Brev:
Opfølgning på sidste svar og powernap
Hej Helen.
Vi forsøger at arbejde med det som du skrev til mig sidst mht. at prøve at ligge min søn lige der hvor han er ved at falde i søvn og så prøve at lulle ham videre ind i søvnen i sengen, barnevognen eller det sted som han nu skal sove. For at komme væk fra at han skal vugges i søvn hele tiden.
Oftest så vågner han dog helt op igen ved skiftet, og er ikke til at lulle videre i søvnen, før vi tager ham helt op og igen enten ligger ham til brystet eller sætte os på en stor bold. Han begynder simpelthen at klynke og nogle gange græde.
Skal vi så bare trøste også prøve at vugge ham hen til der, hvor han er lige ved at sove igen, ligge ham også bare blive ved indtil det lykkedes?
Eller skal vi blot trøste også ligge ham igen med det samme uden at han vugges på ny eller lægges til brystet på ...
... ny?
Der ud over er min søn ligesom så mange andre i den alder, som han har nu, hvor han nærmer sig 4 mdr. begyndt at powernappe. Han tager imellem 30 og 45 minutter om dagen, og hvis han får lov at komme op så er han meget pylret og træt blot efter 30 minutter.
Den eneste måde hvor på jeg kan få ham til at sove videre er ved at gå med barnevognen. Derfor puttes han også altid til lur i barnevognen, selvom det ofte også lige kræver en lille gåtur på 10 minutter og lidt held til at kunne stille barnevognen igen.
Er jeg blot nødt til at gå med barnevognen? I forvejen er det svært for mig at få ham til at sove i en barnevogn, som står stille, og jeg er så bange for at jeg få indkodet dette endnu mere i ham ved at skulle gå de lange ture for at kan få bare lidt mere end 30 minutters lur hver dag.
Hilsen Mor til M
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
2. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.
Hej Helen, Jeg har en dejlig dreng på 4,5 måned. Han er en stor dreng på 9,9...
16. juni 2025 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen, Tak for dine svar på vores seneste beskeder. Vores pige har...
13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.
Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...
4. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Hej Helen Tak for dit svar til mit brev “Dårlig dagssøvn 2mdr”. Du har...
1. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Kære Helen Jeg har en datter på 11 uger, som har meget svært ved at sove....
Viden om børn:
Vestibulærsans
Der er 3 sanser, som er fundamentet for barnets motoriske udvikling, og som er helt centrale for barnets evne til at bearbejde og bruge sine sanser og de sanseindtryk, som barnet møder i hverdagen: Det er vestibulærsansen, taktilsansen og den proprioceptive sans.
Vestibulærsansen registrerer hovedets bevægelser i forhold til tyngekraften, og den hjælper os med at finde ud af, hvad der er op og ned, når vi bevæger os. Dette sker via receptorer, som er beliggende i det indre øre....
Strækmærker
Under graviditeten oplever mange kvinder at de får strækmærker i takt med at maven vokser.
Har man først fået strækmærker forsvinder de ikke igen, men de bliver som regel næsten usynlige indtil en næste graviditet.
Mærkerne skyldes bristninger i underhuden. De kommer både fordi at maven vokser, men også fordi der sker nogle hormonelle forandringer. De kommer ofte på maven, lårene, brysterne, ballerne og/eller armene, og i starten ses de ofte som rosa eller blålige...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.