Brev:
Hjælp til nattesøvn
Hej Helen.
Jeg skriver, fordi vi har brug for er godt råd til at få en bedre nattesøvn med færre opvågninger og gerne en/ingen amninger. Håber du kan hjælpe.
Min søn (vores 3. barn) er snart 11 måneder, glad, trives og vokser. De sidste fire måneder er han vågnet mange gange om natten. Ihvertfald 3-4 gange - og nogle gange hver 2. time. Han vil ikke nøjes med sutten, men insisterer på at blive ammet.
De første mange måneder af hans liv sov han som en drøm. Vågnede en-to gange og sov bare videre efter amning. Men ved 7 måneders alderen begyndte han pludselig at vågne.
Jeg troede, det var ørene, men vi har nu efter længere tids “overvågning” fået konstateret ved en ørelæge, at ørerne har det helt fint og er væskefrie.
Vi har for nylig været til kiropraktor, som kunne konstatere en skævhed i højre side. Det hjalp kortvarigt med hans behandling - pludselig sov lillebror mere roligt, ville gerne nøjes med sutten og blev faktisk kun ammet en gang den første nat efter behandlingen. Men virkningen er så småt aftaget og nu ammer jeg igen hver 2.-3. time hele natten.
Jeg har brug for en vej ud - en plan for de næste måneder: Jeg gad virkelig godt bare amme en gang om natten. To gange ville også være helt ok, men det har taget overhånd, og jeg kan ikke hænge sammen. Omvendt har jeg slet ikke lyst til at “tage en kamp”, selv om det virker mere og mere som den ...
... eneste udvej. Jeg er startet arbejde i december - far er på barsel, og derfor søger han mig naturligvis mere, når jeg er hjemme og nok også om natten.
Om tre uger skal han så småt køres ind i dagpleje. Her kommer der sikkert yderligere seperationsangst, så jeg tænker, om/at vi skal gøre noget aktivt snart? Hans dag ser sådan ud:
Kl. 5: sidst natteamning
Kl. 6.30: vågner og vi står op
7-7.30: Havregrød og mme i glas
9: Lidt brød i hapsere el. Fuldkornsgrød (tit er han ikke så sulten på det her tidspunkt)
9.30-11.30: sover
12: Grøntsagsmos og lidt brød - mme i glas (spiser godt her)
13.30: fuldkornsgrød, brød eller lignende inden lur
14-15.30: sover
16: lidt frugtmos, brød med smør eller lignende. Nogle gange får han også en ammetår, hvis han er lidt pylret.
18: aftensmad
19: evt bad og tilbydes lidt grød, men han vil ofte ikke have så meget på det her tidspunkt.
19.30-20: får en flaske med vælling og puttes. Spiser 1-1,5 dl, men vil nogengange også have brystet. Det er min fornemmelse, at det er nærheden og ikke selve mælken han søger.
Og så vågner han ellers meget derefter. Nogen gange vågner han allerede efter en time. Andre gange vågner han først ved 23-tiden eller senere, men så er det hver 2. time derfra.
Har du en idé til, hvordan vi får vænnet ham lidt fra det bryst om natten?
De bedste hilsner
En træt mor 😉
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
29. april 2025 | Diverse | 10 mdr.
Kære Helen. Tak for dit sidste svar angående mad. Jeg synes, at det går...
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
10. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
13 mdr og i seng på anden måde - del II
Hej Helen, Mange tak for dit svar. Det giver rigtig god mening det du...
9. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
Få vores 13 mdr søn i seng på en anden måde
Hej Helen, Vi er førstegangs forældre til Bertram på 13 mdr. Han er lige...
9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.
Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...
Viden om børn:
Parforhold
Når I bliver forældre vil sammeholdet og de varme følelser mellem jer sandsynligvis blive styrket. I vil se hinanden på en anden måde, og det kan være meget berigende at se sin partner i den nye rolle som mor eller far. For mange føles det som en ny kærlighed, netop at se sin elskede sammen med det lille barn, det lille menneske man har skabt sammen.
Men det nye familieliv, hvor man pludselig ikke mere er et par, men er forældre kan også være svært og kan være skuffende. Måske er...
Moderkagebiopsi, moderkageprøve
En moderkagebiopsi kaldes også for Chorion Villus Samling eller CVS. Moderkageprøven laves for at undersøge for kromosomsygdomme og visse arvelige sygdomme hos fosteret.
Moderkageprøve laves, når du er mellem 11. og 16. graviditetsuge. Prøven laves normalt ved, at der stikkes en tynd kanyle ind gennem maveskindet. Det føles ofte som at få taget en blodprøve, men kanylen bevæges ofte lidt frem og tilbage, fordi man derved kan få taget en lille bid af moderkagen ud. Man scanner før...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen.
Jeg ved, at du ikke kan træffe beslutninger på vores vegne, men alligevel vil jeg meget gerne høre dine tanker ud fra din erfaring og viden om børn ...
Dine tanker har tidligere hjulpet os med en afklaring og en beslutning, som set i bakspejlet var den helt rigtige - for os alle tre.
Håber, du igen kan hjælpe os videre mod en beslutning.
Mange varme hilsner,
Hønemor