Brev:
En meget opgivende mor!
Hej Helen.
Jeg er en førstegangmor, som virkelig ikke ved hvad jeg skal gøre længere. Ved ikke om det er mig der gør noget forkert eller hvordan jeg skal forholde mig til det. Alle give mig råd, men hjælpe mig absolut ikke. Jeg er pt. Så forvirret og stresset over hvordan jeg skal forholde mig til min lille pige.
Jeg har lille Nikoline på 11 mdr. Hun er en meget smilende og glad pige, det meste af tiden.
Hun er 100 % mors pige, os lidt for meget. Nikoline har dog et temperament problem. Hun går ofte fuldstændig amok hvis hun ikke får sin vilje.
Nikoline har aldrig ville tage sut eller sutteflaske, vi har prøvet alle forskellige slags og prøvet at tilbyde hende det tusindvis af gange, men hun har altid nægtet det. Så vi har ikke rigtig noget at trøste hende med.
Hun er lige startet i dagpleje d. 1 december, går okay. Men samme problemer som hjemme (forklaring længere nede).
De sidste måneder, vil Nikoline kun være hos mig eller hvor jeg er. Hvis andre tager hende, græder hun utrøstelig – også hende far.
Vores daglige plan ser således ud:
- Kl. 0730 Står op
- Ingen morgenmad, det har hun aldrig gidet at have
- Kl. 0845 afleveret i dagpleje
- Formiddagsmad grød, bolle eller frugt Kl. 0900, der spiser hun ingenting
- Ingen formiddagslur, leger og humøret er højt
- Kl. 1100 middagsmad. Hun spiser ingenting, smider bare alt på gulvet.
- Kl. 12 – 13 middagslur. Hun bliver puttet i barnevogn, men man skal køre med hende for at hun vil sove. Så sover hun i ca. 35-40 min. (Altid) Nogle gange kan man køre endnu en tur med hende og så falder hun i søvn igen eller skriger sindssygt indtil man tager hende op. Jeg har nogle gange prøvet at lade hende ligge og skabe sig, indtil hun giver op. Men efter 45 min – 60 min voldsom skrigeri, opgiver jeg kampen. Når hun kommer op, bliver hun tilbudt kiks, ...
... grød eller frugt – men vil ingenting spise.
I weekenderne ammer jeg nogle gange efter middagslur, så hun får noget at spise!
- Omkring kl. 15 - 16 er hun træt igen, så ofte putter jeg hende til en eftermiddagslur omkring kl. 1530 – 1630. Der sover hun i 45 min ca. i mine arme eller barnevogn.
- Kl. 1730 -1800 Får hun aftensmad, der spiser hun lidt men ikke meget. Hun vil have alt hun kan se på vores tallerkner, men smider det hele på gulvet.
- Kl. 1930 – 20 bliver hun puttet. Jeg ammer hende godnat og når hun er faldet i søvn ligger jeg hende over i sengen.
Ofte, næsten altid vågner hun når jeg ligger hende fra mig og græder lige med det samme. Jeg tager hende op igen og samme rutine. Det sker 3 – 4 gange, før jeg kan ligge hende fra mig og hun forbliver sovende. En time efter vågner hun op og vi gør samme rutine igen, sover hun en time mere og vi gør samme rutine. Derefter sover hun til 0130 – 0200, samme rutine igen (og ammes). Kl. 0400 vågner hun igen, samme rutine. Kl. 0530 Vågner hun igen og der tager jeg hende ind i mine seng og putter. (med bryst i munden)
Jeg har aldrig kunne ligge Nikoline ned i sengen, og synge eller læse for hende. Hun vil simpelthen ikke overgive sig til søvnen. Både faren og jeg har prøvet, hun ligger og sparker og skriger. Rækker ud efter os hele tiden. Ligger jeg en hånd på en mave eller pande og nusser, forværres det hele bare. Lyder voldsomt, men vi har nogle gange prøvet hvor det har stået på i 1 – 1,5 time, hvor vi ender med at give op. Da der gør ondt i vores hjerter, hun er så ked af det.
Jeg håber virkelig du kan hjælpe, jeg er så træt og smadret konstant og ved ikke hvad jeg skal gøre længere. D. 2 januar starter jeg på job og allerede nu græder jeg over at skulle starte, jeg har simpelthen ikke energien eller overskuddet til det. Hjælp!!
Mange Hilsner
Linette
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
18. juni 2025 | Opdragelse | 13 mdr.
Vil ikke spise (selv), sidde i højstol eller i bad
Kære Helen, Vi har lidt forskellige udfordringer som vi har forsøgt at...
21. maj 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
Kære Helen Vores lille dreng er nu blevet 13 måneder og vågner kun 0-2 gange...
16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...
14. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Svær søvnmangel pga mange opvågninger
Kære Helen Min datter er netop blevet 10 måneder og jeg skriver til dig for...
7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Har vi sprunget seperationsangsten over?
Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...
Viden om børn:
Vedligeholdelse af barnevogn
Med det danske vejr skal en barnevogn kunne tåle lidt af hvert, men hvis man vil have at den skal kunne holde længe, så er man nødt til at gøre sig nogle tanker om vedligeholdelse og også medtænke at bruge tid på vedligeholdelse.
For eksempel kan kalecherne ikke tåle stærkt sollys, så vognen skal ind i skyggen, hvis man vil undgå, at den falmer. Stellet kan heller ikke tåle salt fra snesjappet og skal derfor skylles af, når man kommer hjem, hvis man vil undgå rust. Og kassen...
Kravlegård - køb af kravlegård
Nogle familier lever fint uden en kravlegård, hvor andre familier har stor glæde af at anskaffe sig en sådan.
En kravlegård kan være praktisk, når du skal i bad, står og laver mad, måske er nødt til at gå i kælderen med vasketøj... Kravlegården giver dig mulighed for at lægge dit barn et trygt sted, hvis du ikke lige kan holde øje med barnet i nogle minutter.
I nogle familier virker kravlegården også som et trygt, genkendeligt og dejligt sted at finde ro. Hvis der...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen.
Tak for kampen i medierne mod ’skrig dig i søvn’ metoden. Den er godt nok sej!
Jeg videresendte dit indlæg fra din egen side til en kollega, som var grædefærdig af tvivl over om hun var en dum og dårlig mor, når hun bare blev ved med at gå ind til sin grædende søn om aftenen. Hun var simpelthen så lettet og følte sig så godt bakket op. Hun havde fået mange ’gode råd’ fra venner og familie, som også havde forsikret hende om at hun både forkælede barnet og gjorde det utrygt (?!?) med sin inkonsekvens og blødsødenhed.
Det er en vigtig, vigtig kamp du kæmper for at få spredt et væsentligt budskab!