Brev:
8 måneder - Vil ikke overgive sig til søvnen
Hej Helen
Tak for en fantastisk side og bøger med mange dejlige konkrete tips og vejledninger.
Jeg skriver til dig fordi min datter på 8 måneder er helt umulig at få til at sove om aftenen.
Vores datter er en fantastisk pige med temperament og store smil:) hun er aktiv og kommer godt omkring (møver sig rundt), sætter sig op og vender og drejer sig. Hun er super nysgerrig og glad.
Vi følger din kost og søvnplan
7.30 grød og vand
9.00 frugtmos og derefter puttes til formiddagslur. Denne varer alt mellem 1/2 og 2timer. De seneste uger nærmere en halv end 2 timer. I barnevognen kan hun sagtens sove 2 timer - den seneste uge har hun været umulig at få til at sove i sin seng også til denne lur.
11.30 frokost. Enten mos med lidt fisk eller en rugbrødsmad
13.30 ammes og puttes til eftermiddagslur. Sover ca 2 timer her. I barnevognen. Hvis ikke i barnevogn så er luren markant kortere
16.00 grød med frugtmos
18.00 aftensmad - grøntsagsmos med kød eller fisk- eller det vi voksne får, hvis det er børnevenligt
19.30- putteritualerne starter:
1) nattøj på
2) børste tænder
3) godnat historie
4) amning
Og så starter showet...
Så snart hun rammer madrassen bliver hun ked af det. Vender sig rundt, rejser sig op, jeg lægger hende ned igen osv. Til sidst bliver hun så utrolig ked af det, at tårerne står ud af øjnene og hun er ...
... helt rød i hovedet og utrøstelig.
Vi har forsøgt at det er faren der putter men det hjælper ikke - er nærmest værre. Lægger jeg mig med hende i vores seng så falder hun i søvn. Hvis hun har hidset sig helt op skal der gerne et bryst til. Jeg kan dog ikke lade hende ligge der, da der ikke er sidder på sengen og hun derfor kan falde ud.
Hvis jeg flytter hende når hun er faldet i søvn vågner hun op så snart hun rammer madrassen i sin tremmeseng.
En gang i mellem falder hun i søvn når vi lægger hende, men vågner så efter 30-40 min og er utrolig ked af det. Det er her også svært at trøste hende.
Hendes tremmeseng står på hendes eget værelse. Da hun var lidt mindre havde hun en vugge hun sov i i vores soveværelse, men den er hun vokset ud af. Hun har altid bedst kunne sove steder hvor hun kan nå kanten, derfor har hun haft en nest at ligge i og nu har hun det samme i sin tremmeseng.
For et par måneder siden ville hun heller ikke længere have sin sut og bliver sur, hvis jeg giver hende den i munden. Leger med den, men finder ingen ro i den. Det kom nærmest fra den ene dag til den anden og ca samtidig med hun fik sin første tand.
Den seneste uge eller nok mere har problemet også været der ved formiddagsluren.
Hun kan simpelthen ikke overgive sig til søvnen.
Har du et par gode råd?
Mange hilsner
Den søde vågne piges mor:)
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
14. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Svær søvnmangel pga mange opvågninger
Kære Helen Min datter er netop blevet 10 måneder og jeg skriver til dig for...
7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Har vi sprunget seperationsangsten over?
Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...
29. april 2025 | Diverse | 10 mdr.
Kære Helen. Tak for dit sidste svar angående mad. Jeg synes, at det går...
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.
Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...
Viden om børn:
Rød numse
De fleste børn får ind imellem en rød numse fordi urin og afføring irriterer huden. Nogle børn mere end andre.
For at forebygge rød numse, er det vigtigt at skifte bleen tit og brug af salver og cremer bør altid holdes på et minimum. Lad barnets hud lufttørre og brug kun mild sæbe, når der er afføring ellers vil rent vand de fleste gange være nok.
Tør numsen grundigt også i folderne og brug f.eks. en føntørrer til at lufttørre huden med, men pas på den ikke bliver...
PKU
Phenylketonuri, PKU, er en stofskiftedefekt og det kaldes også nogle gange for "Føllings syge" efter den læge, som opdagede sygdommen i 1934.
I Danmark er det jordemoderen, der efter fødslen, undersøger om barnet har PKU. Dette gøres ved at tage en blodprøve, en hælprøve på alle nyfødte. Prøven skal tages når barnet er mellem 48-72 timer gammel. Får man et positivt resultat på prøven, skal barnet have behandling før det er 2 uger gammelt og indenfor 24 timer efter det positive...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen,
Tusind tak for svar. Selvom jeg inderst inde godt ved, at der nok ikke er det store at gøre ved vore urolige nætter - andet end at vente på hun bliver større - så er det altid rart at vende det med dig alligevel.
Jeg synes det er så synd, at du aldrig ser alle de små søde, som vi snakker om. Så her er ihvertfald et billede af vores lille datter - det glade barn.
Kærlig hilsen Stine