Brev:
NatFlaske ved 1 år
Kære Helen.
Jeg skrev til dig for noget tid siden, da jeg søgte råd til, hvordan vi skulle trappe min et årige søn ud af natamning. Han er nu 1 år og jeg er stoppet med at amme for ca en uge siden, da han har fået flaske med mme ved sengetid, når jeg har været på arbejde og min kæreste har lagt ham i seng - han begyndte selv at afvise brystet og pege på flasken med mme, som jeg supplerede amningen med, da jeg havde på fornemmelsen, at min mælk ikke mættede ham nok. Da jeg ammede, ammede jeg ham kl 20 ved sengetid og supplerede med 100 ml mme, og han fik igen 100-200 mme omkring kl 02.
Nu da han er begyndt at afvise brystet helt, giver vi kun flaske med mme. Men de sidste par aftener/nætter, er han begyndt at drikke ca 250-300 ml mme omkring kl 20 (vi tænkte at han måtte have brug for så meget, siden han suger det i sig og at han så måske ville sove til næste morgen). Men han er begyndt at vågne omkring kl 23 og igen kl 01-02, hvor han skriger og ikke er til at få til ro, med ...
... mindre vi giver ham flaske. - han peger meget insisterende på flasken, som vi har haft stående i vores vindueskam ved sengen (han sover i sin egen seng ved siden af vores, og kravler i løbet af natten hen til os). Det er resulteret i, at han de sidste par aftenener og nætter i alt har drukket omkring 500-600 ml mme, hvilket jeg umiddelbart tænker er for meget?
Så mit spørgsmål går på, om flasken kan være blevet en dårlig vane for ham eller om han reelt kan have brug for så meget mælk, enten pga. sult, udviklingsspring eller andet?
Førhen fik han jo kun mælk kl 20 og kl 02, nu får han 3-4 gange, hvis vi giver ham, når han selv efterspørger.
Han spiser godt i løbet af dagen og får også natgrød samt godt med vand. - faktisk har han de sidste par dage dig afvist natgrøden, og jeg tænker, om det kan være fordi, han hellere vil have sin flaske med mælk, som han får, når han skal i seng - kan han være bevidst om det?
Jeg glæder mig til at læse dit svar.
Med venlig hilsen
Simone
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...
18. juni 2025 | Opdragelse | 13 mdr.
Vil ikke spise (selv), sidde i højstol eller i bad
Kære Helen, Vi har lidt forskellige udfordringer som vi har forsøgt at...
21. maj 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
Kære Helen Vores lille dreng er nu blevet 13 måneder og vågner kun 0-2 gange...
16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...
14. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Svær søvnmangel pga mange opvågninger
Kære Helen Min datter er netop blevet 10 måneder og jeg skriver til dig for...
Viden om børn:
Kostfibre og børn
Det lille barn kan få diarré og løs afføring af at få for mange kostfibre. Især hvis barnet spiser grød og brød med hele kerner, eller rå grøntsager og meget frugt, kan barnet få for mange kostfibre.
Små børn må gene spise fuldkorn, men det anbefales, at de også spiser andre kornprodukter, da de let kan få for meget kostfiber. Når barnet i 8 måneders alderen begynder at spise brød, så bør ca. halvdelen af brødet være rugbrød og fuldkornshvedebrød og resten varieres mellem hvidt...
Astma
Børn med astma trækker ikke vejret på samme måde som vi andre. Når man har astma, så snører luftvejene sig sammen, passagen for luft ind og ud af lungerne bliver mindre og barnet har derfor svært ved at trække vejret.
Astma er det man kan kalde for en lungesygdom og børn med astma vil ofte have anfald, hvor de tydeligt har problemer med vejrtrækningen. Under et astmaanfald vil barnet få en hvæsende, pibende vejrtrækning, kvælningsfornemmelse, vedvarende hoste og nogle gange også...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.