Annonce

Annonce

Brev:

Vågen længe om natten


5. december 2017

Kategori:
Alder:
17 mdr.

Vågen længe om natten

Kære Helen,

Tak for dit sidste svar! Det er altid dejligt med brugbare råd!

Denne gang vil jeg gerne spørge til søvn. Vores datter har sovet super godt siden hun stoppede med natflasken i 10 måneders alderen. Hun havde længe en sen søvnrytme og var lidt svær at putte (og sov længe om morgenen) men sov til gengæld igennem hver nat. Hun havde en kort overgang da hun lige var startet i vuggestue i 12 måneders alderen hvor hun en gang eller to om ugen vågnede om natten og havde svært ved at falde i søvn igen, men det stoppede helt da jeg begyndte at lægge en masse sutter til hende i sengen. Og hun sov så igennem hver nat i mange måneder. Det lykkedes os også at få flyttet hendes døgnrytme da hun gik over til kun en lur så hun siden september har sovet fra 19-19.30 til 6.30 ca... hun sover pt 11-11,5 timer om natten og 2-2,5 timer om dagen.

Problemer er at hun de sidste to måneder er begyndt at vågne om natten og være rigtig svær at få til at sove igen. På gode uger er det kun en gang om ugen (til gengæld ofte vågen op til 2 timer) - på dårlige uger er det ca hver anden dag. Problemet har været at vi ikke kunne få lov at gå fra værelset når først hun var vågnet - selvom hun havde lagt sig ned og virkede til at sove, så vågnede hun med garanti når vi forsøgte at snige os ud. Nu har jeg de sidste to-tre uger "øvet" med hende at hun falder i søvn til natten ved at jeg går til og fra, og ...


Annonce

... hun falder nu i søvn selv på 10 minutter.

Jeg har haft nogenlunde held med at kopiere dette set-up til om natten. Men så kalder hun bare pludselig flere gange på en nat med 30-45 mins mellemrum (måske er hun slet ikke faldet i søvn i mellemtiden - et par gange har jeg siddet udenfor værelset og kan høre at hun længe ligger og roder med sine sutter og virker vågen). Indimellem tager vi hende med ind i seng - det hjælper nogengange - andre gange ligger hun stadig vågen længe.

Hun trives virkelig dårligt med disse vågne perioder om natten. Hun kompenserer ofte med en længere lur dagen efter - i dag f.eks. 3 timer. Er det ok? Vuggestuen nægter at vække fra lur, så det er svært at gøre så meget ved det. Jeg har skrevet ned hvor meget hun sover hver dag og kan godt se at hun (når ikke lige hun er vågen om natten) sover til den gode side - ofte 13.5-14 timer - men det har hun mere eller mindre altid gjort - og der er heller ikke nogen sammenhæng med at hun vågner de nætter hvor hun har sovet meget døgnet før - nærmest tværtimod. Jeg tænker også om det er alderen? Men 16-17 måneders alderen burde vel være en nogenlunde rolig periode?

Jeg håber du kan give nogle fif til uafbrudt nattesøvn eller i det mindste kortere vågenperioder, for vi er godt nok lidt trætte - og kede af at se at vores datter har svært ved at finde overskud til hverdagen når hun har sovet dårligt om natten.

Mange hilsner

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy

En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

22. april 2025 | Sovevaner | 14 mdr.

Nu 14 måneder og i seng på anden måde - del III

Hej Helen, Det er ikke lykkedes for os.. i to aftener fald han i søvn...

Læs hele brevet og Helens svar


20. marts 2025 | Sovevaner | 15 mdr.

Nattesøvn og natteamning

Hej Helen Mange tak for en virkelig god brevkasse. Den har været helt...

Læs hele brevet og Helens svar


24. februar 2025 | Sovevaner | 15 mdr.

Tvillingedrenge sover meget uroligt og vågner konstant

Hej Helen Tusind tak for din gode brevkasse - den har hjulpet os mange...

Læs hele brevet og Helens svar


6. februar 2025 | Udvikling | 15 mdr.

Sidder ofte i W-stilling

Kære Helen Jeg har et kort spørgsmål i dag. Min datter, som nu er blevet...

Læs hele brevet og Helens svar


4. februar 2025 | Kost og ernæring | 19 mdr.

Mad har ingen interesse

Hej Helen Så er jeg tilbage igen med min evigt tænkende mor hjerne. ...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Rygning

Når mødre ryger passerer nikotin og andre giftige stoffer fra tobakken over til barnet via modermælken. Derfør bør kvinder der ammer ikke ryge.

Passiv rygning er farligt. Det er vigtigt at det lille barn ikke udsættes for tobaksrøg. Det er vigtigt at begge forældre er bevidst om at have et ansvar i forhold til at beskytte barnet mod tobaksrøg. Vokser et barn op i et hjem, hvor den ene eller begge forældre ryger, har barnet stor risiko for at få mellemørebetændelse og udvikle...

Læs mere i Babylex

Vestibulærsans

Der er 3 sanser, som er fundamentet for barnets motoriske udvikling, og som er helt centrale for barnets evne til at bearbejde og bruge sine sanser og de sanseindtryk, som barnet møder i hverdagen: Det er vestibulærsansen, taktilsansen og den proprioceptive sans.

Vestibulærsansen registrerer hovedets bevægelser i forhold til tyngekraften, og den hjælper os med at finde ud af, hvad der er op og ned, når vi bevæger os. Dette sker via receptorer, som er beliggende i det indre øre....

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen..

Jeg er så glad for du ikke er længere end et tryk på powerknappen væk... tak for din brevkasse!!

Jeg har virkelig brug for dine råd og viden.

Hilsen
Thilde, mor til Louie 7 måneder


Annonce