Brev:
Nyfødt
Kære Helen
Har fortsat nogen lavpraktiske spørgsmål, og du er meget velkommen til at slå dem sammen med forrige spørgsmål.
Vi forsøger at følge din råd om amning, skiftning, amning og putning. Tit er det sådan at vores datter kan vågne fra en lur og så skriger hun bare og det eneste der hjælper er at hun bliver lagt til bryst. Hun har måske skidt her mens hun sov men det skifter vi ikke før jeg har ammet hende men problemet er jo at hun ofte kan falde hen igen når jeg så ammer og så føler jeg jo at jeg skal vække hende for at skifte hende, og det ved jeg ikke om er rigtigt at gøre. Det er jo noget nemmere hvis hun ikke rigtig falder i søvn af amningen efter en lur og så kan blive skiftet, have lidt vågen tid og blive ammet igen og så sove lur igen. Har du råd til ...
... dette?
Som det er lige nu så ammer jeg i gennemsnit hver 1,5 time døgnet rundt og det synes jeg godt nok er ofte. Og hver amning varer i gennemsnit 10-14 min. Hvad tænker du om det? Kan du fortælle lidt om mælkeproduktionen i denne periode. Hun er 6,5 døgn nu. Min mælk er løbet til men mine bryster når stort set aldrig at blive meget spændte, da hun spiser så tit. Hun blevet vejet, da hun var 4,5 døgn og der manglede hun kun 100 g for at nå sin fødselsvægt.
Jeg ved at gråd er er spædbarns eneste sprog men da jeg tidligere har haft et kolikbarn, så sidder der lidt tilbage i en, når man hører for meget af det. Er det normalt at spædbørn græder en del og er det normalt at det eneste som hjælper er amning? Synes ikke jeg kan nusse og trøste det til at stoppe.
Hilsen
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
28. januar 2025 | Diverse | 0 mdr.
Kære Helen Så kom lillesøster til verden, og det er gået rigtig godt....
7. november 2024 | Udstyr | 0 mdr.
Kære Helen. Jeg har termin om 14 dage og tror, at jeg efterhånden er så...
3. oktober 2024 | Transport og ferie | 0 mdr.
Kære Helen Vi er for 3 uger siden blevet forældre til en lille dreng, og vi...
30. september 2024 | Udstyr | 0 mdr.
Kære Helen Graviditeten skrider fremad og vi er efterhånden ved at have styr...
Viden om børn:
Quinoa
Quinoa er en plante, der vokser både vildt og dyrket. I Danmark kan den købes i supermarkedet og sælges her både som mel, flager og gryn. Den minder om hirse eller ris og kan indgå i madlavningen som alternativ til kartofler, ris og pasta.
Quinoaflager kan bruges til grød og indeholder ikke gluten, hvorfor quinoagrød kan gives før 6 måneders alderen. Det anbefales at man generelt varierer mellem forskellige grødtyper til børn. Quinoagrød har en lidt "fnugget konsistens" og smager...
Mellemmåltider børn
Børn har brug for at få 3-4 mellemmåltider i løbet af dagen. Børn over 1 år bevæger sig ofte meget og mellemmåltiderne sikrer deres energibehov. Derfor skal mellemmåltider også være sunde.
Mellemmåltiderne vil ofte ligge formiddag, eftermiddag, før aftensmaden og som godnatmåltid.
Mellemmåltider kan være:
- Grovbolle f.eks. havregrynsboller, eller grovbrød med lidt frugt
- Rugbrødssnitter med smør, ost, frugt
- Frisk frugt, råkost,...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.