Brev:
Vælling - hvornår?
Hej Helen
Min datter på 3 1/2 mdr sover meget uroligt om natten. Hun trives generelt godt, får flaske og spiser mellem 150-200 ml om dagen og natten. Hun vejer ca 8 kg, og ifølge min ASAP skal hun ikke spise over 1000 ml om dagen. Hun spiser pt mellem 800-1050. Om dagen går der mellem 3,5-4,5 time imellem, men om natten spiser hun hver 3,5 time. Hun har afføring hver eller hver anden dag, og får movicol, det fungerer fint, og hun virker bestemt ikke generet.
Jeg hjælper med at stimulere hende fysisk og mentalt i løbet af dagen, så hun sover godt. Hun har vågentid på 2 timer, hvor vi pusler, leger, snakker, spiser og leger igen, inden hun puttes i barnevogn. Hun får tre lure i løbet af dagen: en formiddagslur omkring kl 8, hvor hun sover mellem 1,5-3,5 time, en middagslur omkring kl 13, hvor hun sover 1,5-2 timer og en powernap på ca 30 min, inden hun puttes til natten ...
... mellem 19-20. Hun vågner kl 22 og får natflaske, og spiser igen omkring kl 2 eller 3, og vågner ca 5:30-6:00. Men om natten sover hun meget uroligt, taber sutten rigtig mange gange, og tit og ofte må vi tage hende op og visse hende i armene, får at hun så sover lidt igen. Dette har hun altid gjort. Nu, hvor hun snart er 4 mdr, over jeg kraftigt at forsøge at give hende vælling som natflaske i håb om, hun sover bedre.
Er dette en mulighed, eller er der andet du tænker vi kan gøre, for at hjælpe hende til at sove bedre om natten. Det skal lige tilføjes, at hun også sover meget urolig om dagen, hvor vi må være over hende konstant, for at holde hende sovende. Derfor også et behov for mere nattero for mor og far. Vi forventer bestemt ikke, at hun sover natten igennem, men bare sover bedre, således hun også er mere klar til dagen, der venter hende.
Med venlig hilsen
en træt mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.
Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...
4. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Hej Helen Tak for dit svar til mit brev “Dårlig dagssøvn 2mdr”. Du har...
1. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Kære Helen Jeg har en datter på 11 uger, som har meget svært ved at sove....
22. marts 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Kære Helen. Uanset hvornår vi lægger vores søn, vågner han HVER nat mellem 3...
8. marts 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Lang eftermiddagslur - kortere søvnstræk om natten
Hej Helen. Vores søn på 2 måneder sover i løbet af dagen lure på 1-2 timer,...
Viden om børn:
Jordemoder
En jordemoder er uddannet til at hjælpe gravide, fødende og nye familier. Når du bliver gravid, så skal du i første omgang kontakte din læge. Lægen vil herefter automatisk sørge for at give besked til dit fødested, og dermed en jordemoder, som så vil indkalde dig til undersøgelse.
Som gravid er du, så vidt det er muligt, tilknyttet een jordemoder i hele graviditetsforløbet. Du (og din partner) vil blive kaldt til samtale og undersøgelser løbende gennem hele graviditeten, og I...
Tilstoppet tårekanal
Mange nyfødte børn har en tilstoppet tårekanal. Barnet ser ud som om, at det har søvnklatter i øjenkrogen hele tiden, eller at øjnene konstant virker fugtige.
Tårekanalen er en tynd kanal, som løber fra den inderste øjenkrog til næsen. Det er bl.a. den, der får os til at snøfte, når vi græder.
Tårer er 'øjnenes sprinkleranlæg'. Tårerne løber i en konstant strøm fra øverste, yderste øjenkrog ned og renser øjnene. Øjenvipperne er en slags 'vinduesviskere', og...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.