Brev:
Lur om dagen kun i bevægelse og i 20 min
Kære Helen
Jeg har en datter på 10 uger, der umiddelbart er glad, trives og følger sin vækstkurve (jeg fuldammer).
Om natten sover perfekt typisk fra kl.22 og 5-7 timer i træk, en hurtig amning liggende i mørke og så 3-4 timer. Vi står op ca. Kl.8 og den første lur, allerede efter en time, er nem og uden problemer - her sover hun en time i barnevogn eller i Slyngevugge.
Resten af dagen vågner hun konsekvent efter 22 minutter og kun hver anden gang lykkes det at køre søvnen videre til 20 min mere - men aldrig en dagslys på over 45 min, med mindre det er i bæresele, her kan hun tage 1 1/2 time.
Fælles for alle lure om dagen er, at det skal være i bevægelse; bæresele, Slyngevugge eller barnevogn (det kører). Jeg har prøvet med faste putteritualer og at putte i lift, umuligt. Jeg forsøger selvfølgelig at kigge efter hendes træthedstegn (gab, blanke ...
... øjne osv), men måske er jeg ikke helt spids på dette. Jeg forsøger også med balance-lege på bold, samglege med berøringer på kroppen osv til at berolige, hvilket også lykkes.
Jeg har flere spørgsmål:
Skal jeg holde fast i det, der virker pt; en lang lur (1 1/2 time) i bæreselen?
Kan hun vokse fra at vågne efter 22 min?
Hvorbår begynder at blive 'farligt' kun at putte med bevægelse? Jeg har super svært ved at se, hvor jeg skal starte i forsøget hen mod at få hende til at falde i søvn 'selv'.
Om natten falder hun i søvn efter amning liggende og sover så ved siden af mig, da hun vågner ved flytning. Dette har vi valgt at sige er okay, så længe hun ikke er ældre og at det pt fungerer så godt med nat-sovning modsat om dagen.
Det er også mit indtryk, at hun er mæt nok og ikke vågner efter 22 min pga sult.
Bedste hilsner fra
en powernap-mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. juni 2025 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen, Tak for dine svar på vores seneste beskeder. Vores pige har...
19. maj 2025 | Sygdom | 1 mdr.
Hej Vi har en baby, som godt kan være meget døsig og træt. Hun er svær at få...
15. maj 2025 | Amning | 1 mdr.
Hej Helen, Vi vil gerne spørge generelt/åbent ind til den situation vi står...
13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.
Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...
4. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Hej Helen Tak for dit svar til mit brev “Dårlig dagssøvn 2mdr”. Du har...
Viden om børn:
Madpakke og børn
Når barnet begynder i pasningsordning, vil det mange steder selv skulle have en madpakke med hjemmefra.
Det er altid vigtigt at give barnet et varieret tilbud af fødevarer - det kan være rugbrød eller anden form for fiberholdigt brød, det kan være pasta sammen med rester fra aftensmaden, kød, fisk, frugt og grønt. Jo mere variation, jo bedre :)
Det er en god idé at give barnet ting med, som er pakket lidt hver for sig. Mange børn er glade for at have en madkasse,...
Graviditet
Det første tegn på, at du er gravid, er normalt udebleven menstruation, eller at du bløder meget lidt. Derudover kan du få kvalme - især om morgenen. Dine bryster kan vokse og blive ømme. Du kan også opleve at være ekstra træt.
Har du mistanke om, at du er gravid, så er det en god idé at tage en graviditetstest. Du bør også altid kontakte din læge, for at aftale tid til en graviditetskonsultation.
Graviditeten varer normalt 40 uger, og lægen vil beregne din...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.