Brev:
Opdragelse - gør vi det rigtige?
Hej Helen
Vores dreng er 22 mdr. Han får den største ros fra vuggestuen og ja når han bliver passet af bedsteforældre. Herhjemme oplever vi også en dreng der er glad, nysgerrig, sjov, kærlig og selvstændig, en ren fornøjelse sagt med en kæmpe stolthed.
MEN
Indenfor de sidste 2 måneder er vi startet i en ny liga vi endnu ikke har prøvet før. Vi er til tider faktisk magtesløse og har brug for sparring om vi gør det rigtige.
Når vores dreng gør noget han ikke må fortæller vi ham stille og roligt at det må han ikke - dette gør vi en gang eller to. 3. gang fjerner vi ham og prøver at distrahere men noget andet. 4 gang sætter vi ham det samme sted i hjemmet ( timeout) og siger stop.
Herefter er vi magtesløse, for det stopper ikke efter 4. gang. De største scenarier er at han leger i sofaen, kravler på bordene, Vil lege på trappen og ja nogle gange ...
... måltiderne. Jeg har desværre set mig selv hæve stemmen, ikke kunne overskue at tage kampen for 20. gang men mange gange gør vi det, men hold op det er hårdt.
Er det fordi han er understimuleret, overstimuleret eller andet? vi bemærker tit når han er træt er det slemt og i "ulevtimen" uagtet om det er hverdag eller weeekend.
Hvad er det rigtige her?
En anden ting ift opdragelse er hvad vi kan forvente af ham
Vi vil gerne have at han hjælper med at bære ud og rydde op. Og mange gange er det igen en sand fornøjelse. Andre gange taler vi for døve øren, men forstår han det? Et eksempel var at han havde smidt alt vores tøj på gulvet som var lagt sammen. Jeg sagde det skal da op igen skat, og han ligger det op MEN for så at hive endnu mere ned igen. Herefter var det for døve øren, og efter 30 min vælger jeg selv at rydde det op. Men hvad kan vi forvente?
Hilsen
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
2. maj 2025 | Sovevaner | 21 mdr.
Kære Helen, Vi håber, du kan hjælpe os med at skabe en kortere og endnu...
2. maj 2025 | Udstyr | 22 mdr.
Kære Helen Som du ved, så har vi store udfordringer med storesøsters (22mdr)...
13. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Håndtering af selvstændighedsalder og aftenputninger
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om vores datter på 22 måneder, som i...
10. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Reaktion på at være blevet storesøster
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om min datter på 22mdr som er blevet...
4. april 2025 | Sovevaner | 22 mdr.
Opfølgning på opvågninger om natten - 22mdr
Kære Helen Tak for dit svar vedr. mit brev om min datters opvågninger....
Viden om børn:
Fed creme til børneeksem
Har dit barn børneeksem, er det vigtigt med en god hudpleje - og fedtcremer med en høj fedtprocent forebygger hudeksem. Hudpleje er vigtigt året rundt, men især i vinterperioden, hvor den kolde luft udtørrer huden ekstra meget, er det ekstra vigtigt med en god creme.
Til både behandling og forebyggelse af børneeksem, er det vigtigt at vælge fed creme fremfor lotion. En lotion indeholder meget vand og fordamper derfor hurtigt fra huden, og giver derfor ikke huden den nødvendige...
Kravle
De fleste børn begynder at kravle, når de er mellem 8-12 måneder gamle. Nogle børn kravler dog allerede i 6 måneders alderen, og andre børn springer kravlestadiet helt over.
Det er vigtigt, at barnet kravler, da det har stor betydning for barnets motoriske udvikling og kunnen senere i livet. Når barnet kravler styrkes armmusklerne, og barnet øver sig i at holde hovedet oppe og i at bevæge det frit i alle retninger. Det sker små rytmiske bevægelser i ryggen, som er vigtigt for at...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.