Annonce

Annonce

Brev:

Vedrørende øjenkontakt og kommunikation


17. maj 2018

Kategori:
Alder:
2 mdr.

Vedrørende øjenkontakt og kommunikation

Kære Helen

Vi har en dejlig datter som er 8 uger og 3 dage gammel, og er født en uge før termin. Vi er begyndt at have en intens og længerevarende øjenkontakt med hende, hvor hun sommetider pludre. Denne øjenkontakt kan vi have med hende når vi sidder med hende i vores arme, eller hvis hun ligger på puslebordet, aktivitetstæppet eller på en dyne på sofaen, hvor vi sidder tæt på hende, mens hun sommetider basker begejstret med arme og ben når man taler til hende, men så snart vi sætter hende foran os for, at have øjenkontakt og tale med hende, så kigger hun væk, ligger sig til at sove eller forsøger at vride sig væk med benene.

Jeg har forsøgt at gøre det du skriver i din bog omkring barnets udvikling og gå stille til værks, og det er kun lykkedes mig et par gange, at fange hendes blik og få øjenkontakt og pludre med hende i denne stilling. Det samme er tilfældet når sundhedsplejersken har holdt hende sådan, så har hun lagt sig til at sove, og det gør hun generelt når vi er ude og andre skal holde hende.

Jeg er meget bekymret for om det har noget at gøre med vores relation til hende, siden hun ikke ønsker kontakt up front, har jeg grund til min bekymring? ...


Annonce

... Eller er det fint hvis vi blot har en god kontakt med hende på de andre måder? Det skal lige siges at hun ikke har været så vandt til at vi talte til hende på den måde ved at holde hende foran os, men er begyndt på det efter vi så sundhedsplejersken holde hende foran sig. Vi taler meget til hende så snart hun er vågen, da hun sover rigtig meget. Jeg føler at jeg er blevet god til at forstå hendes forskellige behov, og imødekomme dem, hvilket jeg ved kan have indflydelse på relationen og tilknytningen. Hun har heller ikke så let til smil endnu, jeg tror jeg har oplevet det to gange men hun græder ikke så meget kun når hun giver udtryk for sine behov for mad, ro når hun har mavekneb osv så hun virker generelt tilfreds nok .

Bør vi være bekymret? Eller skal vi tænke det nok skal komme med den tætte kontakt og smil?

Min kæreste og jeg har forskellige tilgange til hende, og føler min kæreste generelt har lidt svært ved at læse hendes behov sommetider, kan det have en indflydelse? Jeg vil så gerne gøre det bedste for vores datter, og skabe en god tilknytning til hende men måske hun mærker den bekymring jeg går med? Håber på et snarlig svar

Bedste hilsner
Morlille

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Pas godt på babynumsen i sommervarmen

Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.

For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

16. juni 2025 | Amning | 2 mdr.

Kan jeg reetablere amning?

Kære Helen, Tak for dine svar på vores seneste beskeder. Vores pige har...

Læs hele brevet og Helens svar


19. maj 2025 | Sygdom | 1 mdr.

Døsig og træt baby

Hej Vi har en baby, som godt kan være meget døsig og træt. Hun er svær at få...

Læs hele brevet og Helens svar


15. maj 2025 | Amning | 1 mdr.

Fortvivlet situation

Hej Helen, Vi vil gerne spørge generelt/åbent ind til den situation vi står...

Læs hele brevet og Helens svar


13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.

Gråd i barnevogn - del 2

Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...

Læs hele brevet og Helens svar


4. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.

Gråd i barnevogn - 2 mdr.

Hej Helen Tak for dit svar til mit brev “Dårlig dagssøvn 2mdr”. Du har...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Udmalkning af modermælk

Når du ønsker at malke ud og gemme din mælk bør du følge nedenstående retningslinier:

1) Vask dine hænder
2) Malk lidt mælk ud og kasser dette (ca. en spiseskefuld). Den første mælk kan være inficeret med bakterier fra huden og brystvorten. Når barnet ammes er dette uden betydning, men når mælken skal gemmes, er det vigtigt at den er helt ren.
3) Malk ud i en rengjort (skoldet) plastik flaske - kan købes på apoteket og de kan bruges flere gange, hvor du rengør og...

Læs mere i Babylex

Fiskeolie og børn

Fiskeolie eller det der også hedder Omega-3 fedtsyrer er sunde fedtsyrer, som især findes i fede fisk. De er livsnødvendige for os mennesker, både for børn der skal vokse og udvikle sig og for ældre der skal "vedligeholdes". Derfor skal der være omega-3 fedtsyrer tilstede i vores kost.

Fødevarestyrelsen anbefaler, at du selv spiser og også giver dit barn fisk 2 gange om ugen som hovedmåltid. Derudover næsten hver dag som pålæg til frokost.

Det er vigtigt at variere...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens babydagbog som er en praktisk og lækker kalender smækfyldt med konkret information og gode idéer.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for dit medfølende svar. Både min mand og jeg sad og tudede da vi læste det.

Det går fremad herhjemme. Vi har helt accepteret vores drengs handicap og glæder os hver dag over, hvor dejlig han er. Vi starter fysioterapi imorgen.

Tak fra Signe, mor til dreng på 7 måneder


Annonce