak for jeres brev :) Dejligt at høre, at det er gået så godt med at trappe ud af mælken og lære at sove i barnevogn. Skønt!

Det lyder som en rigtig god idé, hvis I kan forsøge at vænne jeres dreng til egen seng og evt. eget værelse her i juledagene - og før mor starter på arbejde i januar. Aldersmæssigt har jeres dreng en god alder... der er nogle lidt urolige og svære perioder i 8-10 måneders alderen og igen i 13-15 måneders alderen, så det kan være en rigtig god idé at forsøge, når han er 11-12 måneder gammel - dog helst før hans hverdag ændrer sig fuldstændig, fordi han også starter vuggestue... Hvis det lykkes, så er det super, og hvis det ikke gør, så er det også okay, så må han tilbage i soveværelset og så må I forsøge senere :)

Det bedste I kan gøre er at forsøge at skabe så ens et putteritual som muligt. Det vil sige, at når I flytter ham på eget værelse, så skal alt så vidt muligt være som det plejer og eneste forskel vil være, at hans seng er flyttet.

Største udfordring hos jer er derfor, at han lige nu ligger tæt med jer, når han skal sove. I fortæller, at han bliver ammet i soveværelset og derefter puttes han i sin bredside, hvor "I ligger helt tæt, og han bliver nusset i søvn". Og for at det skal være trygt for ham at blive puttet i egen seng, vil det derfor være nødvendigt, at mor arbejder på at øge den fysiske afstand mellem sig og jeres dreng - før han skal sove. Det vil sige, at han stadig skal ammes og derefter puttes i seng, men mor skal ikke længere ligge tæt med ham. Han skal i stedet beroliges med hænder, kærtegn, måske en ...


Annonce

... putteklud der dufter af mor osv. Når I indfører et ritual, hvor han ammes, puttes i seng og beroliges med hænder, kærtegn, klud osv. så kan I flytte hans seng til eget værelse og putte ham præcis som han plejer. Alt vil derfor være genkendeligt og dermed trygt for ham, selvom sengen står et andet sted.

Man kan godt overveje, om det kan være en fordel, at han vænnes til at sove i egen seng (tremmeseng), før han flyttes på eget værelse. Altså at I flytter tremmesengen ind i soveværelset og starter med at vænne ham fra at komme fra bredside-cribben til tremmesengen og først derefter flyttet tremmesengen. Jeg tænker dog ikke, at dette vil være nødvendigt. Det er ikke sengen, som vil være udfordringen hos jer, men derimod at den fysiske afstand mellem mor og søn gradvist skal øges. Det er derfor dette jeg foreslår og at I derefter med det samme flytter ham på eget værelse... Der er ikke nogen grund til at trække tingene i langdrag - heller ikke med vuggestuestart in mente...


Helens bog om børn og søvn
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og søvn" - sådan får du dit barn til at sove

Hvis det viser sig, at han efter vuggestuestart sover meget uroligt og at det ikke fungerer at have ham på eget værelse, så kan i her flytte tremmesengen ind i soveværelset, så han stadig sover i den og forbinder den med stedet, hvor han sover - men hvor I så kan have lettere ved at give ham den nærhed, som han har behov for. Tremmesengen kan evt. også kobles til forældresengen.... Men lige nu synes jeg det er et forsøg værd at få ham på eget værelse og arbejde på om ikke dette kan lykkes, før hverdagen ændrer sig helt.

Rigtig meget held og lykke med det projekt :) Og rigtig god jul til jeres lille familie :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:

2. maj 2025 | Sovevaner | 21 mdr.

Lang putning - 21 måneder

Kære Helen, Vi håber, du kan hjælpe os med at skabe en kortere og endnu...

Læs hele brevet og Helens svar


22. april 2025 | Sovevaner | 14 mdr.

Nu 14 måneder og i seng på anden måde - del III

Hej Helen, Det er ikke lykkedes for os.. i to aftener fald han i søvn...

Læs hele brevet og Helens svar


13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.

Gråd i barnevogn - del 2

Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...

Læs hele brevet og Helens svar


10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.

Mor kan ikke putte - 10 mdr.

Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...

Læs hele brevet og Helens svar


10. april 2025 | Sovevaner | 2 år, 7 mdr.

Overgang ud af tremmeseng

Kære Helen. Vi søger råd til at få putning til at fungere. Vi har pga....

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Bleudslæt

Bleudslæt ses som rødme på numsen. Det kan være små røde pletter, men det kan også være store røde skjolder på huden. Der kan gå hul og komme sår, hvis det er rigtig slemt.

Bleudslæt opstår ofte, hvis barnet har haft en ble på for længe, der har været for våd af tis eller afføring. Det er syren i urin og afføring, der så ødelægge barnets hud. Børn kan også blive røde i numsen i forbindelse med diarré, hvor man måske ikke når at opdage at barnet har noget i bleen og derfor ikke...

Læs mere i Babylex

Modermælkserstatning

Modermælkserstatning gives til børn, der ikke ammes eller tilbydes udmalket modermælk - og modermælkserstatning kan gives fra fødslen. Modermælkserstatning er sammensat, så det ligner modermælken mest muligt, og børn udvikler sig og trives rigtig godt på modermælkserstatning.

Modermælkserstatninger har et højere indhold af protein, mineraler og vitaminer, end man ser i modermælk. Det skyldes, at barnet ikke kan optage næringstofferne helt på samme måde. Modermælkserstatning...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og søvn som er sprængfyldt med praktiske råd om hvordan du får dit barn til at sove.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Allerførst: Endnu en gang bøjer vi os i støvet for dig og din fantastiske rådgivning! Du skrev, at vi nok hellere måtte se at få den der natflaske sendt på pension - trods vores ængstelse ved at røre ved barnets vaner. Det tog.... 3 minutter, og hvis vores dreng kunne tale, ville han sige: "Tusind tak, Helen, fordi du fik far og mor til at smide den der elendige flaske ud, for det er meget hyggeligere at sidde på skødet og fedte med en banan og få en nat-historie". Bagefter lægger han sig ned og sover fuldstændigt som vanligt. Det er jo top!!!

Mor til Jens på 13 måneder


Annonce