Annonce

Annonce

Brev:

Skriger og vil have babs


24. januar 2018

Kategori:
Alder:
14 mdr.

Skriger og vil have babs

Hej igen.

Min datter er jo meget glad for babsen og ville gerne hænge i den det meste af dagen, hvis hun kunne. Hun bruger den til mad, til tryghed, til hygge og til at "nulstille" sig selv.

Nu er jeg jo begyndt at skulle trappe ned og det er lykkedes at aftenamme i vores sofastol i soveværelset, og så putte hende i sengen uden babs bagefter, hvilket er "hænder og hovedet" fantastisk, at hun hurtigt har accepteret det så hurtigt!

Nå, men min datter er meget signalstærk og reagerer fra 0-100 på få sekunder i gråd, flitsbue, skrig etc., i skift og overgange (f.eks. hjem fra vuggestue), når hun er træt om eftermiddagen, når tingene ikke vil som hun vil eller hun ikke må noget i hjemmet. Hun kammer fuldstændig over.

Jeg er selv uddannet pædagogisk og i marte meo etc., så jeg kender til og bruger udviklingsstøttende kommunikation som "åh skat, hvor ærgerligt. Du blev helt ked af det. Prøv igen. ...


Annonce

... Jeg vil gerne hjælpe dig" etc. Jeg tager hende op, giver hende et knus, vugger hende lidt i min favn eller tager hende i hånden hen til noget andet. Jeg siger "nej", når jeg skal og prøver at hjælpe hende med at rumme nej´et.

Men ofte knækker filmen bare helt for hende, og hun skriger og bliver ked af det - nogle gange i halve og hele timer. I disse tilfælde kan jeg næsten ikke få hende ud af følelsen - kun hvis jeg bruger babsen. Så falder hun ned med det samme og nulstiller sig selv fuldstændig. Hun tager en pause og lader sig selv slappe helt af - nogle gange i 15-20 min. OG så er hun klar igen og i glimrende humør.

Det jeg vil spørge om er et råd til, hvad jeg kan gøre nu, hvor jeg jo skal trappe kraftigt ned i amningerne og ikke kan tilbyde hende brystet hver til hveranden time? For hun har virkelig mange nedsmeltninger for tiden og jeg føler mig bare som en virkelig "dum" mor.

På forhånd tak.

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

18. juni 2025 | Opdragelse | 13 mdr.

Vil ikke spise (selv), sidde i højstol eller i bad

Kære Helen, Vi har lidt forskellige udfordringer som vi har forsøgt at...

Læs hele brevet og Helens svar


9. juni 2025 | Opdragelse | 16 mdr.

Far på turnus-job

Kære Helen Min mand har fået nyt job og skal arbejde på turnus (14 dage ude...

Læs hele brevet og Helens svar


23. maj 2025 | Sovevaner | 15 mdr.

Problemer med rytme og dagslure

Kære Helen Vores søn på snart 16 mdr er landet i en meget dårlig søvnrytme....

Læs hele brevet og Helens svar


21. maj 2025 | Sovevaner | 13 mdr.

Hjælp til putning - 13 mdr.

Kære Helen Vores lille dreng er nu blevet 13 måneder og vågner kun 0-2 gange...

Læs hele brevet og Helens svar


22. april 2025 | Sovevaner | 14 mdr.

Nu 14 måneder og i seng på anden måde - del III

Hej Helen, Det er ikke lykkedes for os.. i to aftener fald han i søvn...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

RS virus

RS-virus eller respiratorisk syncytialvirus er i vintermånederne den hyppigste årsag til akut bronkitis hos små børn og RS-virus kan også udvikle sig til lungebetændelse.

RS-virus er meget smitsomt og det rammer typisk børn under to år og ofte er børnene under seks måneder. Det er især større søskende, som smitter de mindre søskende, som så kan blive rigtigt syge og kræve indlæggelse. RS-virus er dog sjældent livstruende og barnet kommer sig igen uden men.

De...

Læs mere i Babylex

Svangerskabsforgiftning

Svangerskabsforgiftning kaldes også for Preeklampsi og eklampsi. Man ved ikke præcist, hvorfor svangerskabsforgiftning opstår.

Sygdommen medfører at væskemængden i kroppen forøges, at der udskilles protein med urinen og at blodtrykket stiger. Det kan være lette symptomer, som opdages ved en rutinekontrol hos egen læge eller ved jordemoder, men der kan også være svære tilfælde, hvor kvinden oplever hovedpine, flimren for øjnene, overfølsomhed for lys, kvalme, opkastninger og...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om amning og flaske, hjæper dig med at få et mæt og tilfreds barn.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Jeg bliver nødt til at skrive igen, for at fortælle, hvor glad jeg er for at du har den her hjemmeside!

Det er så fantastisk at have et sted, hvor der er en faglig person, men også utroligt omsorgsfuld, som gider at høre og svare på alle de bekymringer og tanker man har som mor. :-D

Kærlig hilsen
Camilla, snart mor til to


Annonce