Brev:
Tørstig om natten - 9 mdr.
Kære Helen,
Hjælp.... Min datter på 9 måneder har egentlig altid sovet godt om natten. Hun smed ret hurtigt flasken (mme) - det gjorde hun omkring nytår. I samråd med den tilknyttede sundhedsplejerske, gik hun over på vores mad. Det har fungeret rigtig godt :)
Men for 1 1/2 måned siden begyndte hun at melde sig om natten. Jeg tænkte først, at hun var sulten og havde heldigvis en brik mme i skuffen. Jeg hæfte det i sutteflasken og hun fik den - det var IKKE sult, hun var næsten ved at brække sig. Så afvisningen af mælk gjaldt i dén grad stadig. Hun blev i stedet tilbudt vand i sutteflasken og hold da op en tørst!
Men det har fortsat lige siden, og nu melder hun sig stortset hver time for vand! Jeg kan ikke give hende sutten, før hun har drukket en ordentlig mundfuld vand. Vi er oppe på 2 sutteflasker om natten med vand (det er 1/2 liter).
Hun drikker tilsvarende om dagen, og jeg har prøvet sammen med dagplejemor at fylde mere vand på i løbet af dagen, men det hjælper ikke..
Jeg havde egentlig troet, at det måske var gummerne, der var ømme pga. tandfrembrud og vandet derfor ...
... lindrede smerten. Men det har bare varet i meget lang tid nu..
En kollega spurgte om det måske kunne være søgen efter tryghed (min datter sover på eget værelse). Så jeg tog hende ind til mig og samsov - men hun kravlede rundt i hele sengen og kunne slet ikke finde ro..
En anden foreslog om jeg måske puttede for sent (jeg putter kl. 19), men hvis jeg putter før, er min datter lysvågen og putningen kan derfor tage op mod 1 1/2 time.
Hun kan ikke ligge i sin egen seng og falde i søvn. Hun har siden fødslen været meget motorisk urolig, hvorfor hun i lang tid blev svøbt for at hun ikke vækkede sig selv. Så jeg går med hende i mine arme til hun falder i søvn.
Jeg startede på arbejde, da min datter var 1/2 år. Og jeg er ærlig talt ved at være udkørt over at være oppe hver time om natten, og så møde på job kl. 8..
En fortalte, at det helt sikkert var en dårlig vane og at jeg skulle lade være med at gå ind til hende.. Men en dårlig vane starter jo ikke i løbet af én nat? Og jeg nægter at lade min datter ligge og græde!!
Har du erfaringer med noget lignende? Hjælp...
Mange hilsner
Erikas mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.
Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...
14. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Svær søvnmangel pga mange opvågninger
Kære Helen Min datter er netop blevet 10 måneder og jeg skriver til dig for...
7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Har vi sprunget seperationsangsten over?
Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...
Viden om børn:
Morgenmad og børn
Børn har brug for et solidt morgenmåltid, efter at have sovet en hel nat, og så de har energi og overskud til at lege, lære og udvikles hele dagen. Det betyder, at f.eks. en portion yoghurt ofte ikke vil være nok.
Til børn i alderen 1-2 år kan du f.eks. give:
- Havregrød, øllebrød eller anden type af grød. Gerne med lidt frisk frugt og bær.
- A38, tykmælk eller neutral letmælksyoghurt med rugbrødsdrys eller havregryn.
- Grovbrød, grovere boller f.eks....
Svangerskabsforgiftning
Svangerskabsforgiftning kaldes også for Preeklampsi og eklampsi. Man ved ikke præcist, hvorfor svangerskabsforgiftning opstår.
Sygdommen medfører at væskemængden i kroppen forøges, at der udskilles protein med urinen og at blodtrykket stiger. Det kan være lette symptomer, som opdages ved en rutinekontrol hos egen læge eller ved jordemoder, men der kan også være svære tilfælde, hvor kvinden oplever hovedpine, flimren for øjnene, overfølsomhed for lys, kvalme, opkastninger og...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.