Brev:
9 mdr. begyndt at klynke
Hej Helen.
Endelig fik jeg taget mig sammen til at købe medlemsskab. Det er jeg rigtig spændt på og glæder mig over :)
Jeg skulle nok have gjort det, da min søn var 2 måneder, fordi han fik ikke nok mælk og græd rigtig meget indtil jeg begyndte at supplere med mme.
Jeg skriver til dig, fordi han er begyndt at klynke meget og jeg kan ikke finde ud af, hvad det skyldes. I stedet for mit gætteri, kunne jeg godt tænke mig din ekspertise - måske du kan se noget, jeg ikke kan.
Han er en meget aktiv dreng på 9 måneder. Han har kravlet rundt, siden han var 5 måneder og har i en måneds tid nu gået rundt mellem ting. Det var også ved 5 måneder hans otte tænder brød frem, som har vokset sig fine.
Han begyndte i dagpleje 8 mdr. gammel og gik over al forventning hel fantastisk. Meget glad dreng. Han elsker at sidde i barnevognen og kigge ud. Han udforsker alt, han kommer i nærheden af og lider ikke i stilhed, hvis der er noget, han ikke vil. Han har let til smil og griner meget, når vi er aktive og går rundt med ham.
Hans dag ser således ud:
kl. 06 vågner han og vi står op.
kl. 06.30-07 Havregrød med banan og en kop vand.
kl. 08 afleveres i dagpleje. (Denne uge har han været lidt ked af at blive afleveret)
kl. 8.15-9.00 sover formiddagslur
(her om formiddagen siger dagplejen, at han klynker)
kl. 11.30 frokost i dagplejen. Rugbrød med leverpostej, makrel o.lign. vand af kop
kl. 12.00 Puttes med 240 ml mme og vækkes kl. 14.40
kl. 15.00 Giver dagplejeren ham en banan og vand af kop
kl. 15.15 henter jeg ham i dagpleje og ser en lykkelig dreng! :)
Fra kl. 16 begynder han at klynke. Jeg tror, han er sulten. Nogle gange giver jeg ham lidt frugt eller en halv rugbrød med lidt smørepålæg fx avokado. Faktisk har jeg pointeret over for ...
... dagplejeren, at jeg ikke synes, han kun skal have en banan der kl. 15. Så har hun prøvet at give ham en halv rugbrød med smøreost, som hun siger, han ikke ville have, så nu får han en banan igen. For et par dage siden sagde hun også, at han ville ikke have sin flaske mere, når hun putter ham til middagslur, så den har hun droppet.
Han stopper ikke rigtig meget at klynke, før vi spiser aftensmad.
Kl. 17.30 spiser vi familieaftensmad. Der er altid kogt 3 kartofler, 3 gulerødder og 3 broccoliduske til N. Han spiser lidt af det selv og resten moses til ham. Hertil suppleres med vores mad fx frikadeller, kylling, pasta, fisk eller hvad vi nu får. Han har altid haft en stor appetit og jeg kan forstår på andre mødre, at min dreng spiser meget. Han drikker en kop vand.
Herefter gøres et bad klar, han kommer i nattøj, får børstet tænder og hygger lidt sammen med os eller sidder lidt med sine klodser, men klynker stadig!
Kl. 18.45 puttes han med en lille sang og 240 ml mme og går ud som et lys og sover til næste morgen.
Han vågner et par gange i løbet af natten og skal have sutten.
Sådan ser rutinen ud, men i denne uge er vi begyndt at spise tidligere ca. kl. 17 simpelthen fordi han klynker sådan. Mens vi spiser siger han en "mmm" lyd. Det har han altid gjort. Han fægter med armene i vejret samtidig.
Her i ugen er han så også begyndt at falde i søvn lidt tidligere ca. 18.45 og vågner jo så kl. 05.30/05.45 . Det er selvfølgelig til at leve med, men jeg bekymrer mig, fordi jeg har en fornemmelse af, at det er ved at skride lidt og fordi han klynker.
Jeg vil blive rigtig glad, hvis du sammen med dine input også ville komme med et forslag til en dagsrytme, som du tænker, kunne passe til min søn.
Jeg ser virkelig meget frem til at høre fra dig.
Venligst
N´s mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
14. juli 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Kære Helen Jeg er lidt bange for at jeg har skadet min søns og min relation...
7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...
2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.
Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...
Viden om børn:
Fed creme til børneeksem
Har dit barn børneeksem, er det vigtigt med en god hudpleje - og fedtcremer med en høj fedtprocent forebygger hudeksem. Hudpleje er vigtigt året rundt, men især i vinterperioden, hvor den kolde luft udtørrer huden ekstra meget, er det ekstra vigtigt med en god creme.
Til både behandling og forebyggelse af børneeksem, er det vigtigt at vælge fed creme fremfor lotion. En lotion indeholder meget vand og fordamper derfor hurtigt fra huden, og giver derfor ikke huden den nødvendige...
Rosiner
Børn under 3 år må gerne spise rosiner, men ikke i ubegrænsede mængder. Det anbefales at børn under 3 år max spiser 50 gram rosiner om ugen.
Rosiner indeholder en svampegift, som hedder Ochratoksin A. Dette tåler barnet kun i meget små mængder. Det er det totale indtag over en længere periode der betyder noget. Derfor sker der ikke noget ved, hvis barnet spiser mange rosiner en dag og i dagene derefter ikke spiser rosiner.
Svampegiften findes også i økologiske...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen
Tak for dit svar omkring min søns sovevaner.
Jeg startede med at skære natamningen helt væk, og så var der kun godnattåren tilbage, den virkede han pludselig ikke så interesseret i så den blev også droppet, og helt uden drama og gråd;-)
Nu kunne jeg så få ham til at falde i søvn uden at være helt tæt på mig, men han ville stadig ikke ned i tremmesengen i vågen tilstand.
Jeg læste så at du havde rådet andre til at tage den ene side af sengen, da nogle børn følte sig indespærret.... og hold da k... det gjorde en forskel!!
Dels falder han i søvn glad og tilfreds i sin egen seng, derudover sover han bedre og længere tid i hans egen seng (han kommer stadig ind til os om natten). Han går oven i købet selv ind og lægger sig i sengen når det er sove tid!
Tak fra Rikke, mor til dreng på 16 måneder