Brev:
Lære at falde i søvn selv - 22 mdr.
Kære Helen
Jeg har tidligere skrevet til dig angående putningen af min datter, som jeg har gået rundt og sunget for indtil hun slappede af i kroppen, og så har jeg lagt mig med hende og holdt om hende og om hendes arme og ben, fordi hun er så urolig, til hun er faldet i søvn. Det har fungeret indtil nu, men pga. vi for 3 uger siden fik en lillebror, er det blevet ret svært at bruge så lang tid inde ved hende, fordi hun er blevet endnu svære at få til at sove, og det nu tager rigtig lang tid.
Jeg har i dag snakket med sundhedsplejersken om det, og hun mener, at vi skal lære hende at sove selv ved at gå fra hende, når hun skal sove, selvom hun bliver dybt ulykkelig og så gå ind til hende en gang i mellem, og at hun skal puttes i egen seng i stedet for i vores. Jeg har det ikke godt med at gå fra hende, når hun er ...
... så ulykkelig, og hun vil også stå ud af sengen. I dag afprøvede jeg at droppe at gå rundt med hende og i stedet for at ligge med hende, sad jeg ved siden af hende. Hun var meget meget ked af det, og selvom jeg holdte hende i hånden, så kunne jeg mærke, at hun rystede hver gang, at jeg prøvede at give slip på hendes hånd. Hvordan vil du foreslå, at jeg kan lære hende at falde i søvn selv?
Jeg synes, at det er meget hårdt for hende oveni at være blevet storesøster og oveni en indkøring i vuggestue, som har været svær og trukket meget ud. Hun sover endnu ikke til middag i vuggestuen. Hun er der kun om formiddagen. På den anden side fungerer det ikke for os som familie, at det tager en time hver aften at putte hende, hvor jeg skal være hos hende. Hvad kan du råde mig til?
På forhånd tak
Med venlig hilsen
Pernille
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
2. maj 2025 | Sovevaner | 21 mdr.
Kære Helen, Vi håber, du kan hjælpe os med at skabe en kortere og endnu...
2. maj 2025 | Udstyr | 22 mdr.
Kære Helen Som du ved, så har vi store udfordringer med storesøsters (22mdr)...
13. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Håndtering af selvstændighedsalder og aftenputninger
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om vores datter på 22 måneder, som i...
10. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Reaktion på at være blevet storesøster
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om min datter på 22mdr som er blevet...
4. april 2025 | Sovevaner | 22 mdr.
Opfølgning på opvågninger om natten - 22mdr
Kære Helen Tak for dit svar vedr. mit brev om min datters opvågninger....
Viden om børn:
Apgar score
Dette er betegnelsen for en undersøgelse som jordemoderen laver af barnet lige efter fødslen. Apgar Score blev udviklet i 1952 af Virginia Apgar og den bruges til at vurdere, hvordan barnet har det, lige når det er blevet født.
Jordemoderen har 5 ting hun ser på:
1. Hun ser på barnets reflekser,- reagerer barnet på forskellige stimuli, griber barnet, søger barnet osv.
2. Hun mærker barnets puls, for at se på hvor hurtigt barnets hjerte slår og om...
Søvn
Børn sover ikke som os voksne, og søvnen og måden barnet sover på, ændrer sig lidt hele tiden. I nogle periode vil børn naturligt sove dårligere end i andre perioder - det sker især, når barnet udvikler sig rigtig meget både motorisk og mentalt, ligesom børn der starter i daginstitution, er syge eller måske får en ny lillebror eller lillesøster, naturligt også sover dårligt i disse perioder.
Jeg bliver tit spurgt: "Hvad gør jeg galt?" eller "Hvordan skal jeg præcist gøre for at...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.