Brev:
Nattesøvn - 2 år, 7 mdr.
Kære Helen
Endnu et spørgsmål til vores datters nattesøvn :-)
Hun er nu 2 1/2 år, og vi har haft succes med 'strygetøjsmetoden', således at hun nu helt selv falder i søvn i sin egen seng om aftenen.
Hun sover ikke længere til middag (hverken i vuggestuen eller hjemme), putteritualet er godt og fast, og hun falder i søvn på 5-15 minutter, efter hun har fået puttet dynen godt om sig. Vi går ovenpå og læser bøger cirka kl. 18.30, og hun sover som regel omkring kl 19.
Vi har tilmed fået ændret den dårlige vane med at hente hende ind i vores seng, hvis hun vågner om natten. Til gengæld sover en af os nu fast ved siden af hendes seng på en madras på gulvet.
Det gør vi primært, fordi vi har en fornemmelse af, at hun er mere tryg på den måde og derfor sover bedre. Det betyder bla., at hvis hun vågner og har brug for os, er vi der med det samme, og vi undgår, at hun vågner rigtigt og har svært ved at falde i søvn igen.
Alligevel er der nætter (nok tre om ugen), hvor hun vågner af sig selv (i mellem kl. 24 og 3) og derefter er vågen i op til tre timer. Hun vågner, som sagt, tilsyneladende af ingenting og siger bare med høj klar stemme, at hun er færdig med at sove.
Vi insisterer på, at hun skal ligge ned, men at hun ikke behøver sove. Hun kan godt blive rigtig ked af og meget utålmodig, men hun ender med at falde i søvn ...
... igen. Og så er det jo svært at vække hende kl. 7, hvor vi plejer at stå op, hvis hun har været vågen fra kl 1 til 3.
Har du et bud på, hvad det skyldes? Og om der er en måde at afhjælpe det på?
Og kan vi gøre noget for at vænne hende til at ligge alene på værelset?
Til info skal det siges, at jeg er gravid, og vi venter en lillebror til august. Og at vores datter skal begynde i børnehave den 1. maj. Det taler vi selvfølgelig om, men vuggestuen har rådet os til ikke at tale for meget om det, da vores datter er følsom og meget hurtig til at opfatte stemninger og uregelmæssigheder. Hun er langt fremme i forhold til sine jævnaldrene - kan fx stort set alle bogstaver og siger S som Søren, U som Ulla etc. når hun ser bogstaverne.
Vuggestuen lader til at synes, at hun nærmest er længere fremme, end hun selv kan bære - og måske derfor sover dårligt, fordi der er så mange tanker i hendes hoved.
Jeg håber, du kan hjælpe os med nogle gode og brugbare råd.
Vi kunne så godt tænke os at få indført en rigtig god soverytme, inden lillebror kommer :-) bla. derfor har vi heller ikke så stor fokus på at droppe sut og ble.
Hun har behov for trygge rammer og elsker sin sut (når hun er ked af det, træt eller skal sove), og vi vil gerne fokusere på én ting af gangen. Nemlig nattesøvnen.
På forhånd mange tak.
Kærlig hilsen
Skattepigens mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
10. april 2025 | Sovevaner | 2 år, 7 mdr.
Kære Helen. Vi søger råd til at få putning til at fungere. Vi har pga....
28. marts 2025 | Opdragelse | 3 år
Børnehave og meget bestemt 3-årig
Kære Helen Jeg har skrevet før om vores familie, og er nu vendt tilbage til...
2. marts 2025 | Opdragelse | 3 år
Hvordan får jeg min datter til at hjælpe til
Hej Helen Jeg kunne rigtig godt tænke mig, at min datter begyndte at hjælpe...
12. januar 2025 | Udvikling | 3 år
Hej Helen Vores datter er nu 3 år og bliver itvivl om hvad der forventes af...
11. januar 2025 | Sovevaner | 2 år, 6 mdr.
Kære Helen Det er ved at være et stykke tid siden sidst, men nu er jeg...
Viden om børn:
Graviditet
Det første tegn på, at du er gravid, er normalt udebleven menstruation, eller at du bløder meget lidt. Derudover kan du få kvalme - især om morgenen. Dine bryster kan vokse og blive ømme. Du kan også opleve at være ekstra træt.
Har du mistanke om, at du er gravid, så er det en god idé at tage en graviditetstest. Du bør også altid kontakte din læge, for at aftale tid til en graviditetskonsultation.
Graviditeten varer normalt 40 uger, og lægen vil beregne din...
Efterfødselsreaktion
Både mænd og kvinder kan få en efterfødselsreaktion - i Danmark rammes ca. 10-15% af nybagte mødre af en fødselsdepression, og ca. 7% af mændene får en depression i forbindelse med at blive far. Faktisk mener man at tallet for fædre kan være betydeligt højere, måske endda højere end antallet af kvinder der rammes.
Nogle af symptomerne kan være ens for både mænd og kvinder - begge køn kan f.eks. føle skyld, selvbebrejdelse, håbløshed og en følelse af ikke at være en god nok...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen.
Tak for kampen i medierne mod ’skrig dig i søvn’ metoden. Den er godt nok sej!
Jeg videresendte dit indlæg fra din egen side til en kollega, som var grædefærdig af tvivl over om hun var en dum og dårlig mor, når hun bare blev ved med at gå ind til sin grædende søn om aftenen. Hun var simpelthen så lettet og følte sig så godt bakket op. Hun havde fået mange ’gode råd’ fra venner og familie, som også havde forsikret hende om at hun både forkælede barnet og gjorde det utrygt (?!?) med sin inkonsekvens og blødsødenhed.
Det er en vigtig, vigtig kamp du kæmper for at få spredt et væsentligt budskab!