Brev:
Amning, maveproblemer & søvn
Kære Helen
Så er vi i den heldige situation igen, at være blevet forældre til endnu en lille skøn dreng.
Han er født ved planlagt kejsersnit og alt er gået fint, bortset fra at mælken først løb til sent på 5. dagen, så den lille purk var blevet noget sulten efterhånden. Han tabte sig et halvt kg under indlæggelsen, men efter 2 uger havde han genvundet både det tabte og lidt til.
Ved fødslen vejede han 4340g og i dag, her 6,5 uger senere, vejer han 6300g.
Amningen er som sådan oppe at køre nu og han er begyndt gerne at ville have sutten ifm. trøst og indsovning. Der er rigeligt mælk og han spiser ca. hver 2. time dagen igennem. Nogle gange hver time, andre gange går der 3-4 timer, afhængig af lur mv.
Han har hele tiden haft tendens til at slippe brystet mange gange undervejs i amningen og får dermed også slugt en del luft. Han bliver derfor bøvset af op til flere gange ved hvert måltid. Han spiser kun fra 1 bryst pr. måltid.
Det er kun om natten, hvor vi typisk når at falde i søvn ifm. amningen, at han ikke bøvses af.
Sundhedsplejersken obs'ede ham for evt at have for kort tungebånd. Hverken vores egen læge eller os selv har dog bemærket dette. A er også rigtig god til at få tungen ud over læberne, så jeg tænker ikke at det er det.
Han er begyndt at gylpe en del, både umiddelbart efter måltidet, men også nogle gange op til 1 time efter måltidet. Hvornår regner man med at ...
... lukkemusklen endeligt at udviklet? For det lyder lidt som reflux-lyde, inden han begynder at gylpe.
Afførringer er der ca. 4-8 af i døgnet, så også dette fungerer fint.
Han var yderst nem de første par uger men har så haft nogle uger nu, hvor han er mere pjevset og græder en del om eftermiddagen og aftenen, hvor han tydeligt har ondt i maven. Han bliver rød i hovedet og presser meget. Han har ofte mange rumlende mavelyde. Nogle gange giver han så meget lyd fra sig, at det nærmest lyder som primalskrig, så plaget er han af det.
Vi har prøvet med sukkervand, som han er ret glad for. Det har bare ikke rigtig nogen effekt på ham.
Cykelbevægelser, mavemassage, zoneterapi, kiropraktik mv. er også afprøvet.
Er der andet du tænker vi kan prøve?
Han er begyndt at få sværere ved at falde i søvn om dagen og nogle lure varer meget kort tid. Andre gange sover han et par timer, vågner pga. sult og sover så videre.
Om aftenen bliver han puttet med amning ca kl 1930, hvor han oftest sover ca 2030. Her kan han så godt tage et langt søvnstræk, nogle gange til kl. 23, andre gange til kl.1 og andre gange igen helt til kl. 3.
Vil det være en god idé at amme ham igen ved 22/23 tiden, når jeg går i seng, selvom han sover på dette tidspunkt? Eller hvad tænker du? Jeg er naturligvis meget interesseret i selv at få så lang en sammenhængende søvn som muligt :-)
På forhånd tak for hjælpen.
/Marianne
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
4. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Hej Helen Tak for dit svar til mit brev “Dårlig dagssøvn 2mdr”. Du har...
1. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Kære Helen Jeg har en datter på 11 uger, som har meget svært ved at sove....
22. marts 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Kære Helen. Uanset hvornår vi lægger vores søn, vågner han HVER nat mellem 3...
8. marts 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Lang eftermiddagslur - kortere søvnstræk om natten
Hej Helen. Vores søn på 2 måneder sover i løbet af dagen lure på 1-2 timer,...
28. januar 2025 | Diverse | 0 mdr.
Kære Helen Så kom lillesøster til verden, og det er gået rigtig godt....
Viden om børn:
Forstoppelse
Hvis dit barns afføring er hård og knoldet, så har dit barn forstoppelse. Ofte vil barnet også have ondt i maven og være grædende. Børn der tilbydes modermælkserstatning får hyppigere forstoppelse, end børn der ammes. Men børn der ammes kan også godt få problemer med forstoppelse.
Får dit barn modermælkserstatning, skal du være opmærksom på, at blandingsforholdet er korrekt. Du kan også prøve at skifte till en anden type erstatning - der findes erstatninger, som er udviklet til...
Jern - jerntilskud præmatur
Børn, der er født for tidligt, har behov for jerntilskud, da de har mindre depot af jern ved fødslen og større væksthastighed. Jern tilskuddet startes 6 uger efter fødslen:
Fødselsvægt < 1500 gram: Ca 8 mg jern dagligt i 12 måneder
Fødselsvægt > 1500 gram: ca 8 mg jern dagligt til 6 måneder
Børn, som får mere end halvdelen af deres ernæring som modermælkserstatning, skal have ½ dosis jern, dvs. ca. 4 mg hver dag eller 8 mg hver anden dag.
Det...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.