Annonce

Annonce

Svar: Projekt flaske og putteritual


23. juni 2017

Kategori:
Alder:
3 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sovevaner.

Hej med dig

Tak for dit brev :)

Du kan prøve at give din datter lidt kogt vand, evt. med lidt sukker - det kan de fleste børn godt lide, og det kan give dig en idé om, hvorvidt det er smagen af mælken eller flasken, som hun protesterer imod. Hvis det er flasken, så må du forsøge dig med forskellige flasketyper, forskellige flaskesutter. Hvis det er smagen af mælk, så må du forsøge dig med forskellige typer erstatning - vælling anbefales dog først fra 6 måneder:)

Alternativet kan være at tilbyde hende modermælkserstatning af en kop, så hun får mælken på en anden måde og måske accepterer den, hvis du en dag ikke er hjemme. Og så har du naturligvis ret - ellers må du amme :)

Du må meget gerne nu forsøge at indføre et putteritual, hvor du ikke går med i seng, men det vil ofte være en god idé, hvis du ammer hende i værelset, hvor hun skal sove og ikke i stuen. Det vil sige, at du stadig kan gå i soveværelset med hende, men i stedet for at du lægger dig og ammer hende i din seng, så sidder du op og ammer hende siddende og lige før hun sover helt, så putter du hende over i sengen, hvor du ønsker, at hun skal sove.

Du kan med fordel svøbe hende eller putte hende i dynen - og amme hende imens hun er svøbt i sin dyne, så hun stadig føler sig omsluttet. Det vil hjælpe hende med at komme fra din favn og ned i sengen, og hun vil ikke føle skiftet fra din favn så tydeligt, som hvis hun ikke er svøbt.

Du skal ikke flytte hende fra dig, imens hun er vågen, men prøve at putte hende fra dig lige der, hvor hun næsten sover, men dog ikke sover helt. Gerne lige der, hvor du kan se, at hun har svært ved at holde sig vågen, hun kan næsten ...


Annonce

... ikke holde øjnene åbne, hendes vejrtrækning er dyb og rolig, hun er lige ved at falde i søvn - flyt hende fra dig, stille og roligt, stå ved hende, lad dine hænder hvile på hendes krop, så hun mærker tyngden og varmen fra dine hænder, vug hende stille, der hvor hun ligger, så du på den måde luller hende ind i søvnen.

Hvis hun vil acceptere en sut, så må du meget gerne erstatte brystet med en sut og evt. en putteklud, der dufter af dig, når du flytter hende fra din favn og ned, hvor hun skal sove. Hvis hun finder ro ved bestemte kærtegn, så skal du bruge disse, hvis du plejer at sige beroligende ord, synge en godnatsang eller lignende, så skal du gøre dette. Så alt er, som det plejer at være, eneste forskel er, at hun ikke længere falder i søvn i din seng eller i din favn, men der hvor du ønsker, at hun nu skal lære at sove :)


Helens bog om børn og søvn
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og søvn" - sådan får du dit barn til at sove

Nogle forældre kobler tremmesengen til dobbeltsengen. Fjerner den ene side af tremmerne og sætter sengen sammen. Vælger man denne løsning skal man naturligvis sikre sig, at det er sikkerhedsmæssigt forsvarligt. At koble sengene, giver mulighed for at putte hende i egen seng, imens du stadig kan ligge tæt ved hende, berolige hende med dine hænder, nærhed, fysiske kontakt osv. og stille og roligt kan du så bevæge dig længere væk og øge den fysiske afstand mellem jer. Om natten kan du på samme måde berolige hende med dine hænder og nærhed, men hvor hun ikke behøver komme op i din favn, men i stedet stadig sover i egen seng - du er der bare tæt på, parat til at lade hende mærke, at du netop er der, så hun trygt kan sove videre, hvor hun er :)

Håber du kan bruge dette lidt videre :)

Rigtig meget held og lykke!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:

7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.

Søvn - terroristen

Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...

Læs hele brevet og Helens svar


7. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.

Søvn og barnevogn pt. 2

Hej Helen, Tak for besvarelsen på sidste brev. Det, som du har foreslået i...

Læs hele brevet og Helens svar


2. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.

Søvn og barnevogn

Hej Helen, Jeg har en dejlig dreng på 4,5 måned. Han er en stor dreng på 9,9...

Læs hele brevet og Helens svar


4. juni 2025 | Sovevaner | 4 år, 2 mdr.

Lange putninger + sover uroligt i mor og fars seng

Hej Helen Tak for dine tidligere svar på vores henvendelser. Dem er vi meget...

Læs hele brevet og Helens svar


23. maj 2025 | Sovevaner | 15 mdr.

Problemer med rytme og dagslure

Kære Helen Vores søn på snart 16 mdr er landet i en meget dårlig søvnrytme....

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Indeklima

Et godt indeklima er vigtigt for vores helbred og for blandt andet at mindske risikoen for husstøvmideallergi. Miljøstyrelsen har følgende 5 råd til bedre indeklimavaner:

1. Luk luften ind. Sørg for gennemtræk 2x5 minutter hver dag. Luften indenfor kan være mere forurenet end luften udenfor, og der skal gennemtræk til, for at luften bliver skiftet ud. Vinduer på klem giver ikke samme effekt.

2. Gør hyppigt rent. Fjern støv en gang om ugen f.eks. ved støvsugning og...

Læs mere i Babylex

Amning og sex

Når du ammer og dit bryst er fyldt med mælk, så vil det være helt naturligt at brystet lækker eller direkte sprøjter med mælk, hvis du bliver seksuelt stimuleret.

Brysterne kan også være følsomme på en anden måde, end hvis du ikke ammer. De kan være mere ømme og mere spændte, brystvorterne kan også gøre ondt.

Det er heller ikke unormalt at man oplever brystet meget anderledes, når det pludselig tjener som næringskilde for ens barn. Nogle kvinder (og også mænd)...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tusind tak for dine mange professionelle og anvendelige svar. De har været os til rigtig stor gavn og hjulpet til at stå på egne ben.

Tak for denne brevkasse, som er fantastisk

Hilsen Theas mor og far


Annonce