Brev:
Nattesøvn og opvågninger - 9 mdr.
Kære Helen
Jeg har en lille mand på 9 1/2 måned, der har kæmpet med nattesøvnen og rigtigt mange opvågninger siden, han var et par måneder. Fra han bliver puttet ved en halv otte ottetiden om aftenen til tolv vågner han mellem otte og ti gange, hvor han de fleste gange er rigtigt ked af det, og vi er nødt til at tage ham op for at berolige ham. Resten af natten for det meste hver time.
Han har fået tjekket ører og haft ham i behandling hos en osteopat, så vi har tænkt at det nok skulle blive bedre og være tålmodige. Jeg har skrevet til din brevkasse med udfordringen tidligere, og vi har fulgt dine råd, men vi har kun haft enkelte ”gode” nætter. Jeg synes det er svært, når han bliver så ked af det. Vi tager ham kun op og vugger ham til han er faldet til ro, og lægger ham så igen, men tit går der så 10 min og han græder igen. Så forsøge at vugge ham blidt i sengen, hvilket sjældent virker, så op og vugge igen. Nogle gange fortsætter dette i helt op til 3-4 timer.
Det skal siges at min dreng har masser af lækre elastikker (har sprunget vækstkurven), så han spiser rigtigt flot i løbet af dagen. Vi var så småt ved at trappe ned til to flasker om dagen ved at fjerne den sene aften, men han virker enormt tørstig, så vi går rigtigt langsomt til værks. ...
...
Om dagen synes jeg han er glad og nem at få til at sove. Vi følger faste spise og puttetider. Og jeg synes jeg har været meget insisterende i at ”træne” ham i søvnrutinen om dagen, som har givet pote. Derfor må det næsten kun være os, der griber det forkert an om natten, tænker jeg.
Vi har stærkt overvejet at hyre en søvncoach. Kan du fortælle lidt omkring proceduren, og evt. anbefale en?
På forhånd tak ;-)
Vores dagsrutine
0600-0700: Står op, grød m. frugtmostopping + vand af kop
930-1000: Flaske 180ml, putning – sover 1 time til 1 ½. Når han har sovet over en time, vågner han glad og pludrende. Hvis ikke, vågner han lidt ked af det.
1100-1200: alt efter hvornår han vågner får han grøntsagmos med lidt kød eller fisk, rugbrødsmad med smørelse + vand af kop.
1400: Bær eller frugtmos + vand af kop, putning – sover normalt 1 time til 1 ½.
1600: Grød, frugt i hånd, en halv bolle med smørelse.
1800: Grøntsagsmos blandet med vores aftensmad, frugt eller andet i hånd + vand af kop
1830-1900: for det meste et aftenbad
2000: Flaske i soveværelset 200ml– og når han glipper med øjnene ind i seng, hvor han tit falder i søvn med det samme uden problemer.
21-24: mange opvågninger (omkring 10-15 stykker)
2400: Flaske 150ml.
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
14. juli 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Kære Helen Jeg er lidt bange for at jeg har skadet min søns og min relation...
7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...
2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.
Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...
Viden om børn:
Lus hos børn
Rigtig mange familier oplever, at deres børn kommer hjem med lus, og det bedste du kan gøre er at kæmme dit barn. Kæmning gør du bedst således:
1. Først vasker du barnets hår almindeligt. Helt våde lus sidder stille, men hvis lusene er tørre eller kun let fugtige, så bevæger de sig rundt. Våde lus er derfor lettere at få fat i. Sæt barnet på en stol foran dig, så du sikrer dig en god arbejdsstilling. Det tager tid at kæmme hår.
2. Så kommer du en god portion balsam...
Efterveer
Efter fødslen skal livmoderen trække sig sammen til normal størrelse igen, - disse sammentrækninger kalder man efterveer. Jo flere børn man har født, jo mere vil livmoderen skulle trække sig sammen, og jo værre er efterveerne ofte.
Efterveer mærkes ofte under amning. Når barnet dier ved brystet, produceres hormonet oxytocin, der får livmoderen til at trække sig sammen og i dagene efter fødslen vil livmoderen gradvist blive mindre - lige efter fødslen går livmoderen ofte til...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.