Brev:
Aften/nat amning og natteroderi
Kære Helen.
Jeg skriver til dig vedr. aften/nat amning og natteroderi. Min datter er ca. 7,5 mdr og jeg ammer hende delvist. Men det er primært flaske og mad.
Hun er motorisk stærk så hun ligger og roder meget rundt om natten og er oppe på alle fire og vugger frem og tilbage. Af og til mens hun ammer ligger hun også og vipper som om hun ligger og spænder i maven hele tiden.
I løbet af dagen får hun grød, alm mad og flaske efter det som står i dine bøger.
Om eftermiddagen hyggeammer hun af og til når hun vågner fra sin lur, hvis hun er vågnet lidt tidligt. Jeg synes ikke det er et decideret måltid hun spiser, men har svært ved at vide hvor meget hun får.
Om aftenen prøver jeg at putte hende ved 20 tiden, hun sover gerne 2 lure i løbet af dagen, og det er gået godt et stykke tid, men efter hun har været syg er hun begyndt at være meget tryghedssøgende igen og bruger mig som sut.
Hun sover sammen med mig, dog har jeg fået en tremmeseng hvor siden er fjernet så den står op ad sengen, så jeg forsøger at lægge hende i den og ligger på siden og ammer hende.
Jeg ammer hende ved 20 tiden og forsøger at give hende flaske derefter, men når ...
... jeg tager brysterne fra hende (efter hun selv slipper den flere gange) begynder hun og græde og græde og græde… Hvor længe må jeg lade hende græde? jeg ligger ved hendes side og siger shhh og aer hende, synger og taler stille til hende.
Jeg ender ofte med at give efter og amme hende igen til hun falder i søvn. Hvad kan jeg gøre anderledes?
Det som så også er et problem, er at hun efter hun får flaske (drømme-flaske) ved 23-24 tiden, så våger hun mange gange i løbet af natten og græder, da jeg ikke kan trøste hende i løbet af kortere tid, ender jeg med at amme hende (bruger mig som sut) og jeg får ikke sovet meget. Hvor længe skal jeg forsøge at trøste om natten? Hun vågner ved måske 1.30 tiden og 3.30 tiden.
Jeg er jo alene med hende så kan ikke få andre til at hjælpe.
Kan jeg vænne hende af med at amme om natten og så stadig fortsætte med amning ellers? Eller skal det så være helt stop?
Jeg vil umiddelbart gerne amme til hun selv siger stop, men blot ikke hele natten.
Jeg håber du kan hjælpe mig.
Mange hilsner
M
PS. Hun er lige startet vuggestue, ved ikke om dette ændre meget i hendes rytmer/sovevaner, synes det var startet før.
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.
Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Har vi sprunget seperationsangsten over?
Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...
9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.
Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...
9. april 2025 | Sovevaner | 8 mdr.
Opvågninger om natten - 8.5 måned
Kære Helen. Vores datter er 8.5 måned og er i 5 måneders tid vågnet hver...
Viden om børn:
PKU
Phenylketonuri, PKU, er en stofskiftedefekt og det kaldes også nogle gange for "Føllings syge" efter den læge, som opdagede sygdommen i 1934.
I Danmark er det jordemoderen, der efter fødslen, undersøger om barnet har PKU. Dette gøres ved at tage en blodprøve, en hælprøve på alle nyfødte. Prøven skal tages når barnet er mellem 48-72 timer gammel. Får man et positivt resultat på prøven, skal barnet have behandling før det er 2 uger gammelt og indenfor 24 timer efter det positive...
Tommelfinger - sutte på
Allerede mens barnet ligger i mors mave under graviditeten, øver det sig i at sutte på finger. Derfor ser man ofte, at nyfødte og småbørn ligger og sutter på deres fingre - det har de også gjort inde i maven.
At sutte på tommelfinger har akkurat samme beroligende effekt som al anden sutten hos spædbørn. Suttebehovet er naturligt og må ikke undertrykkes, da det giver barnet en form for tryghed. Det er dog stadig vigtigt, at barnet får den tryghed og opmærksomhed, som det har...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.