Brev:
Takker nej til mad
Hej Helen,
Tak for dit seneste svar. Vores datter vågner meget hurtigt, så selv om vi står klar, så er vi endnu ikke lykkes med at få hende videre i søvnen, MEN vil give det nogle flere forsøg:-)
Du skriver, at det kan hjælpe med sut. Vi forsøgte med sut, da hun blev født men uden held. Vi vil dog rigtig gerne have, at hun tager sut, da vi kan have rigtig svært ved at trøste hende i forbindelse med tigerspring, og det derudover kan hjælpe med søvnen. Har du nogle gode råd til hvordan, vi kan få hende til at tage sut? I starten forsøgte vi meget lidt, så alle råd er meget brugbare. Råd til hvordan vi bedst muligt trøster hende med og uden sut er også velkomne. Hendes sidste udviklingsspring slog os ret meget ud, da vi havde SÅ svært ved at trøste hende.
Du skriver også, at det er rigtig god ide at give hende mad, når hun vågner, og så igen når hun skal sove igen (typisk efter en time). Inden for de sidste par uger er hun begyndt at blive irriteret, hvis jeg tilbyder hende mad med så korte intervaller ...
... - skal jeg blive ved med at tilbyde hende det til trods for, hun bliver irriteret eller? Kan det være, at det ændrer sig igen, så hun spiser, når hun får tilbudt bryst? (selvfølgelig mindre, hvis hun fik mad for en time siden) Det er rigtig trælst, da jeg netop havde det med, som en del af putteritualet, og det virkede.
Desuden har vi den sidste uge oplevet 2 gange, hvor hun trods sult ikke har ville spise - jeg kan forstå, at hun ammestrejker. Hvordan håndterer vi bedst de situationer? Og hvad kan det skyldes? Der har aldrig været problemer med amning, men nu kan jeg blive helt nervøs, når jeg skal give hende mad. Begge gange er det sket, når hun er vågner ikke udhvilet op fra en 30 min lur midt på aftenen, og jeg har tilbudt hende mad, da der er gået mere end 2 timer siden sidste måltid. Og lige en sidste ting - bør jeg vente med at gå al ind på suttetræning indtil, der har været en længere periode uden ammestrejke?
Det var mange ting - jeg håber, at du kan finde rundt i det hele.
Mange hilsner
Sine
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
2. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.
Hej Helen, Jeg har en dejlig dreng på 4,5 måned. Han er en stor dreng på 9,9...
16. juni 2025 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen, Tak for dine svar på vores seneste beskeder. Vores pige har...
13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.
Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...
4. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Hej Helen Tak for dit svar til mit brev “Dårlig dagssøvn 2mdr”. Du har...
1. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Kære Helen Jeg har en datter på 11 uger, som har meget svært ved at sove....
Viden om børn:
Proprioceptive sans
Der er 3 sanser, som er fundamentet for barnets motoriske udvikling, og som er helt centrale for barnets evne til at bearbejde og bruge sine sanser og de sanseindtryk, som barnet møder i hverdagen: Det er vestibulærsansen, taktilsansen og den proprioceptive sans.
Den proprioceptive sans kaldes også muskel-ledsansen, stillingssansen og den kinæstetiske/bevægelsessans. Denne sans er kroppens evne til at opfatte bevægelse, muskelkraft, kropsstilling, og det sker ved hjælp af...
Vælling
Vælling er en tilskudsblanding, og det minder i sammensætning om en tynd grød. Tilskudsblading adskiller sig fra modermælkserstatning ved at have et højere indhold af protein og visse mineraler. I følge sundhedsstyrelsen er der ikke grund til at give barnet tilskudsblanding fremfor modermælkserstatning. Og børn der bliver ammet har heller ikke ernæringsmæssigt brug for at få vælling.
Vælling kan tidligst gives til barnet fra 6 mdr.´s alderen, og det anbefales, at man ikke giver...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.