Brev:
Institutionsstart og søvnvaner
Kære Helen
Vores søn på 1 år startede i institution for en måned siden. Det går godt - han er glad for det, men det er også tydeligt, at han bruger en masse energi på alt det nye dernede.
Inden han startede i institution havde han et meget fast søvnmønster, særligt om dagen. Han sov ca. halvanden times formiddagslur (fra omkring kl. 9), og ca. to timers eftermiddagslur (fra omkring kl. 13/13.30). Om natten sov han fra kl. 19/20 og så til ca. kl. 6 næste morgen. Efter han er startet i institution er han dog begyndt at sove en meget lang formiddagslur - både når han er institution, men også herhjemme, når det er weekend. Ofte sover han tre timers formiddagslur (fra omkring kl. 9), og så sover han en time til halvanden time om eftermiddagen (fra omkring kl. 14). Han er stadig træt til sin normale ...
... sengetid om aftenen, men mener så nu at det er tid til at stå op omkring kl. 5. Samtidig er han også ofte vågen i op til en time om natten, og det er jo hårdt med vågne perioder og slut med søvn kl. 5, når vi begge skal op på arbejde.
Jeg synes han sover meget om dagen, og det betyder også, at han ikke er så meget med i de sociale ting i institutionen. Han er en meget snakkende dreng, men motorisk er han ikke så langt fremme. Han kryber/møver sig frem, men er ikke oppe at kravle eller stå. Han vil gerne op og rokke på alle fire, men når han så vil fremad, så bliver det til en "maveplasker".
Hvad tænker du om hans lange lure om dagen? Skal vi bare lade ham sove så meget han vil, eller skal vi forsøge at regulere lidt, så nætterne bliver lidt længere, og dagslurerne lidt kortere?
Med venlig hilsen
M
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
29. april 2025 | Diverse | 10 mdr.
Kære Helen. Tak for dit sidste svar angående mad. Jeg synes, at det går...
22. april 2025 | Sovevaner | 14 mdr.
Nu 14 måneder og i seng på anden måde - del III
Hej Helen, Det er ikke lykkedes for os.. i to aftener fald han i søvn...
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
10. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
13 mdr og i seng på anden måde - del II
Hej Helen, Mange tak for dit svar. Det giver rigtig god mening det du...
9. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
Få vores 13 mdr søn i seng på en anden måde
Hej Helen, Vi er førstegangs forældre til Bertram på 13 mdr. Han er lige...
Viden om børn:
Sko
Det er vigtigt at barnets muskulatur i fødderne får mulighed for at udvikle sig rigtigt. Dette gøres bedst, hvis barnet får lov til at gå så meget som muligt på bare fødder.
Som hovedregel har børn ikke brug for sko, før de begynder at rejse sig og gå rundt. Når barnet skal have sin første sko, er det vigtigt at skoen er blød og passer til barnets fod. Der bør være en fast hælkappe og skoen bør ikke være så stor, at barnet risikerer at glide frem i den. Hvis foden glider, er...
Fontanellen
Det bløde punkt, som barnet har oven i hovedet, kaldes fontanellen. Barnet fødes med flere fontaneller, som er de steder, hvor kranieknoglerne mødes og endnu ikke er vokset sammen. Når barnet skal fødes, er det rigtig smart, at kranieknoglerne er bevægelige, så hovedet lettere kan komme igennem fødselsvejen. Samtidig sikrer bevægeligheden, at der er plads til, at barnets hjerne kan vokse.
Der sker ikke noget ved at røre forsigtigt ved fontanellen, og du kan roligt rede med en...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.