Brev:
Tørstig om natten - 9 mdr.
Kære Helen,
Hjælp.... Min datter på 9 måneder har egentlig altid sovet godt om natten. Hun smed ret hurtigt flasken (mme) - det gjorde hun omkring nytår. I samråd med den tilknyttede sundhedsplejerske, gik hun over på vores mad. Det har fungeret rigtig godt :)
Men for 1 1/2 måned siden begyndte hun at melde sig om natten. Jeg tænkte først, at hun var sulten og havde heldigvis en brik mme i skuffen. Jeg hæfte det i sutteflasken og hun fik den - det var IKKE sult, hun var næsten ved at brække sig. Så afvisningen af mælk gjaldt i dén grad stadig. Hun blev i stedet tilbudt vand i sutteflasken og hold da op en tørst!
Men det har fortsat lige siden, og nu melder hun sig stortset hver time for vand! Jeg kan ikke give hende sutten, før hun har drukket en ordentlig mundfuld vand. Vi er oppe på 2 sutteflasker om natten med vand (det er 1/2 liter).
Hun drikker tilsvarende om dagen, og jeg har prøvet sammen med dagplejemor at fylde mere vand på i løbet af dagen, men det hjælper ikke..
Jeg havde egentlig troet, at det måske var gummerne, der var ømme pga. tandfrembrud og vandet derfor ...
... lindrede smerten. Men det har bare varet i meget lang tid nu..
En kollega spurgte om det måske kunne være søgen efter tryghed (min datter sover på eget værelse). Så jeg tog hende ind til mig og samsov - men hun kravlede rundt i hele sengen og kunne slet ikke finde ro..
En anden foreslog om jeg måske puttede for sent (jeg putter kl. 19), men hvis jeg putter før, er min datter lysvågen og putningen kan derfor tage op mod 1 1/2 time.
Hun kan ikke ligge i sin egen seng og falde i søvn. Hun har siden fødslen været meget motorisk urolig, hvorfor hun i lang tid blev svøbt for at hun ikke vækkede sig selv. Så jeg går med hende i mine arme til hun falder i søvn.
Jeg startede på arbejde, da min datter var 1/2 år. Og jeg er ærlig talt ved at være udkørt over at være oppe hver time om natten, og så møde på job kl. 8..
En fortalte, at det helt sikkert var en dårlig vane og at jeg skulle lade være med at gå ind til hende.. Men en dårlig vane starter jo ikke i løbet af én nat? Og jeg nægter at lade min datter ligge og græde!!
Har du erfaringer med noget lignende? Hjælp...
Mange hilsner
Erikas mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...
14. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Svær søvnmangel pga mange opvågninger
Kære Helen Min datter er netop blevet 10 måneder og jeg skriver til dig for...
7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Har vi sprunget seperationsangsten over?
Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...
29. april 2025 | Diverse | 10 mdr.
Kære Helen. Tak for dit sidste svar angående mad. Jeg synes, at det går...
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
Viden om børn:
D-vitamin
Alle børn bør fra de er 2 uger til de er 2 år gives D-vitamin 10 mikrogram (400IE) dagligt. Det gives som dråber.
Børn med mørk hud og/eller børn som går klædt, så kroppen oftest er tildækket om sommeren (lange ærmer, lange bukser/kjoler eller tørklæder) skal fortsætte med D-vitamintilskud (400IE) hele barndommen.
Når børn er ca. 1½ år gamle, vil de kunne tygge en multivitaminpille, ofte knækket i kvarte. Indeholder vitaminpillen 10 mikrogram D-vitamin, bliver...
Flaskegivning
Når du giver dit barn flaske, så er det vigtigt, at du gør det til en hyggestund for jer begge. Det er vigtigt, at du sidder godt, og det er vigtigt, at dit barn har kropskontakt, når det spiser. Derfor er det rigtig godt, hvis du kan sidde med dit barn i din favn og ikke lader barnet ligge alene med flasken.
Når du sidder med dit barn i dine arme og giver barnet flaske, så sørg for, at barnet en gang imellem får en pause, hvor det har mulighed for at komme af med en bøvs. Sid...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.