Brev:
Vil spise selv?
Kære Helen
Så har jeg endnu en gang et spørgsmål vedr. vores datters kost. Hun er nu blevet 8 måneder. Vi har gennem den seneste månedstid haft en varation af problemer som vi har bakset med.
Først ville hun kun spise hvis hun fik HIPP-glas, hvilket hun så fik. Så ville hun kun spise, hvis hun fik det samme som os, det fik hun så. Og nu vil hun så (næsten) kun spise, hvis hun kan/må selv - men hun er altså kun 8 måneder.
Hun accepterer, at vi giver hende grød om morgenen, og den youghurt hun får enten efter frokost eller om eftermiddagen må vi også gerne give hende. Men rugbrødshapserne til frokost vil hun kun have, hvis hun selv må putte dem i munden og det er også ok.
Men det er straks værre med aftensmaden. Hun har stortset kun fået lidt ærter og majs samt ...
... lidt brød/brødskorpe de sidste par dage. Hvis vi kommer med skeen med kartoffelmos, kød eller advocadomos eller hvad der nu får - så er munden bare lukket. Vi har prøvet at give hende en ske hun selv kan sidde med - men det betyder bare, at der ikke er plads til "vores" ske. Det skal til slut lige nævnes, at hun stadig "kun" drikker mellem 100-150 ml mme efter middag inden sengetid.
Vi har derfor brug for et godt råd til hvordan vi nu kommer videre (igen). Hun kan vel ikke bare leve af ærter, majs og brød til aftensmad - eller ?
Jeg vil lige nævne at hun ikke hører til blandt de store (69 cm og 7,5 kg for ca. 14 dage siden) så hun har ikke de store elastikker at give af.
Jeg håber du kan hjælpe os med at komme videre, som du har gjort før.
Med venlig hilsen
Nete
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...
2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.
Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...
14. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Svær søvnmangel pga mange opvågninger
Kære Helen Min datter er netop blevet 10 måneder og jeg skriver til dig for...
Viden om børn:
Taktilsansen
Der er 3 sanser, som er fundamentet for barnets motoriske udvikling, og som er helt centrale for barnets evne til at bearbejde og bruge sine sanser og de sanseindtryk, som barnet møder i hverdagen: Det er vestibulærsansen, taktilsansen og den proprioceptive sans.
Taktilsansen kaldes også berørings- og følesansen. Den er vigtig for barnets kropsbevidsthed, og den gør, at vi kan mærke varme, kulde, smerte, tryk mm. Børn som har problemer med deres taktile sans, vil ofte ikke bryde...
Allergi børn
Børn fødes ikke med allergi, men alle børn kan få allergi, og det er vigtigt at forebygge allergi i hverdagen.
Allergi er ofte en arvelig sygdom, som tit knytter sig til astma, høfeber, børneeksem og fødevareallergi. Hvis forældre eller søskende har allergi eller har haft behandlingskrævende allergi, så vil risikoen for, at et nyt lille barn også får allergi være større. Men selvom I ikke har allergi i familien, vil der være 5-10% risiko for, at jeres barn udvikler allergi.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen,
tak fordi du eksisterer! I 6,5 måned - siden min søn kom til verden - har jeg benyttet mig af din hjemmesiden og læst adskillige hjælpsomme svar/spørgsmål/artikler mm. Hvilken lettelse i øvrigt, at en del førstegangsmødre føler det samme som jeg selv; overvældet af kærlighed, nervøs, urolig, lykkelig, nysgerrig, komplet for meget etc etc:)
Din kærlige og varme jargon gør, at man straks føler sig tryg i at “dele” ens liv og baby med dig!