Brev:
Overfrisk ved putning - 9 mdr.
Kære Helen.
Min datter er nu snart 9 mdr. Trives som hun skal. De sidste par dage, er hun begyndt på ikke at kunne/ville falde i søvn om dagen. Hun er ikke ked af det bare overfrisk(træt), nærmest som var hun fuld. Fjoller, smider med sutten, snakker og kaster sig rundt i sengen. Dette på trods af hun inden hun er lagt har gabt og gnedet øjne gevaldigt, så jeg forstår det ikke. Igår prøvede jeg bare at lade hende ligge selv, med det resultat at hendes sidste lur var fra kl 17.30.
Hun har altid været let at putte. Hun sover på en seng ved siden af min, da vi ikke har et ekstra værelse til hende. Hun har de sidste to måneder sovet efter en helt fast rytme fra ca 11-12.30 og igen 15.30-17 og 21-ca 8 om morgenen. Det har fungeret godt.
Jeg har prøvet alt de sidste par dage for at få ro ...
... på hende. Det eneste der virker, men som også tager en times tid er at sidde med hende stille i armene. Problemet er at det for det første er opslidende, men også at det rykker på hendes rytme for resten af dagen. Hvis jeg vækker hende tidligere er hun træt og får ikke spist og er bare uoplagt.
Det virker til, at hun godt kan falde i søvn om aftenen indtil videre, så det er altså kun lurerne der driller. Skal jeg putte hende endnu tidligere mon? Så der er mere tid at falde til ro på? I forvejen synes jeg ikke der er meget vågentid til aktiviteter, pga mad, skiftning, bad, tøjskift osv. Hun har sidste uge fået tre tænder og også været forkølet, men det er ovre nu.
Om natten sover hun som vanligt med et par opvågninger for at få sut eller mareridt, så der er ikke ændret noget.
Hilsen
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
14. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Svær søvnmangel pga mange opvågninger
Kære Helen Min datter er netop blevet 10 måneder og jeg skriver til dig for...
7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Har vi sprunget seperationsangsten over?
Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...
29. april 2025 | Diverse | 10 mdr.
Kære Helen. Tak for dit sidste svar angående mad. Jeg synes, at det går...
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.
Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...
Viden om børn:
Renlighed
Renlighed betyder, at barnet har kontrol over vandladning og afføring. Der er store individuelle forskelle på, hvornår børn bliver renlige.
De fleste børn bliver renlige inden for de første 3 år, hos andre sker det langt senere. Børn bliver ofte først renlige om dagen og senere også om natten.
At træne renlighed bør altid ske i et samarbejde med barnet. Der skal være plads til små uheld og det er vigtigt at støtte barnet og aldrig skælde ud, hvis og når det går...
NIPT, Non-Invasiv Prænatal Test
NIPT, Non-Invasiv Prænatal Test er en blodprøve, som kan være et alternativ til kvinder, der har fået tilbudt, men ikke ønsker at få foretaget moderkageprøve eller fostervandprøve.
NIPT kan tidligst tages, fra du er mindst 10 uger henne, og det skal være bekræftet af en ultralydsundersøgelse. NIPT er en blodprøvetest for kromosomafvigelse hos fosteret. I den gravides blod findes DNA fra fosteret i en blanding med den gravides DNA. Med en avanceret analyse af en blodprøve fra den...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen & Co.
Jeg har gjort det før, og det kan måske virke af for meget, at jeg nu gør det igen, men synes endnu engang, at jeg vil sende en tak til dig Helen og hvem end der ellers sidder bag hjemmesiden.
Nu med datter nr. to og efter syv ugers bekendskab med nyeste arving, finder jeg mig selv en lørdag aften helt i panik over, om vi da bare slet ikke kan finde ud af at have en baby. Og wupti på fem minutter har jeg fundet flere lign tilfælde af frustrerede mødre, der beskriver scenarier, der minder om det jeg sidder i. Med et bliver min situation helt "normal" og efterfølgende kan jeg med stor ro læse dine konstruktive svar, som jeg endnu engang finder både kompetente, letforståelige og direkte anvendliege (nu håber jeg også baby-pigen gør det;) )
Så igen stor ros herfra - det er en super hjemmeside!
Med lidt mere ro i mor-sindet sendes en stor TAK herfra.