Brev:
Hjælp til stop af amning
Kære Helen
Jeg skriver til dig, da jeg har brug for din hjælp. Jeg har en datter på snart 10 uger og jeg har fra start ammet og og givetMME. Jeg har fra start haft svært ved amning og blev også indlagt med en brystbyld og brystbetændelse og fik derefter penicillin. Derefter troede jeg, at jeg fik svamp fordi mine brystvorter blev helt hvide og det gjorde ondt ved amning, men ikke uden på brystet, mere inde i brystet. Derfor har min læge igen undersøgt mig og vi har fundet ud af at jeg har White Nipples Syndrome (Raynard's sydrom) og det gør ondt når jeg ammer og jeg har forsøgt i 4 uger nu, uden bedring og nu vil jeg gerne nedtrappe amning og evt. amme om kun om natten eller helt stoppe. Det er rigtig ærgerligt da jeg endelig har fået gang i min mælkeproduktion
Min datter får som sagt MME men vil meget hellere have bryst. Og jeg forsøger lige nu at give hende skiftevis ...
... flaske og bryst for at forsøge at få min mælkeproduktion til at stoppe. Dog bliver hun om aftenen mere pylret og vil gerne have bryst for at falde til ro ( og i søvn) Jeg kan mærke at tanken om at give slip på amning og den kontakt det medfører gør mig ked af det, men samtidig bliver jeg ked af at amme, da det gør ondt.
Jeg har derfor brug for din hjælp til ammestop/nedtrapning og overgangen til flaske, og hvad gør jeg om aftenen for at få hende til at falde til ro når hun ellers plejer at få bryst. Normalt kan jeg godt lægge hende og så falder hun selv i søvn, bortset fra om aftenen.
Og hvad kan jeg gøre for at bibeholde den gode kontakt vi har gennem amning, når jeg på et tidspunkt er gået helt over til flaske. Jeg synger og leger med hende og hun er en glad lille en og jeg kan simpelthen ikke lide at gøre hende ked af det.
Ser frem til dit svar.
Med venlig hilsen
M
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. juni 2025 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen, Tak for dine svar på vores seneste beskeder. Vores pige har...
19. maj 2025 | Sygdom | 1 mdr.
Hej Vi har en baby, som godt kan være meget døsig og træt. Hun er svær at få...
15. maj 2025 | Amning | 1 mdr.
Hej Helen, Vi vil gerne spørge generelt/åbent ind til den situation vi står...
13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.
Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...
4. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Hej Helen Tak for dit svar til mit brev “Dårlig dagssøvn 2mdr”. Du har...
Viden om børn:
Babyalarm
Babyalarmer kan give et fingerpej om at det lille barn sover godt eller er ved at vågne, men babyalarmer kan ikke bruges som babysitter og når man bruger en babyalram skal man altid tjekke sit barn ved selv at se på det.
Der er stor forskel på kvaliteten af de alarmer, der er på markedet og priserne svinger fra få hundrede kroner til langt over 1000kr.
De trådløse og batterikrævende alarmer er de mest populære i Danmark, fordi danske børn ofte sover udenfor. Vælger...
Tænder
Der er stor forskel på, hvornår børn får deres første tænder. Nogle bliver født med en tand eller to. Andre er over et år før den første tand melder sig.
De fleste børn får dog deres første tænder omkring 6 mdr.´s alderen og vil have et komplet sæt tænder omkring 3 års alderen, dvs. 20 tænder.
Mange børn får ondt i gummerne, når tænderne bryder igennem. Her kan det hjælpe med en bidering, eller noget koldt at bide i f.eks. et stykke agurk. Skær en skive agurk på...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.