Annonce

Annonce

Brev:

Skrigende 2-årig


4. august 2017

Kategori:
Alder:
2 år, 4 mdr.

Skrigende 2-årig

Hej Helen.

Min dejlige pige på knap 2,5 år har fundet sit skrig frem. Som du ved, så er hun lige blevet storesøster for 1 md siden, og det var startet før, men nu er det eskalereret.

Hun skriger ved to lejligheder: når noget tages fra hende af andre børn (hun går i vuggestue og jeg kan egentlig godt forstå dette skrig, for selvom vi egentlig har forsøgt at lære hende at sige tingene ligeså stille fx "stop, du må ikke låne min bog", så virker det jo ikke overfor jævnaldrende børn, hvis hun vil gøre opmærksom på sin mening/ret). Men det får legene til at "køre op", og de andre børn græder eller skriger tilbage. Hun leger en del med drenge, som skubber, bider og den slags og det gør hun aldrig, så kan på en måde godt forstå, at hun må"svare igen". Kan jeg hjælpe hende med at mestre det anderledes? Jeg og de andre mødre er selvfølgelig med til at "glatte ud", så det ikk bliver okay at hverken skubbe eller skrige af den anden og hjælper dem med at dele osv, men altså...

Den anden lejlighed er måske ligeså forståelig, men mere unødvendig. Hun skriger nemlig også spontant ...


Annonce

... herhjemme. Ikke hysterisk, ked af det eller med gråd, nærmere som en lyd/leg eller for at få en reaktion fra os. Hun skriger oftest, når lillesøster er i nærheden og helst helt ind i øret på hende "jeg skriger til lillesøster, mor", siger hun frejdigt. Hvad gør vi? Det er jo helt sikkert en reaktion og sikkert for at få vores opmærksomhed, og egentlig er hun derudover en virkelig kærlig søster, som aer, kysser, krammer osv og så ud af det blå en masse skrigeri. Vi har prøvet lidt forskelligt; sagt "stop, nu er det slut med at skrige"(både på den pædagogiske måde -og også et par gange knap så pædagogisk :(), "lillesøster kan vist ikke lide, når du skriger", "prøv at skrige som en lille mus i stedet, det er bedre", "du kan godt nok skrige højt" og lign. På det sidste har jeg mere ignoreret det og altså ikke reageret på det, men i stedet snakket videre og fx afledt hende. Det virker lidt bedre, men hun gør det stadig x flere dagligt.

Kan godt se, hvad det handler om (opmærksom, test af vores reaktion og vores kærlighed, måske også afmagt), men hvad gør vi ved det?

Venlig hilsen
mor til to

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy

En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

10. april 2025 | Sovevaner | 2 år, 7 mdr.

Overgang ud af tremmeseng

Kære Helen. Vi søger råd til at få putning til at fungere. Vi har pga....

Læs hele brevet og Helens svar


11. januar 2025 | Sovevaner | 2 år, 6 mdr.

2.5 år og søvnens tigerspring

Kære Helen Det er ved at være et stykke tid siden sidst, men nu er jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


17. december 2024 | Sovevaner | 23 mdr.

Vil kun sove med mor, og har derfor svært ved at sove i vuggestuen

Hej Helen. Længe har jeg tænkt på at skrive ind. Vores dreng på lige knap 2...

Læs hele brevet og Helens svar


12. december 2024 | Renlighed | 2 år, 9 mdr.

Nervøs for potte

Kære Helen Endnu engang kunne jeg godt tænke mig at høre dine tanker om en...

Læs hele brevet og Helens svar


10. december 2024 | Opdragelse | 2 år, 2 mdr.

Sur 2-årig

Hej Helen, Nu skriver jeg i desperation til dig igen :-) Vi er...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Ærter

Fra 6 måneders alderen må barnet gerne få ærter. Ærter kan her koges til ærtemos og det samme kan gøres med andre bælgfrugter, som brune og hvide bønner, kigærter og linser.

Barnet optager bedst næring fra ærter og andre grøntsager, hvis de koges.

Fra 9-10 måneders alderen vil mange børn have stor glæde af at spise ærter, det er god træning for at øve pincetgreb og ærter kan fint gives sammen med rugbrød til frokost.

Ærter indeholder protein, samt...

Læs mere i Babylex

Vedligeholdelse af barnevogn

Med det danske vejr skal en barnevogn kunne tåle lidt af hvert, men hvis man vil have at den skal kunne holde længe, så er man nødt til at gøre sig nogle tanker om vedligeholdelse og også medtænke at bruge tid på vedligeholdelse.

For eksempel kan kalecherne ikke tåle stærkt sollys, så vognen skal ind i skyggen, hvis man vil undgå, at den falmer. Stellet kan heller ikke tåle salt fra snesjappet og skal derfor skylles af, når man kommer hjem, hvis man vil undgå rust. Og kassen...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og mad. Bogen er propfyldt med tips, opskrifter og praktiske dagsplaner!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak igen for dine altid gode råd!! Herhjemme er du "Hende net-fidusen med de gode råd", som min mand kalder dig med stor veneration - hehe ;)

Hilsen familien fra Frederiksberg


Annonce