Brev:
Frustreret over ændringer
Hej Helen,
Jeg har en dejlig og meget glad lille dreng på 2,5 mdr., han har fra starten været en glad og tilpas dreng, kun udfordret af lidt maveproblemer (han græd i starten hver gang der skulle luft igennem tarmene, jeg synes det går bedre, men det gør stadig lidt ondt ind i mellem).
Han har tidligere sovet 2-3 timer ude i sin barnevogn to gange om dagen (formiddag og eftermiddag), han har været rigtig let at putte og få til at sove videre når han vågnede.
Han vågnede uden et tydeligt mønster (altså nogle gange ofte og andre gange tog han en helt lur uden at skulle vugges tilbage i søvn).
Han vidste tydelige tegn på træthed (gabte og tog hænderne op til øjnene).
For cirka 1,5-2 uger siden ændrede det sig pludseligt og han vil nu næsten ikke sove til formiddag. Han vågner efter 30 min., nogle dage kan jeg ikke få ham til at sove igen og andre dage lykkedes det at få ham til at sove 1,5 time - men kun hvis jeg går med barnevognen cirka hvert ...
... kvarter eller konstant.
Jeg har din bog om søvn og tænker på om det pludselig kan være at han har svært ved overgangen mellem søvnstadier?
Det undre mig bare da det er kommet så pludseligt og da det ikke er et problem om natten - eller hvis han sover på mit bryst indenfor.
Indenfor de sidste 3 dage er han også begyndt at ændre på hans aften rutine og falder i tidligt i søvn (han ammes og falder i søvn mellem kl. 19.00-20.30, ammes igen kl. 22, et par gange om natten og tidlig morgen).
En sidste ting - vi har snakket om hvorvidt det kan være et af de såkaldte tigerspring der påvirker hans rytme.
Jeg er i tvivl om hvad jeg skal gøre, hvor han skal sove og hvad jeg skal når han vågner. Skal jeg lade ham sove inde på mit bryst og dermed sikre ham en længere lur på bekostning af at jeg så får svært ved at lave andet? Skal jeg bibeholde rytmen hvor han kommer ud i barnevognen to-tre gange om dagen - hvis ja, hvad skal jeg så gøre når han vågner?
Hilsen
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.
Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...
4. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Hej Helen Tak for dit svar til mit brev “Dårlig dagssøvn 2mdr”. Du har...
1. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Kære Helen Jeg har en datter på 11 uger, som har meget svært ved at sove....
22. marts 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Kære Helen. Uanset hvornår vi lægger vores søn, vågner han HVER nat mellem 3...
8. marts 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Lang eftermiddagslur - kortere søvnstræk om natten
Hej Helen. Vores søn på 2 måneder sover i løbet af dagen lure på 1-2 timer,...
Viden om børn:
Krydderurter
På persille, purløg og andre krydderurter og bladgrøntsager som f.eks. spinat og salat, kan der være jord og dermed jordbakterier - selv efter grundig vask. Bakterierne kan vokse, hvis maden gemmes eller ved genopvarmning, og de kan medvirke til dannelse af nitrit. Nitrit kan reagere med blodets hæmoglobin, så det ikke kan transportere ilt rundt i barnets krop.
"Grønt drys"på varm mad må derfor ikke gives til spædbørn og småbørn. Friske krydderurter og bladgrøntsager må dog...
Ufrivillig natlig vandladning
Når børn tisser i sengen om natten, så kalder man det ufrivillig natlig vandladning, sengevædning eller Enuresis. Og der kan være flere årsager til at børn tisser i sengen om natten.
1. Arvelighed. Hvis mor og/eller far har tisset i sengen om natten, så er sandsynligheden for at barnet kommer til det større.
2. Hormoner. Det antidiuretiske hormon (ADH) udskilles fra hjernen om natten og skal nedsætte urinproduktionen om natten. Men nogle børn er lidt længere tid...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.