Brev:
Vokser vi os fra det?
Hej Helen.
Tak for dit sidste brevsvar.
Vi har nu i en uge forsøgt at putte vores lille pige, i hendes 2 første lure, i barnevognen på altanen. Dette er dog lykkes med noget brok førhen, men nu skriger hun allerede når hun får sin hue på, og/eller nærmer os barnevognen.
Vi prøver at trøste, tage hende op og få hende til at falde til ro, hvorefter vi ligger hende ned til putning igen og snakker til hende. Dette er dog slet ikke lykkes for os de sidste par gange, da hun ikke kan falde til ro igen. Når hun har sovet ved altanen, har hun "kun" sovet 1 - 2 timer, hvor vi har måtte hjælpe hende videre med søvnen nogle gange (ca. hvert 45. minut). Det skal siges, at vi bor ud til en større vej, hvor vi har en del biler kørende forbi med støj. Hun vågner ofte i gråd og når vi henter hende ind, sover hun gerne videre en times tid i arm. Kan dette være på grund af larm og støj, at hun ikke kan/vil sove og finde ro derude.
Vi har nu fundet tilbage til de trygge ...
... rammer med vores vikle ved mors bryst, hvor hun nu sover alle sine lure om dagen. (det skal dog siges, at hun altid har været et tryghedsbarn, som helst vil sove ved mor)
Hun kan ikke falde i søvn i barnevognen på tur, og hvis hun endelig gør, snakker vi MAKS 20 minutter. Nu er hun 10 uger, og vi har brug for at vide om hun kan vokse fra det, eller om vi bliver nød til at kæmpe igennem gråd mm. for at få hende til at sove på altanen.
- Hun har sovet i svøb i barnevognen fra start af.
Til natten svøber jeg hende og ammer liggende, hvilket har fungeret rigtig fint de seneste par uger, men nu bruger hun det efterhånden som sut (hun vil ikke bruge en narresut) og er begyndt ikke at ville slippe brystet. Når jeg selv hiver brystet til mig, vågner hun op og kan ikke falde til ro igen.
Har du nogle gode råd til disse problemstillinger?
Vi har været til kiropraktor og er afsluttet derfra og vi har også fået tjekket hendes øre uden problemer.
Med venlig hilsen
Katrine.
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. juni 2025 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen, Tak for dine svar på vores seneste beskeder. Vores pige har...
19. maj 2025 | Sygdom | 1 mdr.
Hej Vi har en baby, som godt kan være meget døsig og træt. Hun er svær at få...
15. maj 2025 | Amning | 1 mdr.
Hej Helen, Vi vil gerne spørge generelt/åbent ind til den situation vi står...
13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.
Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...
4. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Hej Helen Tak for dit svar til mit brev “Dårlig dagssøvn 2mdr”. Du har...
Viden om børn:
Savl
Alle babyer savler, men nogen savler meget og andre lidt.
Spædbørn og småbørn savler ofte meget, de danner mere mundvand end vi voksne gør og putter ofte også fingrene i munden. Der sker også nogle enzymændringer i barnets spyt, som gør at barnet kan savle mere i perioder. Og i perioder, hvor barnet f.eks. får tænder, vil det ofte også savle mere.
I de periode hvor barnet savler meget kan det være en god idé at bruge en savlesmæk. Til små børn er en blød af frotté...
Kravle
De fleste børn begynder at kravle, når de er mellem 8-12 måneder gamle. Nogle børn kravler dog allerede i 6 måneders alderen, og andre børn springer kravlestadiet helt over.
Det er vigtigt, at barnet kravler, da det har stor betydning for barnets motoriske udvikling og kunnen senere i livet. Når barnet kravler styrkes armmusklerne, og barnet øver sig i at holde hovedet oppe og i at bevæge det frit i alle retninger. Det sker små rytmiske bevægelser i ryggen, som er vigtigt for at...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen
Allerførst: Endnu en gang bøjer vi os i støvet for dig og din fantastiske rådgivning! Du skrev, at vi nok hellere måtte se at få den der natflaske sendt på pension - trods vores ængstelse ved at røre ved barnets vaner. Det tog.... 3 minutter, og hvis vores dreng kunne tale, ville han sige: "Tusind tak, Helen, fordi du fik far og mor til at smide den der elendige flaske ud, for det er meget hyggeligere at sidde på skødet og fedte med en banan og få en nat-historie". Bagefter lægger han sig ned og sover fuldstændigt som vanligt. Det er jo top!!!
Mor til Jens på 13 måneder