Brev:
Kæmper med træthed og sult
Hej Helen
Vi har en dejlig pige - men vi kæmper med hendes træthed og sult :-(
Her er vores ritual når hun er hjemme - når hun er i institution bliver hun afleveret kl.8.45 og hentet 14.30..
Kl.7-7.30 står vi op og hun får havregrød
Kl.9 brød med smør og ost
Kl.10.45-11 får hun frokost enten rester eller rugbrød med pålæg
Puttes til lur 11.30-12
Kl.14 får hun enten brød/øllebrød eller grød
Kl.15.30-16 får hun alt efter hvad hun fik kl.14 brød/grød/øllebrød
Kl.17-17.30 får hun aftensmad - varm mad
Kl.18.30-19 bliver hun puttet - for tiden med flaske
Hun får vand af kop til alle måltider og indimellem kan man være heldig og snige lidt letmælk i hende. Hun drikker virkeligt meget vand i løbet af dagen og hun er rigtig god til at vise når hun er tørstig.
Hun elsker ost og får ofte en ostehaps om dagen og ofte andet ost også :-)
Hun har fået MME siden hun var 3mdr og der har aldrig været problemer med maven eller andet. :-)
Vi havde lige været inde i en rigtig god periode med at hun blev puttet uden flaske og fik flaske omkring kl.22 og så kunne hun holde sig til næste morgen.. men efter en masse vuggestue-sygdomme og en middagslur på ofte kun 1t så er hun simpelthen så træt og ...
... ødelagt at hun sjældent orker at spise sin aftensmad.. så hun får flaske til putning, kl.21-21.30 og igen ved kl.3-4.... hun får EN lur i vuggestuen da vi kæmpede 30-40min med at få hende til at sove sin formiddagslur.. de har købt en “vægt”-pose for at se om det hjalp - har sovet med den en 2-3uger nu men det er ikke blevet længere lure... hun sover ikke længere lure end den time herhjemme, så det det er ikke noget med larm eller uro tænker jeg..
Hun bliver badet ca. 1gang i ugen - skal vi skrue op for dette?? Vil det have nogen som helst effekt på noget??
Om 14dage skal jeg have planlagt kejsersnit og havde lidt håbet at vi var væk fra natflasken kl.3-4... men sådan er det desværre ikke :-( hun er en nem og glad pige lige bortset fra kl.16-18 hvor hun bare er virkelig træt og udkørt...
Jeg har også prøvet et par uger hvor hun blev puttet kl.19 (det var hårdt at holde hende oppe) og så vækkede hende kl.6.30-6.45 for at se om det hjalp på middagsluren men den blev ikke længere af den grund...
Har du nogen som helst tips eller solskinshistorier om at alt nok skal gå?? Som meget gravid og meget træt mor mister jeg tit troen på vi nogensinde får en eller anden form for god nattesøvn🙂
Hilsen
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. april 2025 | Sovevaner | 14 mdr.
Nu 14 måneder og i seng på anden måde - del III
Hej Helen, Det er ikke lykkedes for os.. i to aftener fald han i søvn...
10. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
13 mdr og i seng på anden måde - del II
Hej Helen, Mange tak for dit svar. Det giver rigtig god mening det du...
9. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
Få vores 13 mdr søn i seng på en anden måde
Hej Helen, Vi er førstegangs forældre til Bertram på 13 mdr. Han er lige...
20. marts 2025 | Sovevaner | 15 mdr.
Hej Helen Mange tak for en virkelig god brevkasse. Den har været helt...
12. marts 2025 | Sovevaner | 11 mdr.
Overgang fra vugge til tremmeseng - opstart af op-ned
Kære Helen Vi har nu forsøgt os med op-ned metode i 3 dage, og vi synes...
Viden om børn:
Honning
Honning frarådes til børn under 1 år. Honning indeholder bakteriesporer og kan være infektionskilden vd spædbarnsbotulisme.
Botulisme er en sjælden sygdom, som skyldes et toksin (en forgiftning) dannet af den en sporedannende bakterie Clostridium Botulinum. Sporerne findes i omgivelserne, de er hårdføre og kan tåle kogning i flere timer.
Voksne og større børn bliver ofte ikke syge, da vores bakterieflora i tarmsystemet er anderledes. Men hos spædbørn medfører...
Sutteflaske
For børn der ikke ammes er det vigtigt at man køber en ordentlig sutteflaske. Flasken skal passe til barnet og barnets evne til at sutte.
Det anbefales at man lader barnet "arbejde lidt for føden". Det vil sige at hullet i sutten ikke skal være for stort. Det at barnet skal bruge kræfter på at sutte er vigtigt for kæbernes og tændernes udvikling. Desuden er der en risiko for at barnet kan få ondt i maven, hvis det får maden for hurtigt.
Sutteflaske-sutterne findes...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen
Tak for dit svar omkring min søns sovevaner.
Jeg startede med at skære natamningen helt væk, og så var der kun godnattåren tilbage, den virkede han pludselig ikke så interesseret i så den blev også droppet, og helt uden drama og gråd;-)
Nu kunne jeg så få ham til at falde i søvn uden at være helt tæt på mig, men han ville stadig ikke ned i tremmesengen i vågen tilstand.
Jeg læste så at du havde rådet andre til at tage den ene side af sengen, da nogle børn følte sig indespærret.... og hold da k... det gjorde en forskel!!
Dels falder han i søvn glad og tilfreds i sin egen seng, derudover sover han bedre og længere tid i hans egen seng (han kommer stadig ind til os om natten). Han går oven i købet selv ind og lægger sig i sengen når det er sove tid!
Tak fra Rikke, mor til dreng på 16 måneder