Annonce

Annonce

Brev:

Baby kan kun sove i vikle, powernapper


26. februar 2016

Kategori:
Alder:
2 mdr.

Baby kan kun sove i vikle, powernapper

Kære Helen

Siden jeg fik min søn for 2 mdr siden snart, har jeg været ivrig læser af dine svar.
Jeg håber du måske også har et godt råd til os i denne situation.

Min søn blev født 1 uge over termin (så slap vi for et julebarn ;-) ) og de første dage gik godt. Derefter blev han mere og mere ked af det, amningen der ellers var startet godt gik skævt og han ville kun være hos mor eller far, og sov kun der. Efterhånden sover han kun når vi går rundt med ham.

Amningen: Jeg har en del mælk, og troede en overgang at problemet var overproduktion, kraftig nedløbsreflex etc, hvorfor jeg har forsøgt at malke lidt ud på forhånd, blokamning etc. Det hjælper lidt, men sagen er, at han kun spiser 4-5 min hvorefter han begynder at skrige. Vi bøvser flere gange under amning, ofte uden bøvs. Efter de 4-5 min vil han slet ikke ligges til, og i sidste uge havde vi 3 dage med "ammestrejke", hvor han skreg bare ved synet af mit bryst. Det er bedre igen, således at han nu fuldammes (vi var nødt til at give ham flaske til sidst i sidste uge), men han kan kun ammes liggende. Der har også været perioder, hvor han kun ville amme liggende, når han lige var taget ud af søvnen.

Søvn: Han har i dagtig kun villet sove hos os siden han var en 4-5 dage gammel. VI har investeret i et par vikler, og det fungerer sådan set også ok - bortset fra at han nu er en Basse på 6 kg (han følger fint sin kurve), og mor er ved at være træt i ryggen.
På gode dage kan jeg være hekdig at amme ham i søvn i vores seng om eftermiddagen, men det er måske 3/10 dage jeg kan det - her skal jeg så ligge sammen med ham 1 time, før han kan sove videre selv 1-2 timer (de dage er en fest). Jeg har gjort rigtigt meget for at forsøge at få ham til at sove selv, vugget ham i armene i timevis, vugget ham i vuggen med sut (den skal holdes på plads konstant med en hånd, ellers taber han den), forsøgt at lægge mig med ham i dobbeltsengen, efter amning, med sut, og synge/nynne ham i søvn (har virket 1 gang - muligtvis mere træthed efter 40 mins gråd).

Jeg går ture med ham i barnevognen, ...


Annonce

... her kan han sove max 1 time, og kun når den er i kraftig bevægelse - godt vi bor lige op af en skov med gode bumpede skovveje. Asfaltveje vågner han på på 2 sek. Han kan heller ikke sove videre i barnevognen efter en god tur.

Vi tager ham til kiropraktor 1x om ugen (har været afsted 4 gange), det har hjulpet ham til ikke at græde så meget - og han ammer også lidt bedre. Kiropraktoren fandt at han havde en ryghvirvel ml. skulderbladene der havde sat sig forkert under fødslen.

Han er desuden meget forstyrret af luft i maven, kan kun powernappe 20-30 min af gangen indtil kl. 13 stk.
Natten starter kl 21/22, efter 1 time i slyngen hos far, hvorefter han lægges sovende til brystet i dobbeltsengen - og så kan han gå ind i den dybe søvn, og sover 3 timer selv i dobbelsengen, efter mor har sneget sig ud. Natten igennem ammer han hver 2. time min, og kl 5 vågner han konsekvent med mavekneb og behov for at komme af med aff. , her hjælper vi ham med fodmassage 1 time, hvorefter han ofte kan powernappe sig til kl 8, dvs mor skal nusse og vugge hver 20. min for at han kan sove videre. Natten er i dobbeltsengen i fars side, ham har vi smidt ind på kontoret.

Beklager mit rodede brev, man bliver rodet i hovedet over alle de babyinfo man skal holde styr på :( Det jeg gerne vil have hjælp til er:

1) Hvordan lærer jeg ham at ligge selv i dagtid - og hvor meget kan jeg presse på ift. alder

2) Kan vi gøre noget ved kl 5-maveknebet? Vi har prøvet biogaia, mylicon og kiropraktoren

3) Amningen har flere gange hængt i en tynd tråd, men jeg vil virkeligt gerne amme. Dog er jeg efterhånden ved at gå ned på de gentagne gange, hvor brystet afvises og jeg står med en baby skrigende af sult ( har prøvet med flaske, her spiser han alt fra 20-110 ml på en gang uden skrig). Det skal siges, at ammebrikker har jeg forsøgt at introducere uden held...
Obs han er undersøgt ved egen læge, der ikke fandt noget. (gør de sjældent tror jeg)

Så hvad kan jeg gøre??

Kærlig hilsen
en meget træt og frustreret mor, med ondt i ryggen og sulten/træt/fuzzy baby

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy

En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.

Gråd i barnevogn - del 2

Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...

Læs hele brevet og Helens svar


4. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.

Gråd i barnevogn - 2 mdr.

Hej Helen Tak for dit svar til mit brev “Dårlig dagssøvn 2mdr”. Du har...

Læs hele brevet og Helens svar


1. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.

Dårlig dagssøvn 2mdr

Kære Helen Jeg har en datter på 11 uger, som har meget svært ved at sove....

Læs hele brevet og Helens svar


22. marts 2025 | Sovevaner | 2 mdr.

Natfest

Kære Helen. Uanset hvornår vi lægger vores søn, vågner han HVER nat mellem 3...

Læs hele brevet og Helens svar


8. marts 2025 | Sovevaner | 2 mdr.

Lang eftermiddagslur - kortere søvnstræk om natten

Hej Helen. Vores søn på 2 måneder sover i løbet af dagen lure på 1-2 timer,...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Fladt baghoved

Da små børns kranieknogler er bløde og ikke helt sammenvoksede, kan de tage facon efter, hvordan barnet lejres. Det kan give barnet en flad eller skæv hovedfacon, - dette kaldes lejringsbetinget skævhed af kraniet.

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at børn altid lejres på ryggen, når de skal sove, fordi dette mindsker risikoen for vuggedød. Du skal være opmærksom på, at barnet ikke ligger med hovedet til den samme side, hver gang det sover, da dette kan medføre, at barnet får en skæv...

Læs mere i Babylex

Feber

Børns temperatur kan stige pludseligt. Dette skyldes, at deres evne til at kunne regulere temperatur ikke er fuldt udviklet. Den normale temperatur ligger mellem 36,5 og 37,5 grader celsius. Det er normalt, at temperaturen er ½ grad højere om aftenen end om morgenen.

Når temperaturen stiger, og der er tale om feber, vil barnet fryse, være koldt og blegt. Når feberen har fundet sit leje, bliver barnet derimod varmt og får blussende røde kinder. Et barn der har feber, skal have...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og opdragelse, som giver dig praktiske råd til alt det, der er så svært.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Jeg vil gerne, som så mange andre, takke dig for en helt usædvanlig god brevkasse. Som bosiddende i England har det betydet rigtig meget for mig at finde svar på dette og hint derhjemmefra. Jeg kan rigtig, rigtig godt lide din kærlige holdning til tingende, og det har virkelig hjulpet mig meget at læse dine omhyggelige svar.

Mange kærlige hilsner
Sanne, mor til dreng 5 måneder


Annonce