Brev:
Putning tvillinger 23 mdr.
Kære Helen
Jeg har før haft skrevet til dig angående putning af vores tvillinger, som nu er 23 mdr. Jeg forsøgte at bruge nogle af de råd, du gav, men jeg synes det var svært at få til at passe til os. Fx lød stryge-tøj-metoden skøn, men jeg kan ikke få det til at fungere, da der skal være mørkt i rummet hvor de sover (de deler værelse).
De sover i hver deres tremmeseng og vi har prøvet mange forskellige scenarier. Indtil de var ca. 19 mdr kunne vi putte dem og sige godnat og så sov de faktisk. Herefter har det været et mareridt og det tager nu en hel time at få dem til at sove (jeg ved der er andre der kæmper i længere tid, men jeg synes alligevel det er længe...). Og det er ikke hyggeligt!
Da de var ca 19 mdr var det som om, at de begyndte at føle sig utrygge i værelset når vi ikke var der og jeg kunne læse mig til, at de i denne alder oplever en stigende farefornemmelse. Derfor synes vi det var naturligt, at de nu havde brug for, at vi sad ved siden af dem. Så det gjorde vi. Far sidder ved siden af vores søn og jeg sidder ved siden af vores datter. Vores søn sov det første lange stykke tid meget hurtigt og kort herefter faldt vores datter i søvn. Nu er vores søn blevet meget svær at putte, han vil have vand og tusind andre ting. Når vi siger nej bliver han helt hysterisk! Og der er lige det ekstra oveni, at det faktisk ikke er hensigtsmæssigt for ham at få vand efter han er puttet, for han har refluks og medicinen virker ikke, når han drikker for meget vand efter det er givet. Det er så sådan, at vores datter ikke kan finde ro, før hendes bror sover og derfor sover hun jo også først meget sent nu. Hun laver så ikke så meget hurlumhej, men er egentlig rimelig stille. Hvis vi prøver at putte dem og gå ud, så bliver ...
... de dybt ulykkelige.
En putning foregår sådan, at vi giver nattøj på og trækker ind på værelset hvor vi læser bøger (nogen gange gider de ikke have læst højt og så dimser de bare rundt imens vi sidder på gulvet). Når vi så putter siger vi godnat, slukker lyset og ofte har vores søn lige brug for at sidde lidt hos far inden han kommer op i seng. Og så starter cirkus! Så vil han op igen, så skal han lige have en ting, så skal hun lige have en ting, så snakker de, så græder de, så skal de have mere vand. Efter ca 30 min er der nogenlunde ro og så går der yderligere 30 min før begge børn sover. Indimellem "truer" vi med at gå hvis ikke de ligger sig ned, men jeg synes det virker så forkert....
Det er egentlig tåleligt, men grunden til at jeg skriver til dig for at få hjælp er, at det bliver værre og værre og vi bliver selvsagt mere og mere irriteret. Og jeg ønsker sådan, at de skal falde i søvn på en rolig og behagelig måde og ikke med to irriteret og sure forældre.
Vi har også overvejet at skifte deres tremmesenge ud med en stor fælles madras på gulvet så vi kan ligge med dem til de sover, og den vil også kunne bruges når de vågner om natten, så kan en af os ligge sig ind til dem. Men vi er rædselslagne for, at det gør det hele endnu værre idet de sikkert vil løbe i alle retninger ved putning. Nu er de i det mindste i deres seng til de sover (de har ikke fundet ud af at kravle ud af sengen endnu).
De sover ofte dårligt om natten med mange opvågninger og det eneste der virker er, når de kommer ind til os, og det er sådan set fint nok. Men hvor ville det være rart, hvis de kunne puttes lidt mere fredeligt.
Håber det lange spørgsmål gav mening, jeg ser frem til at høre fra dig.
De bedste hilsner,
tvillingernes mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
2. maj 2025 | Sovevaner | 21 mdr.
Kære Helen, Vi håber, du kan hjælpe os med at skabe en kortere og endnu...
2. maj 2025 | Udstyr | 22 mdr.
Kære Helen Som du ved, så har vi store udfordringer med storesøsters (22mdr)...
13. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Håndtering af selvstændighedsalder og aftenputninger
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om vores datter på 22 måneder, som i...
10. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Reaktion på at være blevet storesøster
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om min datter på 22mdr som er blevet...
4. april 2025 | Sovevaner | 22 mdr.
Opfølgning på opvågninger om natten - 22mdr
Kære Helen Tak for dit svar vedr. mit brev om min datters opvågninger....
Viden om børn:
Æg
Hårdkogte æg, eller æggepandekage, kan gives fra 6 måneders alderen. Men i små mængder. Æg kan således gives som en del af en varieret kost og mange børn kan godt lide smagen af æg.
I æggeblommen findes et relativt højt indhold af kolesterol, det er dog først og fremmest madens indhold af mættet fedt, der påvirker blodets kolesterolindhold.
Man ved ikke præcist, hvor meget æg man kan tåle før det ses på kolesterolindholdet. Nogle mennesker kan spise meget æg og...
Tandbørstning
For at undgå huller i tænderne skal barnet have børstet tænder, ligeså snart den første lille tand bryder frem.
Det er vigtigt at børste tænderne to gange om dagen - morgen og aften.
Gør det til en vane at børste tænderne hver dag og på et tidspunkt, hvor det passer ind i jeres rutiner - f.eks. om morgenen, når I står op, og om aftenen inden barnet skal i seng.
Brug en blød tandbørste, som passer til barnet alder. Børst både indvendig og udvendigt på...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...