Brev:
Forstoppelse hos baby 7.5 mdr
Hej
Min datter, som stort set kun spiser selv, efter hendes ønske, døjer meget med hård mave. Det påvirker alt; humør, udvikling(hun kan ikke lide at ligge på maven eller rulle når det er værst), søvn, lyst til at spise, ja det hele er bare bedre når maven fungerer.
Hun får grøn allomin og er god til at drikke vand af kop. Vi har efterhånden prøvet alt synes jeg, men hun stopper bare til så let. Jeg ved godt at svesker og fibre er godt, men hvad skal vi undgå? Hun elsker rugbrødsmadder med pålæg, brocolli, ærter, kogte grøntsager. Jeg giver ikke banan da jeg har læst det stopper maven. Ej heller lyst brød eller kartofler. Er avokado stoppende? Det elsker hun og har fået det meget. Da hun ikke spiser grød laver jeg pandekager af havregrød på mme, frugt os, et æg og lidt mel-men må hun få æg og mel?
Vi ...
... har prøvet laktulose hvilket hun fik meget ondt af, så nu er det movicol men vi har stadig ikke fundet den rette dosis.
Hvorfor skal brød være uden kerner? Hun kan fint lide det og det er vel sundt?
Vi havde enlang periode hvor hun ikke ville spise, men efter der er kommet bare lidt gang i maven spiser hun ret godt, men altså selv. Det var simpelthen forstoppelse der gjorde hun ikke spiste.
Hun er ret god til at putte maden i munden og spise det, så kan det være hun får slugt for store stykker, da hun jo ikke kan tygge endnu, og det er det der stopper hende til?
Jeg synes vi har prøvet alt, og man hører jo også det er et almindeligt problem, men jeg kan jo bare se hvor meget bedre hun har det, når maven kører, så har du nogle gode madråd til en der spiser selv, og, måske mest, hvad vi skal undgå?
Hilsen
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Har vi sprunget seperationsangsten over?
Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...
9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.
Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...
9. april 2025 | Sovevaner | 8 mdr.
Opvågninger om natten - 8.5 måned
Kære Helen. Vores datter er 8.5 måned og er i 5 måneders tid vågnet hver...
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
Viden om børn:
K-vitamin til baby
Sundhedsstyrelsen (og WHO) anbefaler, at alle nyfødte babyer får K-vitamin lige efter fødslen. Dette gives som injektion i låret og er med til at forhindre indre blødninger. Når barnet har fået K-vitamin denne ene gang, skal det ikke gives igen.
Børn der ammes, får ikke ret meget K-vitamin via modermælken, og det betyder, at de har større risiko for K-vitaminmangel. K-vitamin dannes også i vores tarmsystem, og da nyfødte børn har et umodent tarmsystem, vil de ikke selv kunne...
Fennikel, Fennikelte og børn
Fra 6 mdr´s alderen må dit barn få stort set alle slags grøntsager. Du bør dog være opmærksom på bl.a. fennikel, som indeholder nitrat, og som derfor ikke bør udgøre mere end 1/10 af portionen. Alternativt bør det kun gives med 14 dages mellemrum.
Nitrat omdannes let til nitrit. Nitrit i stor mængde giver opkastninger og blåfavning af huden, fordi det reagerer med blodets hæmoglobin, så det ikke kan binde sig og transportere ilt rundt i kroppen.
Det anbefales...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.