Annonce

Annonce

Brev:

Søvn om dagen - 8 uger


4. juli 2016

Kategori:
Alder:
2 mdr.

Søvn om dagen - 8 uger

Hej.

Jeg har en dejlig søn på 8 uger som jeg ammer.

Min udfordring er primært om dagen. Han vågner, bliver ammet, efter små 20 min (lidt forskelligt) kommer han af med afføring og bliver skiftet. Han er nu en glad dreng og ca 1 time efter han har spist bliver han træt, og skal puttes.

Her kan udfordringen starte han falder i søvn oftes ved mig, (for han græder hysterisk når jeg ligger ham) jeg prøver at ligge ham og der går 5-30 og så vågner han og er ked af det. Når han vågner og jeg tager ham op så falder han oftest hurtigt i søvn ved mig. Beholder jeg ham ved mig sover han mellem en halv og halvanden time mere. Hvis jeg prøver at blive ved med at putte ham i barnevogn/vugge/sofa så vågner han hurtigt igen og er pjevset.

Har læst et andet sted at du skriver de kan ammes for at falde til ro og det passer godt på ham, men når han bliver skiftet så vågner han op. Har prøvet at svøbe ham derefter (han vil ikke have brystet når han ikke er sulten) så ved ikke hvordan jeg skal få det vendt. Så ikke alle lure i løbet ...


Annonce

... af dagen foregår på min mave eller forventer jeg for meget af ham? Han er så træt og flere dage bliver det bare en ond cirkel. Hvor han aldrig er rigtig udhvilet.

Om natten er der i det store hele ikke problemer, der ligger han i en babynest ved siden af mig, vågner ca hver 2-3 time bliver ammet, skiftet ved behov og falder i søvn, nogen gange skal jeg lige holde ham i hånden for at finde ro. Så max 15 efter han er lagt sover vi begge igen.

Min drøm er han kunne sove sine lure i dagtiden i barnevognen eller i vuggen. Men han skal bare kunne mærke mig og det synes jeg er opslidende. Da det jo er hele døgnet rundt. Det samme om aftenen skal jeg sidde ved siden af ham. Vil gerne nå lidt andet eller kunne tage ham med ud til andre. Vi har bæresele, og der falder han altid meget hurtigt til ro, men igen, når vi ligger ham fra os sover han ikke længe.

Hvordan kan jeg "lære" ham at sove uden mig? Eller forventer jeg for meget af ham og det tilfælde hvornår kan jeg så forvente han kan sove selv?

Med venlig hilsen
Majbritt

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet

Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

16. juni 2025 | Amning | 2 mdr.

Kan jeg reetablere amning?

Kære Helen, Tak for dine svar på vores seneste beskeder. Vores pige har...

Læs hele brevet og Helens svar


19. maj 2025 | Sygdom | 1 mdr.

Døsig og træt baby

Hej Vi har en baby, som godt kan være meget døsig og træt. Hun er svær at få...

Læs hele brevet og Helens svar


15. maj 2025 | Amning | 1 mdr.

Fortvivlet situation

Hej Helen, Vi vil gerne spørge generelt/åbent ind til den situation vi står...

Læs hele brevet og Helens svar


13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.

Gråd i barnevogn - del 2

Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...

Læs hele brevet og Helens svar


4. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.

Gråd i barnevogn - 2 mdr.

Hej Helen Tak for dit svar til mit brev “Dårlig dagssøvn 2mdr”. Du har...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Kravle

De fleste børn begynder at kravle, når de er mellem 8-12 måneder gamle. Nogle børn kravler dog allerede i 6 måneders alderen, og andre børn springer kravlestadiet helt over.

Det er vigtigt, at barnet kravler, da det har stor betydning for barnets motoriske udvikling og kunnen senere i livet. Når barnet kravler styrkes armmusklerne, og barnet øver sig i at holde hovedet oppe og i at bevæge det frit i alle retninger. Det sker små rytmiske bevægelser i ryggen, som er vigtigt for at...

Læs mere i Babylex

Skråstol

Børn har brug for at kunne bevæge sig frit for at udvikle sig bedst muligt. Børn der placeres i en skråstol vil sidde passivt og vil, hvis de sidder der længe, blive svage i nakke og ryg. Man kan sagtens vænne et barn til at sidde i en skråstol, hvis det har underholdning foran sig, og det kan være bekvemt for forældrene, men det er ikke det bedste for barnet.

Et barn skal have lov til at være på gulvet så meget som muligt. Det er på gulvet at barnet lærer at trille, krybe og...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om dit barns udvikling. Bogen er propfyldt med nyttig viden for alle forældre!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak for dit svar omkring min søns sovevaner.

Jeg startede med at skære natamningen helt væk, og så var der kun godnattåren tilbage, den virkede han pludselig ikke så interesseret i så den blev også droppet, og helt uden drama og gråd;-)

Nu kunne jeg så få ham til at falde i søvn uden at være helt tæt på mig, men han ville stadig ikke ned i tremmesengen i vågen tilstand.

Jeg læste så at du havde rådet andre til at tage den ene side af sengen, da nogle børn følte sig indespærret.... og hold da k... det gjorde en forskel!!

Dels falder han i søvn glad og tilfreds i sin egen seng, derudover sover han bedre og længere tid i hans egen seng (han kommer stadig ind til os om natten). Han går oven i købet selv ind og lægger sig i sengen når det er sove tid!

Tak fra Rikke, mor til dreng på 16 måneder


Annonce