Svar: Økologi til baby
Kære Kris
Tak for dit spørgsmål :)
Økologiske fødevarer er fremstillet, så der tages hensyn til miljø og til dyrevelfærd. Det betyder, at hvis du køber f.eks. økologisk brød, gryn og grøntsager, så sikrer landmanden, at der ikke anvendes kunstgødning eller sprøjtemidler. Køber du økologisk kød, sikres det, at dyrene har mulighed for at få frisk luft, at de har plads til at røre sig på, og at der er normalt dagslys i staldene. Økologiske dyr får økologisk foder, og de må f.eks. ikke fodres med gensplejset korn.
Selvom du køber økologisk frugt og grønt, så kan der stadig være et minimum af sprøjtemidler i frugten og grøntsagerne. Det skyldes, at blæst og regn kan overføre forurening, eller at der udbryder sygdom blandt afgrøderne, hvor landmanden har tilladelse til at bruge sprøjtemidler til at bekæmpe sygdommen. Fødevarestyrelsen anbefaler, at du altid skyller frugt og grønt, før du spiser det. Også økologisk frugt og ...
... grønt kan have bakterier siddende på skrællen.
Der er lavet undersøgelser, som viser, at økologisk frugt og grønt ofte indeholder flere antioxidanter end konventionelt frugt og grønt. Man ved også, at økologiske fødevarer har et lavere indhold af pesticidrester, cadmium og tilsætningsstoffer. Fødevarestyrelsen skriver dog, at det på nuværende tidspunkt ikke er bevist, at økologisk frugt og grønt eller økologisk kød er sundere end anden frugt, grønt og kød. Og at konventionelle fødevarer ikke udgør en trussel for sundheden.
Selvom flere og flere køber visse økologiske varer, så er det et spørgsmål om holdning – og for mange børnefamilier også et økonomisk spørgsmål. Personligt køber jeg selv både- og...
Du kan læse mere i min bog "Helens bog om Børn & Mad" - vær opmærksom på at få fat i nyeste reviderede udgave, jeg følger Fødevarestyrelsens og Sundhedsstyrelsens retningslinjer :)
Håber du kan bruge dette lidt videre :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
8. marts 2025 | Kost og ernæring | 11 mdr.
Min søn på 11 måneder spiser ikke
Kære Helen, Jeg håber virkelig, du kan hjælpe mig, for jeg er en meget...
7. februar 2025 | Kost og ernæring | 5 mdr.
Hej Helen Min dreng bliver 6 måneder den 18 februar, og har fået skemad i...
Viden om børn:
Suttekæde
En suttekæde er en kæde, som holder sutten ved barnet. Den fungerer ved at den sidder både på sutten og sættes fast i barnets tøj. Det kan være meget praktisk for forældrene, men kæden skal opfylde visse krav, for ikke at være farlig for barnet.
Sikkerhedsstyrelsen tester jævnligt suttekæder og det er desværre ikke alle suttekæder, der lever op til sikkerheden.
Det anbefales at:
- En kæde må ikke være mere end 22 cm lang, da barnet så kan få den...
Muslingeskaller - brystvorte
Du kan købe muslingeskaller, også kaldet ammeskaller. Disse blev introduceret i Danmark omkring år 2000 og var meget populære. Senere blev de frarådet, fordi mange fik problemer med svampeinfektion i brystet netop i forbindelse med brug af ammeskallerne.
Da skallerne bæres direkte på brystet og inde i BH´en, skulle de have en helende virkning på ømme og revnede brystvorter - men skulle altså samtidig også kunne medføre svampeinfektion. Virkningen af ammeskaller/muslingeskaller...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.