Brev:
Vil ikke sove i sin egen seng
Hej Helen :)
Jeg skriver fordi vores datter på 17,5 mdr. ikke vil sove i hendes egen seng.
For 2,5 mdr siden ( da hun var 15 mdr ) Stoppede jeg med at amme da hun kun kunne falde i søvn hvis jeg ammede hende. Far overtog putningen og det gik over alt forventning. De første 14 dage sov hun inde i soveværelset sammen med far i hendes egen seng og efter 14 dage rykkede hun ind på eget værelse hvor far sov derinde den første nat og det gik så fint. Hun er faldet i søvn af sig selv i løbet af 10-30 min. Og når hun er vågner ved kl. 4.30-6.00 kommer hun ind og ligge ved os og så sover hun videre til kl. 7.45 ca.
For 1,5 uge siden ville hun pludselig ikke sove inde ved sig selv, hun græd/blev hysterisk så snart hun kom ned i sin seng og faldt kun til ro oppe ved os. Så snart vi ville lægge hende ned igen blev hun ked af det.
Vi puttede hende i vores seng og der faldt hun til Ro. Vi har hver aften startet ...
... med at putte hende inde ved hende selv og gør som vi plejer og går det ikke putter vi hende inde ved os. ( hvilket vi er bange for hun har lurret ) lige så snart hun kommer op igen stopper hun med at være ked af det.
Vi ved ikke om hun har lurret det og prøver os af og ved hun kommer ind til os hvis hun bliver ved med at være hys. Eller om det simpelthen er tryghed hun har brug for. Kan mærke hun er meget tryghedssøgende og hun er endvidere også i slutningen at et tigerspring lige nu så ved ikke om det hænger sammen.
Vi går meget op i at hun skal være tryg og vide hun kan få tryghed ved os.
Men hvordan finder vi ud af hvad det er af de to muligheder da vi vil ikke ha hun græder sig i søvne men heller ikke vil ind i et dårligt mønster igen.
Men hvordan undgår vi at vi kommer ind i en dårlig vane igen og hvordan får vi hende ind på eget værelse på en god og tryg måde igen?
Venlig hilsen
Line :)
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
8. juli 2025 | Opdragelse | 15 mdr.
Indkøring i dagpleje - 15 mdr.
Kære Helen Min søn på 15 måneder er for en uge siden startet i dagpleje....
5. juli 2025 | Opdragelse | 15 mdr.
Hej Helen Jeg har et helt konkret problem herhjemme lige nu, og det er at...
9. juni 2025 | Opdragelse | 16 mdr.
Kære Helen Min mand har fået nyt job og skal arbejde på turnus (14 dage ude...
23. maj 2025 | Sovevaner | 15 mdr.
Problemer med rytme og dagslure
Kære Helen Vores søn på snart 16 mdr er landet i en meget dårlig søvnrytme....
22. april 2025 | Sovevaner | 14 mdr.
Nu 14 måneder og i seng på anden måde - del III
Hej Helen, Det er ikke lykkedes for os.. i to aftener fald han i søvn...
Viden om børn:
Psykisk udvikling børn
Lige fra dit barn bliver født, er det aktivt kommunikerende. Det har brug for at blive taget op, holdt om, trøstet og beroliget, snakket med, kærtegnet osv.
Børn vil altid have brug for at blive set og hørt. De har brug for at vide, at de har en vigtig plads i familien, og at det er dejligt at være sammen med dem. Barnets psykiske udvikling skal støttes, fra barnet er nyfødt og hjælpeløst, og til det vokser op og gradvist bliver mere og mere selvstændigt.
I en...
Tisser i sengen
Over 13 % af danske børn har problemer med at tisse i sengen. Det svarer til, at tre elever i en almindelig folkeskoleklasse oplever en forstyrret nattesøvn med vådt nattøj og sengetøj.
Man ved at de fleste sengevædere er drenge og at tilstanden ofte er arvelig. Sengevædning er primært fysiologisk betinget og skyldes enten manglende produktion af det hormon, der styrer urinproduktionen eller for lille blære i forhold til barnets alder.
Langt de fleste børn vokser...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.