Brev:
Rytme, tvillinger
Kære Helen.
Her kommer andet spørgsmål i rækken omkring mine tvillinger :) Det er altså smart med den brevkasse!!
Jeg har tvillinger dreng/pige på 11 mdr. der ikke helt har en fast rytme. Det gør mig egentlig ikke SÅ frygtelig meget men jeg vil alligevel forsøge at skabe nogle lidt mere forudsigelige rammer.
De ammer morgen/aften, det hænder at pigen springer aftenamning over men ellers er det ret fast. Vi har for nogle uger siden gået væk fra at amme 3 gange om dagen og det fungerer fint. Pludseligt havde de bare ikke det behov. Problemet er lidt, at når de ammer om morgenen ml. 6.30-8.00 og de ikke vil sove videre (drengen kan dog godt tage en time mere såfremt han ammes ml 5-6), så er de ikke sultne før, efter deres formiddagslur. Og det ender så ofte med at de tager en god skraber på et par timer og står op ved frokosttid. Det gør mig jo egentlig ikke det store at de får grød der og frokost eftermiddag osv. Men tænker det nu alligevel ville være godt at rykke rytmen inden de starter i VS. Samtidig tænker jeg, at de måske får få timer om natten og går for sent i seng? Rytmen lige pt. ser således ud:
7.30-8.00 vågner og bliver ammet
9-10 puttes til første lur
11-12 vågner og spiser grød evt. frugt, vand af kop eller frokost: rugbrød grønt etc.
14-15 Sover eftermiddagslur 1 time max ...
... halvanden
15-16 Vågner og får mellemmåltid, frugt, bolle, grønt
18.00 Aftensmad, fælles med mor og far
19.00-19.30 Aftengrød/flaske afhængig af om de fik grød om morgenen
20.00-20.30 Ammes og puttes til natten
Jeg forsøger at give dem grød inden de bliver puttet til første lur. Men de spiser kun sjældent, medmindre de begge har ammet tidligt om natten og derfor er naturligt sultne. Problemet er at de max kan holde 1-2 timer om morgenen og bliver hurtigt super trætte og derfor ikke når at opbygge sulten.
Vi har kæmpet rigtig længe med at putte dem kl. 20. Førhen da de blev puttet ml 20-21 vågnede de igen efter en time og var helt friske. Så vi endte til sidst med at putte dem ml kl. 22-23 hvilket naturligvis ikke er optimalt. Vi brugte dog nogle uger på at rykke dem et kvarters tid, indtil vi nået til kl. ca 20. Burde vi arbejde med at rykke dem yderligere tilbage og forsøge at sove længere om morgenen? Vi er jo ikke super interesseret i at skulle stå op kl. 5 el 6 :)
Mht. deres sene eftermiddagslur - er de ikke til at holde ud at være sammen med hvis de ikke har sovet så senest vågner ca. 16. Så græder de bare hele aftenen men vil alligevel ikke falde i søvn før. Ja, det er noget af et puslespil. Håber du har nogle gode råd til, hvordan vi evt. kan optimere situationen.
Bedste hilsner
Anna and the twins
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Har vi sprunget seperationsangsten over?
Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...
29. april 2025 | Diverse | 10 mdr.
Kære Helen. Tak for dit sidste svar angående mad. Jeg synes, at det går...
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
10. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
13 mdr og i seng på anden måde - del II
Hej Helen, Mange tak for dit svar. Det giver rigtig god mening det du...
9. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
Få vores 13 mdr søn i seng på en anden måde
Hej Helen, Vi er førstegangs forældre til Bertram på 13 mdr. Han er lige...
Viden om børn:
Mælkedranker
Nogle børn drikker så meget mælk, at det tager pladsen op for den egentlige mad. Disse børn kalder man for mælkedrankere.
De første 6 måneder vil det lille barn naturligt leve af mælk, men i takt med at barnet bliver ældre, begynder at spise mere og mere rigtig mad, så er det vigtigt, at mængden af mælk skrues gradvist ned. Hvis barnet gennem for lang tid lever mest af mælk, vil barnet kunne komme til at mangle vigtige næringstoffer - som naturligt indtages via en almindelig sund...
Savl
Alle babyer savler, men nogen savler meget og andre lidt.
Spædbørn og småbørn savler ofte meget, de danner mere mundvand end vi voksne gør og putter ofte også fingrene i munden. Der sker også nogle enzymændringer i barnets spyt, som gør at barnet kan savle mere i perioder. Og i perioder, hvor barnet f.eks. får tænder, vil det ofte også savle mere.
I de periode hvor barnet savler meget kan det være en god idé at bruge en savlesmæk. Til små børn er en blød af frotté...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen.
Du är min absoluta förebild inom allt med barn och allt som rör barnuppfostran/sömn/mat/sjukdom. Trots att jag aldrig träffat dig känner jag ett 100% förtroende och respekt för dig och känner att din syn på barn och hur man ska hantera olika situationer är helt rätt. Det finns så många metoder och syn på området idag men du har en sån sund och kärleksfull inställning.
För att sammanfatta det jag precis skrev: Du är min "guru" inom området och jag är glad att jag Tack vare min danska svärmor fann din sida och äntligen kunde få den hjälp och feedback jag så väl behövde!
Tack
/Erika