Brev:
2 årig piver og kræver meget opmærksomhed
Kære Helen,
Jeg skriver da min mand og jeg har brug for råd ift. vores søn, som lige er fyldt to år.
Grunden til at vi søger dit råd er, at personalet i hans vuggestue flere gange er kommet med bemærkninger omkring hans adfærd i dagligdagen. Han er umiddelbart en glad dreng som trives, nogle dage bedre end andre, men han klynger sig generelt meget til de voksne og vil gerne have deres opmærksomhed meget af tiden - mere end de andre børn. Han bliver nemt overvældet hvis der er mange børn omkring ham; hvis andre børn kommer lidt uventet tæt på ham, søger han en voksen og bliver ked af det, som om han bliver utryg. Tager et andet barn et legetøj fra ham, bliver han meget ulykkelig og har svært ved at ”glemme” oplevelsen, og hænger i følelsen flere minutter efter. Personalet siger, at han nemt bliver pjevset, især hvis han ikke får opmærksomhed. Vi føler det ligger lidt mellem linjerne, at de mener, at han får for meget opmærksomhed fra voksne i hans liv, og ikke er vant til samvær med børn.
Vi kan give dem delvist ret. Han er det første barnebarn i familien, og det første barn i vores omgangskreds, så samværet med andre børn i fritiden er ikke det der sker oftest, men det sker da, og når det sker, er han glad og ...
... meget interesseret i at være med til leg, mv. Man burde vel bare mene at han efter over et år i vuggestue nu, efterhånden er blevet vant til andre børn og støj.
Generelt føler vi, at vi har en glad dreng derhjemme. Han får dog også nogle pive-ture engang imellem hvis jeg har travlt i køkkenet el.lign., hvor han søger opmærksomhed ved f.eks. at kaste med legetøjet, skrige, blive ked af det, hive mig i tøjet, etc. Måden vi oftest håndterer disse situationer på er ved at anerkende hans følelser og forklare ham, at vi lige har travlt med noget, men kommer og leger med ham om lidt. Andre gange giver vi efter og sætter os og leger med det samme. Vi ved dog ikke hvad den rigtige måde at håndtere hans hysteri er, og især jeg føler nogle gange en smule afmagt, da hans sprog heller ikke er så udviklet endnu. Han er tosproget (dansk/engelsk).
Vi vil spørge dig om hans opførsel er normal og hvad vi kan gøre anderledes for at lette hans frustration?
Har du et godt råd til, for det første, hvordan vi håndterer hans temperament og store krav på opmærksomhed derhjemme, og dertil hvordan vi håndterer personalet i vuggestuen? Til tider føles det som om at de syntes vores søn er en belastning hvilket gør os ked.
Venlige hilsner,
K.
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
2. maj 2025 | Sovevaner | 21 mdr.
Kære Helen, Vi håber, du kan hjælpe os med at skabe en kortere og endnu...
2. maj 2025 | Udstyr | 22 mdr.
Kære Helen Som du ved, så har vi store udfordringer med storesøsters (22mdr)...
13. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Håndtering af selvstændighedsalder og aftenputninger
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om vores datter på 22 måneder, som i...
10. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Reaktion på at være blevet storesøster
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om min datter på 22mdr som er blevet...
4. april 2025 | Sovevaner | 22 mdr.
Opfølgning på opvågninger om natten - 22mdr
Kære Helen Tak for dit svar vedr. mit brev om min datters opvågninger....
Viden om børn:
Psykisk udvikling børn
Lige fra dit barn bliver født, er det aktivt kommunikerende. Det har brug for at blive taget op, holdt om, trøstet og beroliget, snakket med, kærtegnet osv.
Børn vil altid have brug for at blive set og hørt. De har brug for at vide, at de har en vigtig plads i familien, og at det er dejligt at være sammen med dem. Barnets psykiske udvikling skal støttes, fra barnet er nyfødt og hjælpeløst, og til det vokser op og gradvist bliver mere og mere selvstændigt.
I en...
Jern - jerntilskud præmatur
Børn, der er født for tidligt, har behov for jerntilskud, da de har mindre depot af jern ved fødslen og større væksthastighed. Jern tilskuddet startes 6 uger efter fødslen:
Fødselsvægt < 1500 gram: Ca 8 mg jern dagligt i 12 måneder
Fødselsvægt > 1500 gram: ca 8 mg jern dagligt til 6 måneder
Børn, som får mere end halvdelen af deres ernæring som modermælkserstatning, skal have ½ dosis jern, dvs. ca. 4 mg hver dag eller 8 mg hver anden dag.
Det...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.