Brev:
Dagslure - 2 mdr.
Hej Helen
Jeg skriver til dig fordi jeg er meget i tvivl om hvordan jeg bedst muligt etablerer en god dagsrytme med vores søn, som er vores andet barn, vi har også en datter på 3,5 år. Han er 8 uger gammel (født 11 dage over tid), jeg ammer ham fuldt ud og virker til at trives. Han giver masser af smil, pludre og er motorisk meget fremmelig.
Lige fra start har han haft svært ved at sove for sig selv og sov meget korte lure. Vi fandt dog ud af at hvis jeg har ham i slynge eller sovende ved brystet går det fint og han sover 2-3 timer.
Om natten er jeg også begyndt at kunne lægge ham i vuggen efter amningen og han sover videre. Han sover oftest omkring 4 timer i længste træk og 2-3 timer i de næste 2. Han har dog taget både 5 og 6 timer.
Jeg har aldrig kunne amme ham i søvn da jeg har lidt rigeligt med mælk og en hurtig nedløbsrefleks. Amninger er derfor ikke noget der foregår stille og roligt, men er meget af og på og der skal også bøvses af efterfølgende, da han ellers gylper.
Problemet er at jeg ikke kan så meget når jeg ...
... altid har en baby sovende på mig og vores store pige er efterhånden virkelig begyndt at savne noget alene tid med sin mor. Derudover er det også svært at nå så meget i løbet af dagen, da han vågner hvis jeg foretager mig for meget med ham i slyngen.
Indtil videre har jeg prioriteret at han får nogen gode lange lure, da jeg synes søvn er vigtigst og vi har oplevet at han kan blive overtræt og rigtig ked af det. Jeg vil dog rigtig gerne begynde at have armene fri, både til vores datter, lidt praktisk og en lur indimellem.
Jeg føler efterhånden at jeg ikke rigtig slår til nogen steder.
Så jeg overvejer om jeg skal begynde at lægge ham i barnevognen istedet - men jeg er bange for at at få ødelagt dagen med en masse korte lure og en dreng der ender med at være overtræt.
Så hvor begynder jeg - fortsætter jeg med at have ham i slynge, så han lære at tage lange lure og får en god rytme og så kommer det med barnevognen senere. Eller lægger jeg ham i barnevognen og så kommer de lange lure også der efterhånden?
Med venlig hilsen
MM
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. juni 2025 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen, Tak for dine svar på vores seneste beskeder. Vores pige har...
19. maj 2025 | Sygdom | 1 mdr.
Hej Vi har en baby, som godt kan være meget døsig og træt. Hun er svær at få...
15. maj 2025 | Amning | 1 mdr.
Hej Helen, Vi vil gerne spørge generelt/åbent ind til den situation vi står...
13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.
Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...
4. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Hej Helen Tak for dit svar til mit brev “Dårlig dagssøvn 2mdr”. Du har...
Viden om børn:
Bad, de første gange
Det spæde barn kan komme i bad ret hurtigt efter fødslen og ofte beder mange om at få hjælp til det første bad, imens man endnu er på barselsafsnittet.
Når I beslutter jer for at bade jeres barn, så er det rigtig godt at have nogle faste rutiner:
- Et babybadekar er en god idé, nogen vælger også at bruge en speciel babyspand. Det vigtigste er at karret er afgrænset i størrelsen, det giver barnet lidt tryghed.
- Det er en god idé at tilbyde barnet...
Mekonium - den første afføring
Mekonium er betegnelsen for den første afføring, som spædbarnet har. Afføringen er sort og klæbrig og ser ud som tjære.
Det, der kommer ud, er det fostervand, som barnet har drukket, da det lå inde i maven. Det indeholder blandt andet hår og afstødte hudceller. Fostervand, hår og hudceller samler sig i tarmen og bliver udskilt som mekonium, når barnet bliver født. Nogle gange udskiller barnet mekonium forbindelse med fødslen, hvilket er med til at give grønt fostervand.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...