Svar: Mad vs. putteritual
Kære Kris
Tak for dit brev og fine spørgsmål:)
Du bør, med den alder jeres dreng har, prioritere mælken som en fast del af jeres putteritual. Du giver et eksempel, hvor I har haft gæster, jeres dreng er blevet leget med, stimuleret rigtig godt, og han er rigtig træt, da det bliver puttetid. Og så får han flasken, men halvsover... Det er okay. Du skal ikke tage flaske fra ham, før han har spist færdig, men lade ham selv sige fra.
Børn her en god evne til at kunne spise mere eller mindre i søvne, og det er vigtigt, at han får mælk/væske nok. Og det er derfor en god prioritering, at han får sin flaske før han puttes om aftenen, også selvom han en aften med gæster, når at falde i søvn undervejs.
Du har naturligvis ret i, at det vil være godt, hvis han generelt ikke falder i søvn med sin flaske. Men det øver I for det første også før formiddagsluren, hvor han ikke tilbydes mælk, men ...
... et mellemmåltid før han puttes. Og derudover, så skal man aldrig ændre noget, der fungerer - og din dreng er ikke uhensigtsmæssig afhængig af sin flaske. Han får sin mælk, falder til ro, kobler fra og falder i søvn - og det er præcis, som det skal være. Han vågner ikke en gang i timen, fordi han savner sin flaske i munden, han sover fint efterfølgende, får flaske igen omkring midnat, sover derefter videre og får så nogle gange flaske igen. Det lyder rigtig fint.
At han nogle gange vågner og græder tillægger jeg ikke en uhensigtsmæssig afhængighed af flaske, men derimod helt andre ting, som f.eks. tandfrembrud, separationsfase, motorisk og mental udvikling osv. Og hos jer går det lige nu rigtig fint med putteritualet, og som du skriver "de fleste dage 100% efter bogen" - det er så dejligt:)
Ikke nogen grund til at lave noget om lige nu :)
Rigtig meget held og lykke med ham fortsat!
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...
7. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.
Hej Helen, Tak for besvarelsen på sidste brev. Det, som du har foreslået i...
2. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.
Hej Helen, Jeg har en dejlig dreng på 4,5 måned. Han er en stor dreng på 9,9...
4. juni 2025 | Sovevaner | 4 år, 2 mdr.
Lange putninger + sover uroligt i mor og fars seng
Hej Helen Tak for dine tidligere svar på vores henvendelser. Dem er vi meget...
23. maj 2025 | Sovevaner | 15 mdr.
Problemer med rytme og dagslure
Kære Helen Vores søn på snart 16 mdr er landet i en meget dårlig søvnrytme....
Viden om børn:
C-Vitamin
Vitamin C findes i frisk frugt, grøntsager og kartofler. Danske børns indtag af vitamin C er normal tilstrækkeligt og Sundhedsstyrelsen anbefaler derfor ikke ekstra tilskud af vitamin C til mature børn.
Præmature børn, dvs. børn født før 37 uge har mindre depoter af jern, vitaminer og mineraler end mature børn. Det gælder især for de fedtopløselige vitaminer A, D, E, K, men også for C-vitamin.
På neonatalafdelingerne vil det præmature barn få ekstra tilskud af...
Stamceller
Vores krop er bygget op af celler og Stamceller er oprindelige celler, hvorfra kroppens andre celler udvikler sig. Stamceller findes i det tidlige fosteranlæg, i navlestrengsblod hos nyfødte og i knoglemarven. Man kan sige at stamceller er en umoden celle, der i princippet kan udvikle sig til en hvilken som helst celle i kroppen.
Der forskes i at kunne udnytte stamceller fra fostre, da fosterstamceller kan være et vigtigt led i at helbrede mange forskellige sygdomme.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.