Brev:
Yoghurt, flasker og godnatgrød
Kære Helen
Mange tak for dit svar og inspiration til hvorledes hvordan vi fremover skal håndtere mælkesituationen herude i Kina. Lyder til at min datter fremover skal have en blanding af 12 mdr. + mme og den "sødmælk" vi kan få herude.
Har et par tillægsspørgsmål:
1) Du nævner de forskellige yoghurttyper, og jeg ville inderligt gerne give min datter usødede produkter, men de eksisterer ikke i Kina. Min egen tanke om det er at give hende frugtyoghurt en gang imellem, men ikke hver dag. Har du en holdning til dette?
2) I dit svar til mit spørgsmål om søvnvaner sendte dig et forslag til dagsrytme. Jeg synes egentlig vores rytme fungerer ok, men da den er anderledes på nogle områder, kunne jeg godt tænke mig at høre din mening.
Det lyder rigtig nok at vi skal sætte antallet af flasker ned til 2. Jeg har tidligere nævnt at min datter bliver ammet om morgenen, men lige fra starten har jeg været udfordret på mælkeproduktion, og der er virkelig ikke meget tilbage at komme efter. Så jeg ser det mere som et lille skud antistof end som en primær mælkekilde. Hun har fortsat stor appetit (for det meste), når morgenmaden kommer på bordet.
I dit rytmeforslag ligger begge flasker ...
... om aftenen/natten, mens jeg synes det ville give mest mening hos os med en at sove på, samt en efter morgenmaden. Min datter har altid været meget tydelig i sine signaler for sult/tørst, og hun har i flere måneder ikke efterspurgt mælk ved midnat. Så det får hun ikke, hvilket vil sige at hun ikke indtager hverken vådt eller tørt mellem aftenflaske kl. 19-19:30 og morgenamning (hvor der som nævnt ikke er ret meget mælk tilbage). Derfor får hun flaske efter morgenmaden for at sikre væskebalancen, da hun fortsat drikker mere, når hun får flaske, end når hun drikker af kop. Hun kan sagtens spise både mellemmåltid og frokost alligevel. Er det OK med efter-morgenmad-flaske, eller er der noget, der skal overvejes?
Vi spiser aftensmad et sted mellem 18 og 18:30, og så bliver kl. jo gerne 18:30-19, inden vi er færdige. Så jeg kan ikke helt se at der er grund til at skulle servere grød kl 19:30. Hvad er formålet med grøden? Jeg har læst i en bog om søvn (kan ikke huske om det var i din eller den anden jeg købte ;)) at det handler om at fylde på med mad og drikke løbende igennem dagen, og ikke lige op til at barnet skal sove.
Tak igen for gode, hurtige og udførlige svar!
Mange hilsener
Anne
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
18. juni 2025 | Opdragelse | 13 mdr.
Vil ikke spise (selv), sidde i højstol eller i bad
Kære Helen, Vi har lidt forskellige udfordringer som vi har forsøgt at...
21. maj 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
Kære Helen Vores lille dreng er nu blevet 13 måneder og vågner kun 0-2 gange...
16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...
14. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Svær søvnmangel pga mange opvågninger
Kære Helen Min datter er netop blevet 10 måneder og jeg skriver til dig for...
7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Har vi sprunget seperationsangsten over?
Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...
Viden om børn:
Amning
Sundhedsstyrelsen anbefaler at børn ammes sålænge som muligt. Helst fuldt ud til de er 6 måneder gamle og delvist frem til 12 måneders alderen eller længere, hvis mor og barn ønsker det.
Brystmælk er nøje afstemt til barnets forskellige behov og modermælk indeholder vigtige antistoffer, som beskytter det lille barn mod infektioner. Det tager tid at etablere en amning, for de fleste tager det ca. tre uger, men der kan gå op til 6 uger før mælkemængden har afstemt sig efter barnets...
RS virus
RS-virus eller respiratorisk syncytialvirus er i vintermånederne den hyppigste årsag til akut bronkitis hos små børn og RS-virus kan også udvikle sig til lungebetændelse.
RS-virus er meget smitsomt og det rammer typisk børn under to år og ofte er børnene under seks måneder. Det er især større søskende, som smitter de mindre søskende, som så kan blive rigtigt syge og kræve indlæggelse. RS-virus er dog sjældent livstruende og barnet kommer sig igen uden men.
De...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.