Brev:
Er det et problem, hvis hun vugges i søvn?
Hej igen.
Jeg har nogle opfølgende spørgsmål/kommentarer.
Du skriver at vores datter har en dårlig søvnassociation, i og med at hun skal være i bevægelse for at blive puttet.
Når vi putter til nat falder hun nu i søvn af sig selv, nede i sengen. Hun sover hele natten i sengen, men vågner gerne mellem 4 og 5 og er klar til at stå op, i den forstand at hun ikke kommer til at sove længere medmindre vi lægger hende i slyngevuggen.
Så vores valg står mellem at stå op (med et umuligt barn) eller vugge hende til at sove videre. Vi vælger det sidste da hun i forvejen ikke sover det anbefalede antal timer i døgnet. Jeg håber at hun en dag bare vil sove så vi ikke skal vugge hende.
Vi kan godt få hende til at sove i barnevogn med minimal kørsel, men hun sover kortere i barnevognen, også selvom den står uforstyrret i ...
... lejligheden (hun vågner af den mindste lyd udenfor). Hvis det er fordi at hun ikke er i bevægelse at hun vågner, hvordan "lærer" vi hende så at sove længere end 45 minutter stillestående?
Og hvis vi putter i tremmeseng og det (som jeg vil forvente) tager 40 minutter eller mere, så bliver rytmen jo helt forkert. Og er det så et større problem end at vugge hende i søvn?
Vi veksler mellem masser af gå-på-mod for projektet, og opgivelse. Som du kan læse er jeg lidt forvirret, og meget i tvivl om hvad der er bedst for os alle.
Det giver ikke så meget mening at putte hende i barnevogn hvis hun sover dårligere lure og er mere tvær, når hun samtidig godt kan falde i søvn af sig selv om aftenen.
Så summarum, er det et problem at hun vugges i søvn til lure, hvis det egentlig ikke er et problem for os?
Med venlig hilsen
Iben
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...
14. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Svær søvnmangel pga mange opvågninger
Kære Helen Min datter er netop blevet 10 måneder og jeg skriver til dig for...
7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Har vi sprunget seperationsangsten over?
Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...
29. april 2025 | Diverse | 10 mdr.
Kære Helen. Tak for dit sidste svar angående mad. Jeg synes, at det går...
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
Viden om børn:
Legetøj til baby og børn
Barnet har bedst af det nære samspil, der er mellem barnet og forældrene. Men i takt med at barnet bliver større og begynder at forholde sig lidt mere til verden omkring sig, vil det være godt, at der er legetøj, som barnet kan kigge på og undersøge.
Når barnet begynder at gribe, skal legetøjet passe til barnets lille hånd, og det er vigtigt, at legetøjet også egner sig til at komme i munden. Tingene skal være solide og uden skarpe kanter og spidser. Brug så vidt muligt legetøj,...
Vugge - møbel
En vugge er en lille babyseng, der kan vugges/gynges. At bruge en vugge har mange fordele, da det er med til at stimulere barnets ligevægtsorgan og dermed har betydning for barnets videre udvikling. Samtidig er en vugge ofte mindre end en tremmeseng, hvilket er med til at gøre den tryg for baby at sove i - mange børn kan sove i en vugge de første 3-4 måneder.
Der findes mange forskellige vugger på markedet, og i mange familier er en vugge også noget, der går i arv. Nogle vugger...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.