Brev:
Vil ikke falde i søvn i egen seng
Kære Helen.
Tak for en fantastisk brevkasse. Så blev det tid, til at jeg også blev medlem.
Jeg har to skønne tvillinger fra september 2017 (11 måneder) som er født 7 uger for tidligt ved akut KS. Dreng/pige. Pigen har altid været list større end sin bror – hun kom også sidst ud, hvor drengen have mistet det meste af fostervandet og var en lille stakkel da han kom ud. I dag har de det begge rigtig godt men forskellen på dem er forsat den samme.
Drengen har altid været lidt mere sensitiv end pigen og har forsat brug for langt mere tryghed. Det betyder, at han kun vil falde i søvn i vores arme eller ved aftenamning (vi ammer morgen/aften). Pigen skal blot nusses og holdes i hånden. Vi har forsøgt, alle metoder, synes vi selv. At lægge ham lige inden han falder i søvn, virker nogle gange, men oftest bliver han rigtig ked af det og skriger, og vi er nødsaget til at tage ham op i vores arme. Nogle gange går vi ud af rummet, for ikke at vække søsteren.
For tiden er han så også ekstra urolig og græder og kaster sig i søvne i forsøg på at sove videre. Vi tager ham med i vores seng, der virker amning som den eneste løsning og han falder i søvn men vågner op igen og er super ked og kaster ...
... sig fra side til side. Det skal siges at jeg ikke ammer ham alle gangene han vågner. Max 2.
De bliver puttet på eget værelse i hver deres seng ca. kl. 20, hvor de så sover til ca. 7.30. Pigen sover uden afbrydelser hvor drengen vågner et par gange og skal puttes igen. De har sovet på eget værelse siden de var ca. 6-7 mdr.
Tandfrembrud er i fuldt flor og han er i gang med at gro 3 tænder på en gang og de har kravlet i en måneds tid efterhånden og bruger dagene på at stå op ved alt herhjemme.
De skal starte i vuggestue midt september og vi flytter her om en uges tid. Vi overvejer rigtig meget om vi skal give dem hver deres værelse, så vi kan bruge mere tid på at putte ham i hans seng uden at være bange for at han vækker søsteren, men synes også det er lidt ærgerligt, at skille dem af. Om dagen går det lidt bedre, jeg putter pigen først og derefter drengen, men med helt samme metode der giver ret meget ondt i ryggen.
Puha det blev meget langt, men det er også svært at fatte sig i korthed. Jeg har også et spørgsmål om deres rytme, men den kommer i et andet brev.
Hvad kan vi gøre for at lære ham at falde i søvn i sin seng?
Vokser han mon fra at blive vugget?
Bedste hilsner,
Anna
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Har vi sprunget seperationsangsten over?
Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...
29. april 2025 | Diverse | 10 mdr.
Kære Helen. Tak for dit sidste svar angående mad. Jeg synes, at det går...
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
10. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
13 mdr og i seng på anden måde - del II
Hej Helen, Mange tak for dit svar. Det giver rigtig god mening det du...
9. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
Få vores 13 mdr søn i seng på en anden måde
Hej Helen, Vi er førstegangs forældre til Bertram på 13 mdr. Han er lige...
Viden om børn:
Vuggedød - uventet spædbarnsdød
Den egentlige årsag til vuggedød eller pludselig spædbarnsdød kendes ikke. Men man ved, at der er visse faktorer, som har betydning. i 1980erne døde over 100 spædbørn hvert år uventet under søvn og siden 1990erne er antallet faldet drastisk. I dag er det under 10 børn om året i Danmark, der rammes af vuggedød.
Faldet i vuggedød skyldes i høj grad følgende anbefalinger fra Sundhedsstyrelsen:
1. Læg altid barnet til at sove på ryggen. Hvis barnet sover på maven, er...
Tidlig født
Når børn bliver født før termintidspunktet taler man om for tidlig fødsel. En graviditet varer normalt ca 40 uger.
Børn der er født mellem uge 33 og uge 37, betegnes ofte "moderat tidlig født". Disse børn er altså født mellem 3-8 uger for tidligt.
Børn der er født mellem uge 29 og uge 32, betegnes normalt som "meget tidligt født". Disse børn er født mellem 9-12 uger for tidligt.
Børn der er født før uge 29, betegnes normalt som "extremt tidligt...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen
Tak. Jeg tænker tit på, at jeg i dine svar bliver betrygget i, at jeg ser rigtigt - jeg har et barn, som har et stort tryghedsbehov.
Det er som om at der for tiden er en trend der går på, at vi skal lave 'godnat og sov godt' på vores børn, sætte dem i skammekrog (eller tænkeboks eller hvad man kalder dem) når de ikke gør som vi vil have de skal gøre. Mon det er alle de tv udsendelser om nannys der redder verden for en familie, hvor alt er gået galt, som har tændt op under de ideer?
Hvor er det ærgeligt, at vi skal blive sådan i tvivl om, at det vores instinkt fortæller os om vores børn. Og hvor er det bare fantastisk rart, at du i dit virke hjælper, støtter og betrygger os, som har brug for at blive bekræftet og rådgivet i en retning, som vi kan være med på uden at hjertet bløder.
Tak for det!
Kærlig hilsen
Mor.